Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du mere ud af din mail på iPhone

Sådan får du mere ud af din mail på iPhone

TIPS: Har ud opsat din iPhone til mails, men ikke føler du får det fulde udbytte ud af det? Så se nærmere her – måske der er et par tips.

Apple iPhone 5 (Foto: Mobilsiden.dk)
Apple iPhone 5 (Foto: Mobilsiden.dk)

Har du opdateret til iOS 6 eller nyere, så er her et par tips til, hvordan du kan få et bedre overblik over dine mails på iPhone.

Det simple design, som mailinterfacet har på iPhone eller iPad indeholder en række smarte funktioner, hvis du ellers lige har opdaget dem.

Få et par tips herunder, som kan give dig et bedre og hurtigere overblik over dine e-mails.

Oversigten over de forskellige mailkonti, som er oprettet på telefonen. Du kan her
Oversigten over de forskellige mailkonti, som er oprettet på telefonen. Du kan her "hive ned" i skærmbilledet og opdaterer mails. Det samme kan gøres i de forskellige indbakker.

Opdater din mail

Hvis du ikke har sat din iOS-enhed op til, at opdatere løbende via push eller vil være sikker på det er rigtigt, så kan du altid opdatere manuelt.

Dette gøres ved at ”hive ned” i skærmbilledet – da vil det fremgå i toppen af billedet, at der opdateres.

VIP-liste – for de vigtigste personer

Bliver din mailboks altid fyldt af en masse mails hver eneste dag, så kan du oprette dine vigtigste kontakter på en VIP-liste og mindske risikoen markant, for ikke at overse vigtige mails.

Du kan vælge hvilke kontaktpersoner, som du ønsker på din VIP-liste. Det gøres ved, at du i en e-mail fra personen klikker på navnet, så kommer kontaktinfo frem og så vælges ”Føj til VIP”.

Derefter vil mails fra valgte kontaktpersoner lande i en VIP-indbakke. Du fjerner kontaktpersoner fra VIP-listen på samme måde.

I oversigten over dine mail-konti ser du nu VIP – klikker du videre ind her, kan du se de modtagne mails fra dine vigtige kontaktpersoner.

Sådan skiftes der mellem forskellige mailkonti
Sådan skiftes der mellem forskellige mailkonti

Sådan sender du mails fra forskellige konti

Har du oprettet flere forskellige mailkonti på din iOS-enhed, kan du vælge at afsende mails fra den af disse du ønsker.

Vælger du ”ny mail” klikke du på ”Fra” her står en af dine mails, men alle dine mailadresser kommer frem når du klikker på dette.

Derefter kan du vælge hvilken mail, som skal være afsenderen på den specifikke mail du er ved at sende.

Forskellig signatur i forskellige mails

Det har længe været muligt for Gmail-brugere, at kunne vælge mellem forskellige signaturer i e-mails. Dette er nu også muligt på iOS-enheder.

Du går ind i ”indstillinger” på din iPhone, derefter finder du indstillinger for email, kontakter og kalender. Der finder du så ”signatur” – og så kan du vælge de forskellige mailkonti og tilføje en speciel signatur til hver enkelt. Så har din arbejdsmail én signatur, den private en anden osv.

Hold fingeren nede på skærmen - du får da muligheden for, at få denne besked frem via piletasterne. Klik på Indsæt foto eller video for at få et billede ind i mailen.
Hold fingeren nede på skærmen - du får da muligheden for, at få denne besked frem via piletasterne. Klik på Indsæt foto eller video for at få et billede ind i mailen.

Indsæt foto i mail der er skrevet

iPhone og iPad’ens mailprogram har altid været meget udskældt for, at man ikke kunne indsætte et billede eksempelvis når man var gået i gang med at skrive mailen.

Dette kan man med iOS 6 og fremefter.

Når du er i gang med at skrive en mail kan du holde fingeren nede på skærmen så den sorte bjælke med ”vælg, vælg alt, sæt ind” kommer frem.

Ser du nærmere er der en lille pil efter ”sæt ind” – denne klikker du på og muligheden for ”indsæt foto eller video” kommer da frem. Hvis du så ønsker at indsætte et billede klikkes på denne og du får så oversigten over dit fotoalbum.

Her kan du vælge forskellige lyde på VIP - vælg
Her kan du vælge forskellige lyde på VIP - vælg "ny postlyd"

Giv VIP-kontakter egen lyd

Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke bare tror mailen fra dine VIP-kontakter er en mail i mængden der modtages, så kan du indstille din iPhone, så der kommer en særlig lyd når det er fra personer på din VIP-liste.

Det vælger du ved at gå ind i indstillinger - meddelelser - mail - VIP.

Markér den tekst du ønsker i en mail - derefter hold inde og vælg på piletasterne indtil B I U"kommer frem." />
Markér den tekst du ønsker i en mail - derefter hold inde og vælg på piletasterne indtil "B I U"kommer frem.

Markér ting med fed, kursiv eller understreget

Der findes ikke nogle formaterings-muligheder i mailapplikationen til iOS, men derfor kan du godt skrive med fed, kursiv og lave understregninger i dine mails.

Du skal blot markere ord, sætninger osv, som der skal formateres. Så klikker du på piletasten indtil du kommer frem til ”B I U”.

Her kan du vælge en masse omkring emails. Hvor mange ønsker du vist, hvor langt et udsnit af mailen vil du have vist i oversigten - 2 linjer eksempelvis eller ingen.<br />Samt ønsker du den skal spørge før sletning, indlæse billeder m.m.
Her kan du vælge en masse omkring emails. Hvor mange ønsker du vist, hvor langt et udsnit af mailen vil du have vist i oversigten - 2 linjer eksempelvis eller ingen.
Samt ønsker du den skal spørge før sletning, indlæse billeder m.m.

Andre muligheder

Ønsker du at indstille din mailapplikation på andre måder, kan du i indstillinger - e-post, kontakter, kalendere indstille hvor mange mails du ønsker vist, hvor langt et udsnit fra mailen der skal vises osv.

Har du mails der endnu ikke er sendt og du har valgt at gemme som en kladde – kan du hurtigt få overblik over disse. Du skal blot holde ”skriv ny mail”-knappen nede i et par sekunder – så kommer oversigten frem.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BallonPedro 24-01-2013 15:35:42

Noget som har undret mig da jeg skiftede fra Android -> WindowsPhone -> iOS er at Push mht. mail på iOS ikke fungerer efter hensigten?

Hvis jeg åbner Mail appen, så vælter det pludselig ind med mails som kan være timer gamle, det burde det jo ikke. De burde komme i en lind strøm efter hvornår de er afsendt, noget som virker perfekt på Android og WP.

Hvis man dog lige har haft mailappen åben eller den ligger og kører i baggrunden som de "nærmeste" 5-6 apps, så virker push tilsyneladende okay, men så snart der går noget tid fejler det igen.

Så jeg er enten nødt til at sætte den til at hente manuelt f.eks. hver time eller åbne mail app jævnligt for at se om der er mail.

Har både en Exchange, Hotmail og Gmail konto kørende og er ikke den eneste der har undret mig over dette.

Så reelt findes der ikke push på iOS, eller hvad?

0 0
Pedro 24-01-2013 20:09:22

Problemet er bare, at opsætningen skal gøres lidt anderledes med iOS 6 i forhold til iOS 5 :D

Løsningen kan du finde på nedstående link:

http://www.knowyourcell.com/apple/AppleiPhone5/AppleiPhone5userguides/1619057/iphone_5_set_up_push_email_for_gmail.html

Mvh. (endnu) en Pedro ;D

0 0
25-01-2013 05:20:32

Det er da godt at iOS, er så nemt at bruge og sætte op :-)

0 0
Footiefan 24-01-2013 16:51:35

Får du ikke stadig løbende besked (push notifikationer) om de mails der kommer?

0 0
BallonPedro 28-01-2013 14:05:48

Nej, eller jo, det gør jeg når jeg åbner mail appen. Så kommer der pludselig 4-5 mails f.eks. og ikke på det tidspunkt de rent faktisk er sendt/modtaget.

Men prøver det med exchange kontoen som beskrevet nedenfor.

0 0
ihk 24-01-2013 12:16:30

Påvirker det iPhones batteri meget, hvis man sætter den til at opdatere og hente nye mails automatisk fx hver time?

0 0

Om brug af cookies