Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du din iPhone til at gå meget længere på literen [TIP]

Sådan får du din iPhone til at gå meget længere på literen [TIP]

Hvis Mobilsidens iPhone-brugere skal garantere strøm til en hel arbejdsdag, så kan disse fif skaffe ekstra ekstra strøm.

Tendensen indenfor mobil-branchen har over en længere periode peget i retning af større skærme. Foruden fordelen med det større lærred til browsing, film osv., så giver det også mobilproducenterne mulighed for at implementere et større batteri, der sikrer hverdagens prøvelser.

Se et batteri blive fuldt opladet på bare 30 sekunder

Apple har endnu ikke taget skridtet i den retning, og batteriet i nyeste iPhone 5S lægger med knap 1600 mAh langt under konkurrenternes specifikationer. Der kan derfor være problemer med at komme igennem en hel dag uden pitstop i den medfølgende lader. 

Mobilsiden har derfor valgt at give jer læsere tips til at forlænge batterilevetiden kortvarigt på iPhone, hvis i f.eks. en dag er udenfor rækkevidde til strømudtag (Festival, Karneval osv.). Dagens tips vil ikke overraskende fjerne nogle af de smarte funktioner, som nu en gang definerer en “smartphone”, men til en enkelt dag så går mange af dem fint an. 

Slå unødvendige indstillinger fra 
Start med at finde ud af, hvad du ikke har behov for på din iPhone. Det kunne f.eks. være 4G(Indstillinger, Mobil) samt Bluetooth (Indstillinger eller Kontrolcenter).

Slå Push af mails og kalendere fra
Det er nemt og bekvemt, at kalenderen og mails fra dine konti popper ind på mobilen automatisk, men det koster på batterilevetiden. Gå derfor i: 

  • Indstillinger
  • E-mail, kontakter, kalendere  

Tryk så “Hent nye data” hvorefter oversigten med dine konti kommer frem. Slå her "Push" fra. Så vil opdatering af mail-indbakken og kalenderen kun ske hvis du åbner app’en.

Slå baggrunds-opdateringer fra 
Apple havde med sidste års lancering af iOS 7 lavet en smart funktion, der opdaterer indhold i apps automatisk efter dit forbrug, adgang til Wifi osv. Selvom funktionen hjælper med at forlænge batterilevetiden, så vil en deaktiveringen af funktionen stadig hjælpe mest på iOS-enheden. Gå derfor i: 

  • Indstillinger
  • Generelt 
  • Opdater apps i baggrunden

Slå funktionen helt fra øverst, eller på de individuelle apps som du ikke har nødsaget behov for data fra.

Luk apps helt ned 
Når du går ud af en app på iOS-enheder, så vil den efter kort periode skifte til en såkaldt “suspenderet tilstand”. Der kan forekomme baggrundsaktiviter alligevel, så luk alle apps helt ned for en sikkerheds skyld, hvis du alligevel ikke bruger dem. 

 

Det gør du ved at dobbeltklikke på knappen “HJEM”, og trække dine apps opad. 

Automatisk lysstyrke 
Skærmbelysningen er strømkrævende, og der kan derfor være ekstra tid at hente hvis du f.eks. slår “Automatisk lysstyrke” fra under: 

  • Indstillinger
  • Lysstyrke & baggrund

Husk at du altid kan justere lysstyrken hurtigt ved brug af Kontrolcenteret. Du kan også sige til Siri “Turn up my brigtness”. Sidst men ikke mindst, så kan indholdet på skærmen måske blive nemmere at se, hvis du inverter farverne på skærmen. 

Ønsker du at prøve dig af med det, så kan du læse mere i vores Tip: Brug “Night-Mode” når du nørder om aftenen

Hvis du har andre batteribesparende tips til iOS-enhedene så del gerne i kommentarfeltet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies