Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan bruger du mobilen som WiFi-hotspot

Sådan bruger du mobilen som WiFi-hotspot

Mange smartphones kan dele mobilforbindelsen og dermed få computere, tablets og e-bogs-læsere på nettet. Mobilsiden.dk viser hvordan.

Med smartphones og tablets er vi blevet mobile som aldrig før. Det samme er internettet.

Mange danskere har et abonnement med en vis mængde datatrafik inkluderet, men det er faktisk muligt at få endnu mere ud af mobilens internetforbindelse. Du kan nemlig bruge den til din computer, tablet og lignende.

De fleste smartphones kan således udsende et WiFi-signal. Det vil sige, at du kan logge dine andre enheder på det hotspot, som mobilen udsender, og på den måde bruge telefonens forbindelse og abonnement.

I mange tilfælde kan man også dele mobilens internetforbindelse via et USB-kabel eller via bluetooth. Det lægger dog en begrænsing på, hvilke enheder du reelt kan forbinde.

Løsningen med at bruge mobilen som WiFi-hotspot vil ofte være ideel, da den både er trådløs og samtidig giver mulighed for at bruge din mobile netværksforbindelse til eksempelvis e-bogs-læsere, iPads uden 3G-understøttelse osv.

Nedenfor finder du en guide til, hvordan du kommer i gang.

HUSK, at internet via mobilen bruger datatrafik, som kan blive en bekostelig affære, hvis man ikke er dækket ind via sit abonnement. Få rådgivning hos dit teleselskab, hvis du er i tvivl!

Android

Vejen til at bruge Android-mobilen som WiFi-hotspot går via "Indstillinger" og dernæst "Trådløst netværk".

Herfra kan menupunktet variere fra telefon til telefon, men du skal lede efter "Indstillinger for bærbart Wi-Fi-hotspot", "Internetdeling og bærbart hotspot" eller "Mobilt AP". Det kan også hedde noget fjerde, men ordlyden vil være noget lignende.

Sæt herefter hak i boksen som aktiverer mobilt hotspot, Wi-Fi-hotspot eller hvordan funktionen er benævnt. Vælg at konfigurere forbindelsen og at tilføje et kodeord, så alle ikke bare kan koble sig på det hotspot, som din telefon har dannet.

Nu kan du søge efter trådløse netværk på din computer eller tablet, ganske som du plejer. På listen over netværk vælger du din telefon og indtaster det kodeord, du har valgt.

iPhone

Det er også muligt at omdanne en iPhone til et mobilt hotspot.

Begynd med at vælge "Indstillinger" fra hjemmeskærmen og derefter "Internetdeling". Det er det tredje menupunkt fra toppen. Hvis "Internetdeling" ikke fremgår, skal du have fat i dit teleselskab for at høre, om de understøtter funktionen.

Slå "Internetdeling" til. Nedenunder kan du se, hvilken kode der beskytter det hotspot, som iPhonen danner. Du kan ændre den ved at klikke på "WiFi-adg.kode". Tast den ønskede kode og tryk "OK" oppe i højre hjørne.

Nu kan du søge efter trådløse netværk på din computer eller tablet, ganske som du plejer. På listen over netværk vælger du din iPhone og indtaster det kodeord, du har valgt.

Symbian

Hvis du har en Symbian-mobil, kan du eksempelvis bruge den som WiFi-hotspot ved hjælp af en JoikuSpot-app'en.

I skrivende stund koster den 75 kroner i Ovi Store. JoikuSpot findes også i en gratis version, men den kan ikke anbefales, da det for eksempel ikke er muligt at sætte et password på WiFi-signalet, og så kan alle i nærheden bruge din mobils internetforbindelse.

Listen over Symbian-telefoner, som kan køre JoikuSpot, tæller blandt andet Nokia N8, C7 og 808 Pureview med Symbian^3. Maemo-mobilen N900 samt Sony Ericsson Satio og Nokia N97 med S60-systemet fremgår ligeledes.

Du kan læse mere om JoikuSpot via joiku.com.

Windows Phone

Med opdateringen til Windows Phone 7.5 indførte Microsoft muligheden for at dele telefonens netforbindelse som et WiFi-hotspot.

Funktionen er imidlertid ikke som standard slået til på alle Windows Phones. Det afhænger af telefonproducenten, men muligheden er der. Selvom din Windows Phone ikke kan bruges som WiFi-hotspot på nuværende tidspunkt kan det godt komme på et senere tidspunkt, såfremt producenten tillader det ved en fremtidig opdatering.

Adgangen til mobilt hotspot går via "Indstillinger" og derefter "Internetdeling". Herfra vælges at "Deling" skal være "Til".

Tryk på "Konfiguration" for at sætte "Internetdeling" op:

- Giv mobilens forbindelse et navn i feltet "Broadcastnavn".
- Tryk på "Sikkerhedstype" og derefter på "Adgangskode". Skriv en adgangskode for at forhindre at andre kan bruge telefonens hotspot-forbindelse.

Nu kan du søge efter trådløse netværk på din computer eller tablet, ganske som du plejer. På listen over netværk vælger du din telefon og indtaster det kodeord, du har valgt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

allan 15-09-2012 14:58:56

Husk lige at ang Nokias Symbian, så virker Joiku Hotspot IKKE til Samsung produkter, har selv en C7 og en Galaxy 8.9 Wifi og de kan IKKE arbejde sammen

0 0
20-06-2012 20:39:36

Man kan gøre det super nemt at slå til og fra, med en knap (widget) i notifikationsgardinet, på en android telefon, nemlig ved at bruge appen "Widgetsoid" som kan hentes på Google play. Man opretter et widget på en homescreen, så vælger man hvilke "toggles" man vil have i det widget (Hotspot f.eks) så skal man huske at markere det til at være usynligt på homescreenen, derved har man sin egen "toogle bar" i notifikationsgardinet og widget'et existere ikke på nogen homescreen.

Alternativt kan man roote og mod'e sin telefon med en rom der har den såkaldte "15 toogles" feature f.eks CyanogenMod 7 eller 9

0 0
Søren Resbo 19-06-2012 13:10:36

Åben app'en Wi-Fi Hotspot. tryk 'Start'. bum.

0 0

Om brug af cookies