Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du adgang til Windows Marketplace

Sådan får du adgang til Windows Marketplace

TIP: Mobiler med Windows Phone i Danmark har ikke adgang til app-butikken Windows Marketplace. Her fortæller vi i tre trin, hvordan du alligevel kan åbne døren til gratis apps og spil.

På Windows Phone-mobiler er der officielt ikke adgang til Windows Marketplace.

Det betyder, at købere af fx Samsung Omnia 7, HTC Mozart eller LG Optimius 7 må undvære en applikationsbutik.

Heldigvis er det rigtigt let, alligevel at få adgang til den gratis del af Microsofts app-store. Grundlæggende går det blot ud på at snyde systemet til at tro, at du ikke befinder dig i Danmark.

Herunder beskriver vi i tre trin, hvordan mobilen åbnes til en verden med applikationer.

Facebook for Windows Phone
Facebook for Windows Phone

Sådan gør du...

Her er fremgangsmåden i hovedtræk.

1. Start på Windowslive.com og opret en ny live-konto. Under landeindstillinger skal angives USA og eventuelt staten Flordia. Husk at bekræfte kontoen via den mail, som sendes efter oprettelsen. I vores test bandt vi Live-kontoen op mod en Gmail.

2. Første gang du starter Windows Phone-mobilen op indtastes oplysningerne på den NYE live-konto. Nu har du adgang til Windows Marketplace på telefonen.

3. Hvis du vil synkronisere musik, fotos, video og podcasts med mobilen, kan du fra den amerikanske webudgave af musikplatformen Zune, downloade programmet. Efter installationen skal du igen indtaste oplysningerne om dit nye Windows Live-ID.

Spændende apps

På Mobilsiden.dk har vi efterprøvet fremgangsmåden med Samsung Omnia 7, hvor vi nu både kan synkronisere musiksamlingen med telefonen, samt hente gratis apps.

Selvom Marketplace først netop er lanceret, findes der allerede en række interessante apps. F.eks. en officiel Twitter klient, Facebook for Windows Phone, Weather og Shazam.

Hvis du vil købe apps kræver det indtil videre et amerikansk kreditkort.

Brugere der i forvejen har en Windows Live konto, kan efterfølgende sætte denne op på mobilen. Det vigtige er, at den konto der knyttes til Windows Phone ved opstarten er den "ikke danske udgave".

Læs også:
 - HTC Sense bliver til HTC Hub på Windows Phone
 - Windows Phone 7 - det går vi glip af
 - Web-TV: Windows Phone taler ikke dansk

Web-TV: Ingen Marketplace i Danmark

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

AndersO 25-10-2010 21:20:52

Jeg vil lige bemærke, at selvom den beskrevne løsning virker vældig fint til at få apps på telefonen, så er der lidt problemer med det. Det skyldes (som jeg forstår det, jeg har desværre ikke selv en telefon) at en del services på telefonen er bundet op mod den primære (og altså amerikanske) live konto. Det vil derfor eks. sige, at hvis man har en eksisterende xbox live konto (knyttet til en almindelige dansk live konto) kan man så vidt jeg ved ikke få telefonen til at virke med den.

0 0
Mobilsiden.dk 25-10-2010 22:03:34

Hej AndersO. Tak for input. Det kan du naturligvis have en pointe i. Jeg kan desvære ikke teste det, da jeg ikke har en XBOX.

0 0
Brian Andersen 25-10-2010 13:37:46

Windows home Server**

0 0
Brian Andersen 25-10-2010 13:13:51

Nogen der ved om windows home servicer bliver integeret ?
kan rigtig godt lide wm7 designet, glæder mig til at følge udviklingen.

0 0
AndersO 25-10-2010 21:16:24

Hej,

Har også selv en home server, og det kunne da være snedigt med noget integration. Men jeg har fulgt rimelig intenst med i nyhederne om Windows Phone 7, og har ikke hørt noget om integration med home server, desværre.

0 0

Om brug af cookies