Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan dikterer du sms’er og mails på din iPhone - på dansk [TIP]

Sådan dikterer du sms’er og mails på din iPhone - på dansk [TIP]

Hvis du utålmodigt venter på, at Apple får lært Siri at tale dansk, så kan denne app måske være behjælpelig indtil da.

Apple introducerede Siri som en særlig “iPhone 4S-feature” i efteråret 2011, da modellen og iOS 5 var klar til udrulning. iPhone 4 var lukket ude af "Siri-festen", og måtte i stedet tage sig til takke med den mere begrænsede “Stemmekontrol”, som har hersket på æblemobilerne siden iPhone 3GS i 2009.

Det sjove er, at “Stemmekontrol” fra start, har fungeret glimrende på dansk, så man kan da håbe, at de også med tiden får lært Siri vores sprog. Men hvad så hvis du bare ikke kan vente med at diktere sms’er, mails, statusopdateringer osv. ?

Ja så er det jo godt, at Mobilsiden.dk er faldet over en app, der kan hjælpe med det. App’en hedder Aktiv Stemme, og kan for 13 kr. hentes i App Store her på din iPhone, iPad eller iPod Touch.

- Når app’en startes, skal du godkende, at mikrofonen må anvendes. Tryk derfor "OK".

- Så er det faktisk lige ud landevejen. Når du trykker på den store knap i midten, vil du høre et bip, hvorefter der står “Begynd venligst med at tale”. Når du er færdig, trykker du igen på knappen, som nu er blevet til en firkant(STOP).

- Herefter vipper skærmen rundt, og din stemme er nu oversat til tekst. Du kan trykke på skærmen, og derved rette eller tilføje til teksten.

- Via delingsknappen nederst er der adskillige valgsmuligheder til teksten. Du kan oversætte den til andre sprog, få den oplæst eller istedet dele til WhatsApp, Email, Tekstbesked, Facebook, Twitter eller udklipsholder.

I vores test har stemmegenkendelsen virket yderst overbevisende. Så imens vi alle venter på dansktalende Siri, så kan app’en her måske være behjælpelig indtil det sker.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies