Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du DVD-film over på din smartphone

Sådan får du DVD-film over på din smartphone

Her viser vi dig, hvordan du får dine DVD'er lagt over på din iPhone, Android-, Windows Mobile- eller Symbian-smartphone.

(Foto: Mobilsiden.dk)
(Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Sommerferien står for døren, og hvis turen igen i år går til sommerhuset på Fanø, sammen med hele den pukkelryggede familie, så er det dejligt at have lidt underholdning med.

DVD samlingen står som altid hjemme i reolen og samler støv, og det er bare meget upraktisk at slæbe 37 DVD'er med hele vejen til Fanø, så hvad gør man?

Løsning er, at du tager dine DVD-film med på din smartphone.

Der findes efterhånden en del betalingsprogrammer på markedet, som giver mulighed for at overføre DVD-skiver til et videoformat, som din smartphone kan afspille. Men hvorfor betale for noget, som man kan få gratis?

Mobilsiden.dk bringer her en guide til, hvordan du kopierer dine DVD-skiver til et filmformat, som din smartphone kan afspille.

Bemærkninger:

Følgende guide virker med de fleste smartphones, uanset styresystem.

Værktøjerne beskrevet i denne guide kører på både Windows, Mac OS og Linux, men denne guide fokuserer mest på Windows-delen, da denne er den mest ”komplicerede”.

Værktøjerne er gratis at hente og benytte.

Programmer

Først skal vi have nogle programmer til at kopiere og konvertere DVD’erne.

Start med at hente og installere følgende programmer til dit styresystem:

Windows
DVDfab HD decrypter
Handbrake

Mac OS
VLC
Handbrake

Linux
VLC
Handbrake

Første skridt

Denne guide tager udgangspunkt i Windows og første skridt afhænger af, om du benytter Windows, Mac OS eller Linux.

Hvis du benytter Mac OS eller Linux, så skal du springe ned til punktet ”Konvertering til MPEG4”, mens Windows brugere skal læse videre her.

INFO: Til venstre i denne artikel ses en række billeder som viser processen.

Kopier DVD'en til harddisken

En typisk DVD indeholder en kopisikring, som forhindrer kopiering af indholdet.

På Mac OS og Linux kan programmet Handbrake fjerne denne kopisikring ved hjælp af programmet VLC, men på Windows må vi gøre tingene lidt anderledes.

For at kopier DVD’ens indhold til harddisken benytter vi på Windows programmet DVDfab HD decrypter.

Programmet er gratis, og du skal ikke lade dig forvirre af de mange muligheder for køb af tilføjelsesprogrammer under installationen.

Efter installationen starter vi DVDfab HD decrypter, og som første punkt vælger vi ”DVD copy” og ”Full Disc” øverst i venstre hjørne.

Derefter skal vi have valgt vores ”Source” (Kilde), og her vælger vi DVD-drevet, hvori du selvfølgelig allerede har indsat en DVD.

Hvis programmet spørger om en ”region code” til DVD’en i drevet, så vælges der ”region 2”.

Næste punkt er ”Target” (destinationen). Her vælges, hvor indholdet fra DVD’er skal kopieres til. Hvis du er i tvivl, så vælg at lægge indholdet på dit skrivebord, så er det let at genfinde indholdet.

Sæt flueben ”Copy DVD-video (Video_TS folder)” og vælg ”DVD5” eller ”DVD9” i dropdown menuen lige nedenunder punktet ”Volume Label”. Hvis punktet ”DVD9” kan vælges, så vælg dette.

Start kopieringen af DVD’en på knappen ”Start” nederst i højre hjørne. DVD’en kopieres nu til harddisken. Dette tager typisk 10-15 minutter.

Konvertering til MPEG4

Næste punkt er at konvertere DVD’en til videoformatet MPEG4, som de fleste smartphones kan afspille. Til selve konverteringen benyttes programmet Handbrake. Hvis du benytter Linux eller Mac OS, så er det vigtigt, at du også har husket at installere programmet VLC.

Vi starter Handbrake og som første punkt vælger vi ”source” (Kilde). Dette gøres øverst i venstre hjørne.

I Windows skal du genfinde mappen med indholdet fra DVD’en, som du kopierede ned på harddisken i de forrige trin. Når du har fundet mappen, så vælger du mappen ”Video_TS” og trykker OK.

Mac OS- og Linux-brugere skal derimod bare vælge DVD-drevet og trykke på OK knappen. Handbrake kopier derefter selv DVD’ens indhold over til computeren.

Næste punkt er at vælge hvilken del af DVD’en, som vi ønsker at konvertere. Dette gøres dropdown menuen ”Title” i øverste venstre hjørne. Hvis du er i tvivl, så vælg den titel med den længste spilletid, hvilket fremgår i menuen. Handbrake vælger automatisk den længst titel.

Derefter skal vi vælge ”Destination” (hvor vil du gemme videofilen). Filen kan f.eks. placeres på skrivebordet.

Under ”Preset” (forudindstilling) i højre side af programmet vælger vi ”iPhone & iPod Touch”. Denne ”Preset” indstiller automatisk programmet, så det danner en MPEG4 fil, som kan afspilles på de fleste smartphones.

Men selvom programmet har en forud-indstilling, der virker, så er der stadigvæk et par ting, som vi bør ændre.

Under fanen”Video Filters” vælger vi ”Fast” under ”Deinterlace”. På Mac OS ligger ”Video Filters” under menuen ”Picture settings” i menuen øverst på skærmen.

Under fanen “video” har vi flere indstillingsmuligheder. Handbrakes ”preset” har automatisk indstillet programmet til at lave en MPEG4 fil med rimelig god kvalitet på bekostning af filstørrelsen. Handbrake prioriterer altså kvalitet over filstørrelse.

For de lidt mere avancerede

Denne del kan helt undlades, og den er kun ment som tillæg for de lidt mere krævende brugere.

Standard indstillingen er ikke altid perfekt, hvis du har begrænset plads på din telefon. Hvis du ønsker en mindre filstørrelse, så kan du vælge punktet ”Avg. Bitrate” under fanen “Video” og selv indtaste en bitrate (mængde data pr. sekund).

Hvis du går efter en meget lille fil i rimelig kvalitet, så vil jeg anbefale en ”Avg. Bitrate” på 400. Husk at sætte flueben i ”2-pass encoding” og ”Turbo first pass”.

Under fanen ”Audio” kan man vælge lydspor under ”Source”. På nogle DVD’er, såsom tegnefilm, ligge ofte flere lydspor på forskellige sprog. Sørg for at det er det rigtige lydspor, og det rigtige sprog er valgt. Dette er specielt vigtigt på tegnefilm.

Ligeledes kan man vælge undertekster under fanen”Subtitles”. Ønskes undertekster så husk at vælge sprog og at sætte flueben ved ”Burn in”.

Tryk på start-knappen, når du er færdig med alle indstillinger.

DVD’en bliver nu konverteret til en MPEG4-fil. Det kan tage fra nogle få minutter til et par timer at konvertere DVD’en til en fil, og når processen er overstået, så er filen klar til at blive kopieret over til din telefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 24-06-2011 14:49:18

Allerede nu er der tvivlsspørgsmål omkring konvertering af sine egne DVD'ere til et .avi .divx .mpeg4 format, til sin smartphone, alt efter model. Der er stadig ikke helt klare retningslinier på dette område, men som udviklingen går, kommer vi tættere og tættere på en kulmination.
Nu tager jeg udgangspunkt i min egen nokia N8. Den æder alle almindelige filformater, og man behøver ikke engang konvertere sine film med tekst. Man kan hente undertekster diverse banditsteder, og smide dem direkte i mappen med filmen, så er der tekster på i ønsket sprog. Det gør det nemt, hvis man etisk mener man blot kan hente sine egne film i form af en torrent. Også film man ikke selv har.
N8 er i stand til at afspille HD film i form af .mkv filer, hvis man er lidt snedig, og afspiller dem via en usb stick over USB on the go. Det er kringlet, da nuværende filsystem opbygning i smartphones ikke kan håndtere filer over en hvis størrelse (3 Gb). Men med, ihvertfald nokias symbian 3, kan en usb stick formatteres i Linux .EXT3 format, og så er problemet løst. .FAT32 som normalt understøttes har også en nyere version (.FAT EXT) som kan genkendes af Symbian 3, og håndtere store filer.

Hvorom alt er, så det eneste der begrænser en smartphone idag, for at håndtere .iso filer direkte i den integrerede afspiller, er at filsystemerne ikke kan håndtere filstørrelsen på en helt dvd. Det mest gængse filsystem som er mest udbredt og kombatibelt med næsten alt, er microsofts NTFS system, som vi kender fra vores PC. EXT3 for Linux brugere. Ved ikke hvad apple bruger NTFS, EXT3 eller deres helt eget.
Men men, nu er WP7 styresystemet på sit indtog i smartphoneverdenen, og samarbejdet med Nokia gør nok ikke systemet mindre udbredt.
Microsoft ejer rettighederne til NTFS filsystemet, og kommer WP7 til at vinde stort indpas på markedet, ja så lur mig om ikke dette system, enten allerede kan, eller ihvertfald i fremtiden vil køre udelukkende på NTFS.
Det vil sige at firkantet set, så er vi kun nogle ganske få måneder fra at kunne smide .iso filer eller .mkv filer direkte på vores WP7 smartphones, og afspille dem via HDMI med dolby digital, direkte på vores fladskærme, eller naboens... Det er ikke tankespil, for allerede på min nu snart 8 mdr gamle N8, kan dette lade sig gøre, dog af en lidt kringlet vej.

Det er i mine øjne et yderst hot emne hvad copyrights angår, og på et tidspunkt i den nærmeste fremtid, bliver regeringen nødt til at tage hånd om loven, hvis ikke markedet skal eksplodere i ulovlige kopifilm.

0 0
PJ 26-06-2011 15:49:28

Copyright hører den fysiske verden til - må de love snart afgå ved døden.

0 0
Morten Jensen 23-06-2011 07:44:59

Jeg er rimelig sikker på der er blevet fastslået, at det er lovligt at omgå en eventuel kopispærring, hvis dette er nødvendigt for at kunne se filmen.
Og det må man jo, i dette tilfælde, sige det er, da det er ret begrænset hvor mange smartphones der findes med DVD-drev (eller der kan afspille .iso filer eller lignende).

0 0
Lars Hansen 22-06-2011 18:09:50

Dét er skud da.noget bøvl at downloadet hanbrake til linux

0 0
mathias 22-06-2011 15:10:48

Jeg bruger kun Handbrake til windows, det er ingen problemer med kopisikring.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 11:56:59

Brug et program Format Factory se http://www.pcfreetime.com.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 12:43:12

Format Factory tager ca 42 min om, at konveterer en 2 timers dvd til f.eks. nokia format.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 12:41:25

Og lige en bemærkning omkring jura, så tjek dette link:

http://www.henrikaavild.dk/juridisk_brevkasse/juridisk_brevkasse_14.htm

0 0
Thinkpad61P 22-06-2011 14:38:20

Et over 5 år gammelt svar til en brevkasse!!! Tja, ved godt hvad jeg ville tror mest på.

0 0
PJ 26-06-2011 15:41:39

Svaret er skrevet af en advokat. Og tiden er vel ligegyldig hvis loven ikke er lavet om.

0 0
Futte 21-06-2011 22:56:47

Hvad folk laver med deres KØBTE dvd kan være fuldstændigt ligemeget! Filmselskabet har fået deres penge ect. De skal satme ikke bestemme hvor og hvordan jeg skal se mine film!

0 0
evilguy 21-06-2011 21:50:19

Der er faktisk ikke en klar retspraksis på området, så indtil videre så er der forskellige fortolkninger om i hvilke situationer det er lovlig og ulovligt at foretage en personlig/privat kopi.

Kulturministeriet har én udlægning, mens andre organisationer har en anden udlægning af lovgivningen, så det juridiske er stadigvæk uklart.

Jeg syntes, man burde kigge lidt på dette link, hvor der faktisk er en god gennemgang, som ser lidt anderledes på juraen: http://www.piratgruppen.org/spip.php?article66
Men sålænge der ikke er en klar retspraksis på området, så er det stadigvæk uklart, hvad der er gældende.

Jeg vil lige pointere at Mobilsiden.dk IKKE opfordre til at bryde loven og lave ulovlige kopier. Vi beskriver i vores guide, hvordan man kan lave en kopi - vi tager IKKE stilling til juraen, da dette ikke ligger inden for vores kompetenceområde.

0 0
Thinkpad61P 21-06-2011 22:19:01

Det er muligt, at I ikke opfordre til det, men hvis I laver en guide, der beskriver hvordan man kan bryde loven, så er I vel på kant med loven? Dertil er det etiske aspekt, men det er jo ikke noget I går så højt op i sålænge der er hits på siden.

0 0
PJ 26-06-2011 15:39:19

Så hvis de skriver at folk dør hvis de får en hammer i hovedet, så har de opfordret til mord??

Kom nu.

0 0
evilguy 22-06-2011 09:15:32

Følgende er udelukkende min egen holdning, og denne deles ikke nødvendigvis af redaktionen på Mobilsiden.dk:

@Thinkpad61P: Mobilsiden.dk formidler viden – Mobilsiden.dk skal ikke moralisere eller prædike etisk budskaber.

I det hele taget så er etik og moral ikke noget, som Mobilsiden.dk skal forholde sig til og Mobilsiden.dk skal ikke rådgive om de juridiske aspekter, da dette er udenfor Mobilsiden.dks kompetence område.

Men når det er sagt, så er jura en underlig størrelse, og hvis der ikke er en klar retningslinje på området, så gør det ikke tingene lettere. Edward Norton fra http://www.enfrustreretforbruger.dk har faktisk været hele møllen igennem for at finde svar på om kopiering af DVD’er er lovligt, men svaret svæver stadigvæk i luften, da retningslinjerne ikke er fastlagt, da der mig bekendt ikke har været en retssag i Danmark omkring DVD kopiering til privat/eget forbrug.

Lad mig uddybe problemet med jura, etik og moral med en lang og indviklet forklaring/sammenligning:

I Danmark er drab forbud, men abort er tilladt. En kvinde kan i Danmark får foretaget en provokeret abort indenfor nogle bestemte rammer i loven. Det er fuldt ud lovligt, men samtidig så er drab ulovligt i Danmark. Hvis selv samme kvinde fødte et barn og efterfølgende dræbte barnet, så er det ulovligt. De fleste kan blive enige om, at drab etisk og moralsk forkert, men udlægningen af hvornår noget er etisk og moralsk forkert, det afhænger af en række andre faktorer såsom ens holdninger, religion, politisk overbevisning osv. Juridisk så er retningslinjerne rimelig klare, men stadigvæk med nogle store huller.

For lige at skære det ud i pap: For et medlem af kvindebevægelsen er fri abort en kvinderettighed, mens fri abort for et medlem af Indre mission er det samme som overlagt drab. Drab er som bekendt lovligt i Danmark undtagen hvis man kalder det for abort. Lovgivningen er altså tvetydig, men domstolenes retningslinjer på området er rimelig fastlagte.

Men hvornår er noget et drab i stedet for en abort – ja, det er faktisk meget svært at definere, da man som udgangspunkt går ud fra at skillelinjen er, når fosteret er tilstrækkeligt udviklet til at have et avanceret tankemønster. Problemet med denne udlægning er, at samme tankemønster kan forskere nu registrere hos flere dyrearter.

Flere dyrearter har det, som man med et fint ord kalder ”bevidsthed”. Dyrene er bevidsthed om, hvem de er, og de kan f.eks. genkende sig selv i et spejl – noget om menneske børn først kan efter cirka 1,5-2 års levetid. Meget tyder også på, at visse dyrearter faktisk kan tænke fremadrettet og planlægge og derved har et meget avanceret tankevæsen.

Hvor pokker vil jeg hen med det? Jo, ”drab” på avancerede dyrearter er ikke ulovligt, selv om skillelinjen mellem mennesker og dyr bliver stadigvæk mindre og mindre efterhånden som videnskaben bliver klogere. Men drab på dyr er ikke ulovligt, men derfor kan det godt være etisk og moralsk forkert – afhængig af om man er dyreaktivist eller landmand.

Moral og etik afhænger altså af ens personlige holdninger. Etik og moral er ikke noget Mobilsiden.dk skal beskæftige sig med – det er der nok af andre medier såsom Politiken og Kristeligt Dagblad, der har som ”fagområde”.

Så jeg gentager lige: Mobilsiden.dk formidler viden – Mobilsiden.dk skal ikke moralisere eller prædike etisk budskaber. Så længe juraen ikke er afprøvet i en retssal, så er retningslinjerne på området (DVD kopiering) stadigvæk uklare – afhængig af hvilken synsvinkel man har på sagen.

0 0
Thinkpad61P 22-06-2011 12:41:19

Dine sammenligninger må stå for din egen regning, personligt synes jeg, at du er langt ude.
Jeg hæfter mig dog ved, hvad du skriver Mobilsiden ikke skal (efter din opfattelse). Mener dog stadig, at man i en guide bør oplyse om muligt lovbrud ("det kan være ulovligt....").

0 0
Kim Harder 22-06-2011 14:28:01

Min Mobil er nu engang min mobil, og den, som anvender den er mig. Hvis jeg ønkser, at se en film på den, fra min dvd samling, så er det mig selv der sidder og ser den. Det er lidt svært, at have flere siddende og kikke med på en 3" skærm. Så jeg håber og tror det ligger inden for lovens rammer, ellers burdte mobilsiden, slet ikke have taget det emne op. Endvidere mener jeg , at der i en udsendelse i So ein ding 22.03.11 (ligger på dr hjemmeside) omtaler noget omrking lovlig og ulovlig kopiering.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 11:45:01

Så længe der er tale om ens egne film, er det lovlig, at lave kopi af dem, og lægge dem over på sin smartphone.

0 0
Torben 09-04-2012 10:57:52

Jeg syntes nu bare at dem der syntes det er ulovligt skal lade være. Så har de deres på det sikre :-) Jeg vil ikke digteres af en lov som ikke kan følge med udviklingen. Så ja. Dejligt med film på telefonen mens man kører i toget :-)

0 0
Thinkpad61P 22-06-2011 12:37:54

@Kim Harder
Tvivler på, at du har læst hvad der er skrevet. Men vi kan godt tage den endnu en gang: Hvis du skal bryde en spærring på din egen DVD, for at ligge den på din smartphone, så er det ulovligt.

0 0
evilguy 22-06-2011 13:07:31

@Thinkpad61P: Jeg vil henlede din opmærksom på Ophavsretsloven, for du har tydeligvis ikke læst på lektien.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=129901:

Specifik kigger vi på § 12 som siger:


Af et offentliggjort værk må enhver fremstille eller lade fremstille enkelte eksemplarer til sin private brug, såfremt det ikke sker i erhvervsøjemed. Sådanne eksemplarer må ikke udnyttes på anden måde.

Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke ret til at5) fremstille enkelte eksemplarer i digital form af andre værker end edb-programmer og databaser, medmindre det udelukkende sker til personlig brug for fremstilleren eller dennes husstand.


Problemet er så at definere hvad personligt brug helt konkret er. Er det personligt brug at kopiere indhold til sin smartphone, mediecenter PC eller Playstation 3? Er det personligt brug at tage en kopi med over til moster Erna og se den sammen med hele familien? Er det personligt brug at tage en kopi med til en hygge aften med vennerne?

0 0
Thinkpad61P 22-06-2011 14:35:08

@Johnny
Finder din bemærkning om, hvad jeg har eller ikke har, meget upassende. Du er jo ikke "bare" en eller anden bruger, men repræsentant for mobilsiden.dk. Tænk lige over det.
Bemærk også, at jeg på intet tidspunkt har skrevet, at det er ulovligt at lave en kopi. Jeg har skrevet, hvilket jeg underbygge ved linket til en udsendelse på DR, at det ulovlige er omgåelse af spærring.

0 0
evilguy 22-06-2011 14:50:40

@Thinkpad61P : Det er noteret og taget til efterretning.

Din mening/bud/påstand er selvfølgelig lige så "rigtig" som min, sålænge sagen ikke har været afprøvet i retten.

0 0
evilguy 22-06-2011 14:00:08

Ja og så smuttede er lige en paragraf:

§ 75 c. Det er ikke tilladt uden samtykke fra rettighedshaveren at foretage omgåelse af effektive tekniske foranstaltninger.


Og det er så i denne paragraf at det begynder at være svært. I.flg. KUM udlægning så gælder § 75 c. får der er tale værker der benyttes i privatsfæren.
http://www.kum.dk/Kulturpolitik/Ophavsret/Baggrund/Kopisparring/

RettighedsAlliancen udlægger § 75 c. som et forbud imod digital kopiering, da man ikke må bryde en kopisikring med mindre det er under visse omstændigheder, og Piratgruppen har selvfølgelig en helt trejde tolkning af sagen.

Men hvad der er rigtigt eller forkert, det ved vi ikke, da domstolene ikke har taget stilling.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 12:47:01

Mig bekendt må man ikke spærer en dvd længere.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 12:51:29

Min betragning, skal ses ud fra dette link.http://www.kum.dk/Kulturpolitik/Ophavsret/Baggrund/Kopisparring/

0 0
evilguy 22-06-2011 13:00:47

Jeg er meget enig i din betragtning, men vi skal huske på at KUM kun vejleder ud fra hvordan de fortolker loven.
KUMs vejledning er kun VEJLEDENDE og en evt. retsag kan sagtens få et helt andet udfald.

0 0
Kim Harder 22-06-2011 13:09:06

Ja det er et sprøgsmål om politikerne og deres jurister har lavet deres arbejde godt nok :-)

0 0
evilguy 22-06-2011 13:24:41

tja, det er et spørgsmål om, hvordan retten udlægger/tolker den lovgivning, som politikerne har lavet.
I det hele taget, så skal man være klar over at ophavsretsområdet er meget kompliceret, og bare fordi én part tolker lovgivningen på én måde, så er det ikke "sandheden", før retten har talt.

Det er derfor vi har den lovgivende, udøvende og dømmende magt i Danmark.

Men man skal ikke blåøjet tro på, hvad RettighedAllicancen og KUM udtaler sig om, og ligeledes skal man ikke blåøjet tro på Piratgruppen. I sidste ende så er det retten som udlægger dens tolkning af loven, og mig bekendt er dette ikke sker i endnu.

0 0
Jeppe 21-06-2011 19:33:14

Hej jeg vil lige understrege at jeg synes det ikke er ok at i opfordrer folk til
dvd rippe (kopiere en dvd). Hvilket jeg har set før hos soeinding på DR2, som rent faktisk er ulovlig hvis dvden har en kopi lås.

0 0
PJ 26-06-2011 15:36:19

Så må vi konkludere at det er loven som er forkert og må laves om. Love skal tjene folket, ikke omvendt.

0 0
Thinkpad61P 21-06-2011 20:02:50

Svjh. så er det IKKE ulovligt at lave en kopi af din DVD. Det ulovlige er, hvis du skal omgå en evt. spærring. Det er jeg ret sikker på var svaret i det særlige program "So Ein Ding", hvor NS ikke selv deltog, men hvor en ekspert (vist tidligere advokat fra antipiratgruppen) gennemgik forskellige tips/tricks som NS havde demonstreret i div. programmer.
Nogle af svarene står her:
[url]http://www.dr.dk/dr2/soeinding/?p=1819[/url]
Så ja, det som står i guiden, er ulovligt!

0 0
Jeppe 21-06-2011 21:15:09

Men jeg må nok sige at stort set alle producenter laver en spærring. Her er et klip fra afsnittet vedrørene dvdrip: http://bit.ly/jU4m1f[/url]

0 0
Jeppe 21-06-2011 21:21:55

Ups http://bit.ly/jU4m1f prøv dette

0 0
Lars Hansen 21-06-2011 16:53:46

Er det lovligt?

0 0
Mads 21-06-2011 17:04:55

Jeg ved det faktisk ikke. Resultatet er jo bare det samme som ved at du selv ripper en DVD: Du har en digital kopi af en film du har købt og betalt, liggende på din mobil enhed.

Jeg synes bare ovenstående guide er helt vildt omstændig, og det andet løser den samme opgave, meget nemmere.

0 0
David 21-06-2011 22:10:39

Jeg tror ikke du skal regne med at det er lovligt :)

0 0
Mads 21-06-2011 23:39:13

Måske ikke.... men så må nogen sætte mig i spjældet. Må indrømme min samvittighed er SNEHVID når jeg har købt filmen én gang.

Og de skal ikke tvinge mig over åen efter vand, bare pga nogen paragraffer.

0 0
Peter 26-01-2012 16:30:52

LIKE

0 0
David 21-06-2011 22:10:36

Jeg tror ikke du skal regne med at det er lovligt :)

0 0
Mads 21-06-2011 16:29:11

Eller, man kunne bare hente sine film som torrent, og smide xvid/mkv filen direkte over på sin telefon. Det er man vel i sin gode ret til, når man rent faktisk har filmen stående lovligt på dvd? Så er man da ude over aaaaaalt det bøvl.

0 0
PJ 26-06-2011 15:34:54

Nix, den korrupte lovgivning forbyder dig den slags.

0 0
Michael 21-06-2011 19:17:02

bøvl??
det tager ca 30 min per film hvis man følger guiden og torrents tager omkring 2 timer at hente alene per film og jo det er lovligt at foretage backup af ens spil og film så længe du ikke bryder kopisikringen men den kender vi ikke til :P

0 0
Michael 21-06-2011 19:19:21

ubs glemte at nævne det kommer an på dawnlord hastighed xD

0 0
Mads 21-06-2011 23:37:33

Ja, det er en lidt vigtig pointe. Kan høre du er vant til ADSL, hvor tingene ikke lige sker sååå hurtigt.

Kan sige at en 700MB fil tager 65 sekunder at hente hjemme hos mig. Det er ret meget hurtigere, end 30 minutters nørklen frem og tilbage med at rippe en DVD.

0 0
Michael 22-06-2011 14:16:53

lyder som om du har 100 megabit dawnlord hvor jeg har 4 (og det kan mærkes)xD

0 0
Svend Ole Nielsen 22-06-2011 13:20:46

Jo deeet - men det kommer jo reelt set an på hvor mange der seeder. Er der ingen så tager det væsentlig længere tid end 65 sekunder. Er der en på en ADSL der deler, så tager det også væsentlig længere tid.

0 0
LSK 21-06-2011 17:19:14

Det lyder faktisk også mere simpelt :)
Men er det så stadig en vlc media player man skal have på sin smartphone for at afspille filmene??

0 0
21-06-2011 15:42:13

Jamen så tager jeg da lige DVD samlingen og går i gang... det virker jo ligetil og ikke specielt tidskrævende... ;-)

0 0

Om brug af cookies