Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du bedre fokus på dine billeder

Sådan får du bedre fokus på dine billeder

TIP: Sådan tager du bedre billeder, og får lagt fokus perfekt på din iPhone.

Mange smartphones i dag har touch-fokus indbygget i mobilkameraet. Det giver muligheden for at fokusere med kameraet på ét bestemt punkt i billedet.

Kameraet justerer også automatisk eksponeringen, så den bliver korrekt for den del af billedet, du har valgt fokus skal være på. Meget praktisk hvis du har et motiv hvor noget af billedet er lyst og noget andet mørkt.

Når du flytter telefonen og motivet er et andet, er fokuspunktet og eksponering ændret – men iPhone giver muligheden for du kan ”låse” fokus og eksponering – så telefonen kan flyttes, uden dette ændres.

For at låse fokus og eksponering skal du rette kameraet mod det du ønsker at fokusere på, og derefter holde fingeren inde på skærmen i et par sekunder, på det sted du ønsker fokus. En firkant vil da dukke op og blinke et par gange – så er fokus og eksponering ”låst”.

Meldingen ”AE/AF-lås” vil også efterfølgende kunne ses nederst på skærmen.

Eksempler på hvornår du kan benytte funktionen er, når du ikke ønsker kameraet skal stille skarpt på noget andet i billedet, når du bevæger det, samt når det er vigtigt en bestemt del af motivet er rigtigt eksponeret.

Kilde: Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

hellas7 12-04-2012 15:46:59

Når man optager video er der især meget brug for dette, da man sandsynligvis rykker kameraet en del på en optagelse selvom man ønsker fokuspunktet skal være det samme

0 0

Om brug af cookies