Sådan får du Android Auto til din bil [TIP]

Har du ikke en ny bil med Android Auto? Frygt ej, for med Android Auto som app til din smartphone kan få gøre din bil lige så smart som de nye biler.

Sådan får du Android Auto til din bil [TIP]

Det er fortsat ret begrænset med bilmodeller, der leveres med Android Auto og/eller Apple CarPlay fra fabrikken. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du som ejer af en Android-smartphone har en bil af ældre dato uden Android Auto, men godt kunne tænke dig det.

Læs også: Android Auto er endelig lanceret i Danmark

Helt tilbage i 2015 blev Android Auto nemlig udgivet i form af en app til Android-smartphones, som giver mere eller mindre samme interface, som man får med biler eller head-units, hvor softwaren er direkte indbygget.

Android Auto
Foto: Engadget.com

Download Android Auto til din smartphone

Af uvisse årsager kan Android Auto ikke downloades i Danmark i Google Play. Derfor er man nødt til at downloade den andetsteds fra.

Mobilsiden anbefaler hjemmesiden APKMirror som det eneste sted, hvor du bør downloade Android-apps uden for Google Play. APKMirror er en side, som den store nyhedsside Android Police står bag. Netop APKMirror er særlig sikkert at downloade fra i forhold til andre, fordi den såkaldte signatur tjekkes efter i hver eneste APK-fil, der uploades.

Signaturen i APKMirrors APK-filer er identiske med dem, der er i Google Play. Det betyder, at APK-filerne er uændrede og dermed ikke skadelige i forhold til mange andre. Samtidig vil APK-filen, du installerer udefra, også blive flettet sammen med den i Google Play, når Android Auto en skønne dag bliver tilgængelig fra Google Play i Danmark.

Læs også: Android Auto til bilen kommer til 18 nye lande

Hvis du vil have Android Auto din til smartphone, kan du downloade den nyeste udgave her. Bemærk at der findes to varianter af appen. En til henholdsvis 32-bit (kaldet arm) og 64-bit-processorer (kaldet arm64). Processoren i din smartphone er med al sandsynlighed 64-bit, hvorfor du skal downloade arm64-udgaven. Du skal også være opmærksom på, at din telefon skal have Android 5.0 Lollipop eller nyere. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din telefon lever op til kravene, er det nemmeste blot at prøve at installere begge versioner af appen. Lykkes ingen af de to, er din telefon ikke kompatibel.

OBS: Vær opmærksom på, at du under installationen af filer ude fra Google Play bliver mødt med en besked om, at din telefon har blokeret for denne mulighed. Du skal selv gå ind i Indstillinger, dernæst Sikkerhed (eller Låseskærm og sikkerhed) og sætte hak i feltet Ukendte kilder. Dermed tillader du installation af apps uden for Google Play. Husk at fjerne fluebenet igen efter installationen, så det ikke udgør nogen sikkerhedsrisiko. På nogle mobiler, bl.a. Samsung, bliver du ført direkte ind i indstillingen, hvor installation af usikre kilder bliver slået til ved kun den ene applikation, du forsøger at installere. Derefter slås den fra igen automatisk.

Til sidst skal du også have for øje, at Android Auto-appen typisk bliver opdateret 1-2 gange om måneden, men da du ikke har downloadet appen fra Google Play, skal du selv holde den opdateret ved at downloade den seneste version fra APKMirror. Lige netop Android Auto-appen kan godt kræve, at du har den seneste version af appen installeret, før du kan starte den. Disse kan du fremadrettet downloade via APKMirror.

Android Auto
Android Auto indbygget i bilen (til venstre) sammenlignet med Android Auto som app (til højre).

Sådan bruger du Android Auto på mobilen

Når alt dette så også er sagt, er det blot at åbne appen og begynde at tage den i brug. Første gang skal du acceptere en række vilkår og betingelser for at kunne anvende appen, og herefter er det blot at gå i gang. Selv om den ikke officielt kan downloades i Danmark, er al indhold i appen oversat til dansk, og du kan også snakke dansk til Android Auto uden at du skal pille ved telefonen og blive distraheret under kørslen.

Appen består af samme fire menupunkter som til biler: startskærm, navigation, opkald/beskeder og musik. På hjemmeskærmen kan du se små kort over de aktiviteter, du har åben i Android Auto. Her får du altså et samlet overblik over den musik, der spiller lige nu, din navigation og beskeder.

Læs også: Apple CarPlay nu tilgængelig i Danmark

I fanen navigation kan du benytte Google Maps i en forstørret udgave optimeret til bilkørsel. Her kan du klikke på mikrofonikonet eller sige ’OK Google’ for at aktivere stemmegenkendelsen. Så kan du indtale din destination, hvorefter Google Maps viser resultaterne, hvis der er flere, eller begynder navigationen.

I fanen opkald har du nem adgang til dine kontakter, som du enten kan kalde op ved at sige deres navn eller ved at indtaste et telefonnummer ved det store T9-tastatur. Appen er også designet til, at du nemt kan besvare indkomne opkald, som automatisk sættes på højttaler. Der er dog ikke dansk understøttelse for indtaling af kontakter, du vil ringe op til. Ligeså kan du heller ikke indtale SMS-beskeder endnu.

Den sidste fane er musik, hvor du har adgang til alle dine musikapps på mobilen. Ved at klikke to gange på musikikonet bliver du præsenteret for en liste af alle musikapps, som du så kan vælge at have vist i en optimeret udgave i Android Auto. Det kan også være radioapps såsom TuneIn, musikapps såsom Google Play Musik og Spotify eller podcast-apps. Der er mange apps, som kan vises i denne fane.

Der er mange forskellige måder at montere sin mobil i bilen på.

Sådan får du det bedste ud af Android Auto

Android Auto via mobilen kan blive en ganske fornuftig løsning, hvis du finder en god metode til at få din smartphone monteret i din bil. Der er mange forskellige slags mobilholdere til bilen. På bilen kan holdere monteres enten i ventilationsanlægget, i radioens cd-drev, med sugekop, i solskærmen eller som et stykke klæbrigt silikone – og der er med garanti mange andre løsninger.

Telefonen kan også monteres på holderen på forskellige måder. Det kan være en magnetholder, der holder telefonen fast med en magnet, der er klistret på bagsiden af telefonen eller på indersiden af et cover. Det kan også være en holder, der griber fat om telefonens sider eller ved blot at lægge telefonen på en klæbrigt stykke silikone (sticky pads). Der findes også holdere lavet specifikt til hver enkelt smartphone, hvor telefonen kan skubbes ned i en støbt form.

Løsningerne er mange, og hvilken der er bedst, afhænger dels af din telefon og dels af indretningen af din bil. I hvert fald får du langt den bedste oplevelse ved at have mobilen fremme i nærheden af førersiden, så du nemt kan se informationerne på skærmen uden at skulle fjerne fokus for meget fra kørslen.

Læs også: Pioneer nu klar med Apples CarPlay

Du får til sidst også en bedre oplevelse ved at tilslutte mobilens lyd til din bil. Det kan nemmest gøres via Bluetooth, hvis din bil understøtter dette. Alternativt kan der købes små transmittere, som overfører lyden fra mobilen via Bluetooth enten via FM-signalet eller via bilradiens jackport. Alternativt kan du købe et kort 3,5 mm lydkabel, som du kan tilslutte mellem din mobil og bilen. Dermed spiller musikken over bilanlægget, og navigation og opkald vil også være meget rarere at lytte til.

Redaktionen har mere i sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 3/1/2018 publicerede redaktionen historien; Spotify sagsøgt for milliardbeløb for ulovlig streaming – Historien finder du her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Musik..