Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du Netflix på dit "gamle" Samsung Smart-TV

Sådan får du Netflix på dit "gamle" Samsung Smart-TV

TIP: Din "oldsag” af et Samsung Smart-TV fra 2010, 2011 eller foråret 2012 er allerede forældet. Se hvordan du snyder, og (måske) alligevel får Netflix på det.

SMART-TV er alligevel slet ikke så smart, når producenterne ikke udgiver indhold på
SMART-TV er alligevel slet ikke så smart, når producenterne ikke udgiver indhold på "gamle" TV modeller.

Rigtig mange danskere afprøver i disse dage amerikanske Netflix, som vi tidligere har omtalt på Mobilsiden.dk. Og selvfølgelig kan man ikke nøjes med at se Netflix på telefonen eller computeren. Netflix skal jo ses på det store stue-alter.

Mange har de seneste tre år købt et såkaldt “Smart-TV”, hvor de kan tilgå streamingtjenester fra blandt andet Viaplay, SF-anytime og YouTube.

Eller rette sagt, så var det meningen med “Smart-TV” at man skulle kunne tilgå forskellige tjenester, men som vores kollegaer på Flatpanels.dk har undersøgt, så kan man kun benytte Netflix til 2012-modellerne fra Samsung, Sony, LG, Panasonic m.fl.

Ifølge Flatpanels.dk er der er ingen tenisk grund til den manglende Netflix. Netflix-appliktionen findes allerede i andre lande uden for Norden, og applikationen virker til alle 2010/2011 modeller fra TV-producenterne. Netflix applikationen fungerer også både med dansk lyd og danske tekster.

Kort sagt så virker Netflix applikationenen fint til "Smart-TV" fra 2010/2011, men producenterne ønsker ikke give deres kunder adgang til applikationen. Baggrunden for at nedprioritere disse modeller har Flatpanels.dk ikke fået oplyst af TV-producenterne.

Utilfredse Facebook brugere

Det ligner unægteligt aftalt spil TV-producenterne imellem, men den konspirationsteori er selvfølgelig grebet ud af luften, og vi har på Mobilsiden.dk da heller ikke set beviser, der kan underbygge en sådan en teori - udover at alle producenter sjovt nok gør det samme.

Samsungs Facebook side lyder Samsung officielle svar da også igen og igen til sure Samsung kunder:

- "Vi kan desværre ikke gå i detaljer med hvorfor Netflix i første omgang kun kommer til 2012-modeller. Men vi er allerede ved at undersøge mulighederne for implementering på de tidligere modeller også."

Men det er ikke kun Samsungs kunder, der er utilfredse - også Panasonic har meget utilfredse kunder på Facebook, der klager over manglende adgang til Netflix. En ejer af et Panasonic TV udtrykker sin mening på denne måde på Panasonics Facebook side:

- "Det er simpelthen at pisse sine kunder op og ned at ryggen, når i vælger ikke at tilbyde Netflix eller andre streaming services til tv's der ikke engang er et år gammel. Vi alle ved det kan lade sig gøre, da de løsninger allerede findes til f.eks. 2011 modellerne, det bliver jo brugt i USA. Hvis Panasonic ikke kan levere en ordenligt support til deres kunder, jamen så skal i heller ikke forvente at få nogle penge fra os. Hvad havde i regnet med?"

Hack din Samsung og se Netflix

Men inden du føler dig godt og grundig snydt, så er der faktisk håb forude - i hvert fald for folk med et Samsung "Smart-TV".

Man kan med et lille "ninja-trick" snyde i Samsungs "Smart-TV" til at give adgang til Netflix, og så har du måske alligevel ikke spildt 15.000 kroner på dit seks måneder gamle 55" Saumsung TV, som du købte på udsalg i Elgiganten i slutningen af maj måned 2012.

På Samsung TV-modeller kan man nemlig skifte land, og derved få adgang til applikationer, som ellers er forbeholdt heldige Samsung kunder i andre lande.

Men ingen roser uden torne - hvis du udfører dette ninja-trick, så slettes alle dine nuværnede applikationer. Det betyder, at du blandt andet ikke kan få adgang til Viaplay, KanalSport, SF-anytime og andre "nordiske" applikationer, som du måske plejer at benytte.

Sådan gør du:
ADVARSEL - FØLGENDE SKER HELT PÅ EGEN RISIKO. ALLE DINE NUVÆRENDE APPLIKATIONER BLIVER SLETTET FRA DIT TV. VI GIVER INGEN GARANTIER FOR AT "NINJA-TRICKET" VIRKER.

1. Gå ind i "Smart-hub" (2011 model) eller internet@TV (2010 model)
2. Tryk 1 gang på "spol frem" knappen
3. Tryk 2 8 9
4. Tryk 1 gange på "spol tilbage" knappen

5. Derefter fremkommer en serivcemenu, hvor man kan vælge et andet land. Vælg her "USA" som land,

TV'et tror nu, at det befinder sig i USA, og pludselig kan TV'et godt benyttes til Netflix med fuld adgang til film og TV-serier. Både dansk tale og dansk undertekst er tilgængelig.

Vi har på Mobilsiden.dk afprøvet tricket på en 2010 model (c-serien), og vi kan bekræfte, at man kan skifte land. Men selv Netflix applikationen kan vi dog ikke få til at virke.

På en 2011 model (D-serien) fik vi dog tricket til at virke, og Netflix applikationen kørte fint. Omend billedekvaliteten er bedre hvis du benytter en Apple TV boks.

Samme "ninja trick" er efter vores oplysninger desværre ikke muligt på andre TV-modeller end Samsung.

Opdateret 19/10-2012 kl. 13:25
Flatpanels.dk oplyser, at Samsung har skiftet mening. Samsung kunder med en 2011 model (D-serien) kan nu alligevel godt kan få Netflix helt uden ninja-tricks. Dog indtil videre er det kun ejerne af modeller i 7000 og 8000 serien, der får glæde af Netflix. Læs mere her.

Læs også:
Netflix i Danmark skuffer fælt - vi har testet

 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anders Skougaard 05-05-2013 19:56:23

Tricket virker ikke 100% på min 6000-serie.
Jeg kan sagtens skifte til USA, men når jeg vil installere Netflix, bliver den ved med at skrive "Tilslutter". Og det bliver den ved med i laaaaang tid :-) Går kun væk hvis jeg slukker.
Hvis jeg skrifter tilbage til Danmark, skiver fjernsynet at den sletter Netflix???.
Netflix er altså installeret selv om det aldrig bliver bekræftet, dog kan jeg ikke se App'en.
Nogen som kan hjælpe?

0 0
Bettina 01-08-2013 20:40:10

HAr du fundet en løsning på det?? for har samme problem med mit tv..

0 0
jan 20-10-2012 15:27:17

Er der nogen der kender andre tricks ? Mener at have hørt at der en optage funktion med en ekstern harddisk .. Som er låst på de billige modeller ..kunne være smart hvis man lige kunne låse det op ..

0 0
Michael 20-10-2012 03:18:39

Skrot nu Netflix og køb Viaplay i stedte for. Her er udvalget større!
Så i dag en film. Den var i rigtig god kvalitet. Om aftenen så jeg en udsendelse fra TV3.

Ingen afbrydelser.
Ingen problemer overhovedet.

0 4
Benjamin Jensen 19-10-2012 18:31:43

Nå, jeg fandt selv ud af det. Godt det ikke er mine øjne den er gal med, for kvaliteten er virkelig ringe.

720p 3600 kbps og 480p 1750 kpbs.

Det er jo endnu ringere end TDC Home trio. Så forstår jeg bedre den dårlige kvalitet.

HD er ca. 12000 kbps og 7000 kbps for SD hos Waoo som er min udbyder.

0 0
Johnny K. Olesen 22-10-2012 10:21:28

Hej Benjamin Jensen.

Din sammenligning giver faktisk lidt stof til eftertanke. Det er måske noget vi vil skrive noget om senere.

Faktum er dog, at Netflix ikke helt kan sammenlignes med format "flow-tv" såsom TDC home trio.

Udover at NEtflix benytter en anden komprimeringsform end f.eks. TDC Home Trio og fiberselskaberne, så er Netflix's indhold også komprimeret på en langt mere kompleks måde, hvilket betyder, at Netflix indhold opnår samme visuelle kvalitet som indhold komprimeret i real-tid, som f.eks. TDC home Trio.

Vi vil måske lave en artikel om det senere, som forklarer forskellen.

0 0
Benjamin Jensen 22-10-2012 13:46:55

Det er rigtigt, at der er forskel på de 2 ting. Men det ændrer bare ikke på, at mine øjne tager fejl. Kvaliteten er ikke i top, og den er heller ikke i nærheden af god på et 40" fjernsyn.

Man forventer jo en del i dag, når man snakker kvalitet, og det ærgre mig da, at man ikke har flere muligheder for bedre kvalitet. Men et eller andet sted drejer det sig vel også om kapacitet hos Netflix.

Jeg så 2 film i går på Netflix på mit tv, og det virker altså meget som jeg husker kvaliteten på TDC Hometrio (de kører i øvrigt med over dobbelt så høj bitrate som Netflix, så det giver jo mening det du siger). Men den kvalitet er altså heller ikke noget at råbe hurra for.

En anden ting der irritere mig er de gule undertekster. Hvorfor pokker har man valgt sådan en farve til dem? Jeg kan ikke rigtig se nogle steder hvor jeg kan lave det om.

0 0
19-10-2012 22:05:46

Nu forventer du vel heller ikke HD kvalitet på en Wii med analogt output? Og derudover kan waoo jo også bare skrue op da alle deres kunder har fibernet. Så er det bare ærgerligt at deres servere ikke altid kan klare presset.

0 0
Benjamin Jensen 19-10-2012 23:28:07

Hvor er det sørgeligt, at du gang på gang skal prøve at være nedladende på mine indlæg. Det bliver endnu mere sørgeligt, når du ingen ide har om hvad du snakker om. Så plaprer du bare løs, kun med det formål at tro at du lige netop ved en masse. Du burde sgu stoppe op, og tænke dig bare en lille smule om, inden du poster så tossede indlæg.

Output på en Wii har da intet som helst at gøre med bitraten på hvad en udbyder sender ud. Hvordan kan du overhovedet komme med sådan et postulat? Det er jo direkte pinligt.

Målingen er foretaget på min computer, hvor man ved at trykke CTRL+ALT+SHIFT+S kan se bitraten på det man ser. Ja, her har jeg HDMI udgang, men det bliver kvaliteten nu engang ikke bedre af.

Jo mere du blæser en lav bitrate op, jo værre vil det se ud. Så netflix kan godt gå på en smartphone eller en tablet, men når det kommer op i 40"+, så er det virkelig ikke særlig pænt.

Det er på alle måder skuffende, når man har sat den til bedste kvalitet i indstillinger, at de ikke kan tilbyde mere. At kalde nogle film HD er jo direkte til grin med den bitrate.

Nå ja, Waoos servere fejler ikke noget. Nu har jeg haft Waoo i Midtjylland, og det er nok det mest stabile net jeg til dato har haft - både hvad angår hastighed og oppetid. Det er nu heller ikke kun Waoo der kan finde ud af at sende i ordentlig kvalitet med en bitrate på 12 mbit. Det gør Yousee nu også, selvom der vist har været lidt ballade fornyelig omkring deres komprimering. Alle der har parabol lever også med den bedste bitrate man kan få.

Jeg skiftede netop TDC Hometrio ud til fordel for Waoo, da jeg fik et fjernsyn der var større end 32", for så var kvaliteten også elendig.

0 0
20-10-2012 07:27:42

Arh Benjamin, jeg reagerer ikke på dig men bare indlæg der ikke stemmer overens med virkeligheden. Du skrev jo ikke noget om at du havde kontrolleret det på andet end din wii. Derudover behøver du jo ikke hdmi på din pc, bare du har dvi. Og på en pc skærm kan et lækkert hd billede også godt blive "ikke særligt pænt" . Det gør de i hvert fald hos mig, selvom dette en skærm der skulle være godctil at vise i Gull hd.

Ang. Waoo så blev jeg mega træt af at alle film jeg så ved dem hakkede. Havde dem i to år, og i starten var det rigtigt godt, men til sidst hakkede hver eneste film man så. Så hjælper det jo nada at man har en fiber forbindelse.

0 0
Benjamin Jensen 19-10-2012 18:23:40

Jeg kører også Netflix over min søns Wii, da jeg har et rigtig gammelt Sony fjernsyn fra 2011 :(

Jeg giver sgu ikke meget for Sonys forklaring. Netflix kan jo slet ikke være interesseret i ikke at udbrede det mest muligt. Men den slags dårlige undskyldninger har vi jo set så mange gange før fra mobilfabrikanter, uden at der har været hold i det.

En anden ting er, at jeg synes sgu ikke kvaliteten på netflix er videre god. Jeg tror dog ikke på, at det har noget med den manglende hdmi på Wii at gøre. Det ligner mest af alt bare lav bitrate. Er der nogen der ved præcist hvilken bitrate de kører med?

0 0
Kim Harder 19-10-2012 12:00:12

Man sætter en lille computer op via scartstik, så kan man få alle tjenester hvad der kan komme ned via pc. Så er selv bestefars tv lavet om til smart tv.

De tv vi har i dag, som kan gå på nettet, er ikke optimale endnu. Først når der ligger en computer med os i ens tv, som vi kender dem i dag, så har vi et smarttv, der rykker.

1 0
Patrick Rasmussen 19-10-2012 11:03:30

Jeg prøvede "ninja-tricket" på min far's 2011 samsung model, jeg skulle dog ikke vælge land. Jeg trykkede bare "koden", og så skrev den "installere Netflix" oppe i højre hjørne, derefter var det installeret, uden at noget var blevet slettet! :-D
tak for hjælpen!!

1 0
19-10-2012 09:37:25

Mærkeligt at tv producenterne ikke kan, når mange spille konsoller kan. Heriblandt min gamle wii :-)

0 0
SørenB 19-10-2012 10:23:05

Ja. Der er sgu ikke meget 'smart' over de TV hvis de ikke kan opdatere deres software/apps. Sad og så Netflix i går via min gamle Nintendo Wii. Udmærket kvalitet.

0 0
hellas7 19-10-2012 11:21:21

ellers er det vel ikke sværere enten at sætte en konsol (hvis man har sådan en) til eller også sætte sin computer, tablet eller smartphone til tv'et med hdmi

0 0
Risgaard 19-10-2012 09:23:57

Det samme gør sig gældende for sony, på deres facebook side (Sony Nordic) placerer de skylden hos netflix.

Sony Nordic: "Hi Rene Christensen. unfortunately the answer to your question is "no"- For all markets outside the US, Netflix is only using the latest version of their app which is specifically built by Netflix for the latest TV/Blu-ray models. We would like to stress that this is solely a choice of Netflix"

Hvis det er rigtigt er det jo ikke aftalt spil mellem tv-producenterne. Har dog mere end almindligt svært ved at se hvad formålet for netflix skulle være med at begrænse vores adgang til deres service?

Har spurgt til det på netflix danmarks facebook men selvom de svarer på alt muligt andet har de ikke svaret på dette.

Hvis i har mulighed for det må i da meget gerne tage kontakt til dem og høre om det er dem der står for blokeringen og i så fald hvorfor...

0 0
Johnny K. Olesen 19-10-2012 09:58:15

Hej Risggard

vi har ikke umiddelbart tænkt os at bore mere i sagen, da vores dygtige kollegaer fra Flatpanelse.dk har forsøgt, at få producenterne i tale: http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1350474941

Sagen er dog, at Netflix's seneste version af deres app fungerer fremragende på 2011 modellerne i f.eks. England og USA, da der er tale om samme platform som benyttes i Danmark. Det kan man ved selvsyn konstatere, hvis man følger guiden på vores side.

Kort sagt så virker applikationen fint på 2011 modellerne, så hvorfor vil TV-producenterne / Netflix ikke tillade folk med 5-6 måneder gamle TV, at se Netflix? Det spørgsmål kan vi desværre ikke svare på, men vores kollegaer på Flatpanels.dk borer så dybt i den sag, som de kan.

0 0

Om brug af cookies