Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du "Swype" på Android-mobilen

Sådan får du "Swype" på Android-mobilen

ANDROID TIP: Vi har prøvet SlideIT, der giver dig Swype på din Android-mobil. Sådan er det, og sådan gør du.

Vi har tidligere testet og omtalt den nye tekst-input-metode Swype, der dog stadig ikke er tilgængelig på ret mange telefoner.

Men den gode nyhed er, at applikationen SlideIT Soft Keyboard giver dig alt det, som Swype gør - og faktisk en anelse bedre.

Vi viser dig her, hvordan du får SlideIT på din mobil, og giver dig vores uforbeholdne mening.

SlideIT vs. Swype

Jeg har tidligere testet Swype på min Samsung Galaxy S, og nu har jeg så installeret SlideIT.

Den overordnede konklusion er, at der er nogle ting, der fungerer bedre med SlideIT end med Swype - og andre ting, hvor det er omvendt.

Her kommer de punkter, jeg er faldet over.

Fordele ved SlideIT

Efter punktum laver SlideIT selv mellemrum og stort bogstav i starten af den nye sætning. Swype lavede selv mellemrum mellem hvert ord, og efter komma, men ikke efter punktum - og heller ikke stort forbogstav.

Ordforslagene i SlideIT fungerer bedre end på Swype. Med SlideIT får man ordforslagene på en rækker over tastaturet, hvor det på Swype er en 'pop-up' funktion, der ligger ned over skærmen.

Med Swype kunne man ikke skrive alenestående lille i. Swype rettede i'erne til stort, når de stod alene. Det gør SlideIT ikke.

Ulemper ved SlideIT

Med SlideIT kan man ikke rette i ord, der én gang er skrevet. Forsøger man at rette et bogstav, laver den mellemrum til de andre. Det kunne man godt med Swype.

Det er mere besværligt at lave smileys med SlideIT. Med Swype skal man bare trykke på et tast for symboler, og så kan man med to tryk lave en :).

Med SlideIT skal man først over på symboler, lave :, hvorefter den automatisk slår tilbage til bogstaverne (en fordel, hvis man skal lave ! eller ?, men en ulempe i forhold til smileys), så skal man tilbage til symboler, og bladre en enkelt gang for at finde frem til ). Altså kræver :) på SlideIT fem tast, mens det på Swype kun krævede tre.

Sådan gør du:

I Android Marked skal du hente de to applikationer 'SlideIT Soft Keyboard' og 'Danish for SlideIT Keyboard'. Applikationerne er, ligesom alle andre applikationer i Android Marked, gratis.

Herefter går du ind under "Indstillinger" og finder "Lokalitet og Tekst", eller lignende menu. Her er der nu blevet mulighed for at vælge SlideIT Keyboard. Men der er også kommet instillinger for SlideIT Keyboard - herunder skal man under "Primary Language" selvfølgelig sætte den på dansk.

Under indstillingerne for SlideIT Keyboard har jeg også valgt at slå "Automatic Space" og "Automatic Capitalization" til. Det vil sige, at der automatisk bliver mellemrum mellem ordene, og at der automatisk bliver startet med stort i starten af hver sætning.

Nu skal du åbne et program du vil skrive i, for eksempel en SMS-besked. Her holder du fingeren nede på tekstvinduet, hvorefter der popper en mulighed op for valg af input-metode.

Her kan SlideIT Keyboard vælges.

Så er du i gang.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

22-08-2010 12:58:30

Har nu brugt dette program et stykke tid, så bliver nødt til lige at komme med et par noter:

- Jeg er enig med mobilsiden i at det er besværligt at man skal ind i symboler for at lave smileys og at den hele tiden gerne vil hoppe tilbage til bogstaverne. Når man dog er inde i symbolerne, kan man klikke på tegnestiften ude i højre side, så låser man sig til symbolsiderne, og går først tilbage til bogstaverne når man nu trykker på den dertil indrettede knap. Desværre skal man slå denne "lås" knap til hver gang man går ind i symboler.

- Jeg tvivler stærkt på at de stadig har en demo og at det fulde program er gratis, ergo skal man altså på en eller anden måde have adgang til betalings apps for (lovligt) at bruge dette program i mere end en måned.

- Jeg mener at X10 Mini'erne vist ikke er kompatible med alle apps grundet skærmopløsningen, men hvis man søger på slideit på Android marked, så er det vel bare at tage den derfra.

0 0
sara 21-08-2010 08:51:19

kan man få det på x10 mini og x10 mini pro?

0 0
Anders W 20-08-2010 14:42:21

Søg på debatten, der er links til hvor du kan hente Swype-apk filen (dog kun til WVGA skærme). Så behøver du ikke nøjes med en SlideIT demo :)

0 0
Anders W 20-08-2010 14:44:09

Fandt selv et link til forumindlægget:

http://www.mobildebat.dk/showpost.php?p=1344704&postcount=15

0 0
Simon 19-08-2010 17:42:23

Her kan i hente slideIT uden demoversion: http://www.getandroidstuff.com/2010/07/slideit-keyboard-v201-android-download.html

Bare download apk filen og knald den over på dit sd kort og brug appinstaller. Den danske ordbog kan stadig bruges fra markedet af... selv tak ;)

0 0
Thomas 19-08-2010 12:19:02

SlideIT fås også til Nokia... S60V5

0 0
Dennis 18-08-2010 17:48:08

Det må da lige afprøves ordenligt.
Har fået det installeret, så glæder mig til at se om det virker i mere end 30 dage. Der står jo nu engang også demo :).

0 0
Noia 18-08-2010 14:57:58

Det program havde jeg også på min andriod, men efter 30 dage, tror jeg det var, fortalte den mig at prøvetiden var udløbet, og at jeg skulle købe den rigtige udgave, hvilket man jo ikke kan, da der kun er gratis andriod apps i Danmark. Eller er det blevet ændret nu?

0 0
Fleury29 18-08-2010 17:16:19

Ja det er kun gratis app i Danmark officelt... Hvis man root den kan man godt få adgang til købe apps med market enabler fx... Ellers kan du prøve at google dig frem til apps, ved at skrive navn på app og så .apk med i søgning :) Så er det nogle gange man kan finde nogle apps :)
Ellers kan man godt bare afinstaller og installer den gratis version igen, eneste ved det er at den sletter de ord som du selv har tilføjet til ordbogen..

0 0
Noia 18-08-2010 20:12:08

Det prøvede jeg også, men så nem var den ikke at narre :)

0 0
Noia 18-08-2010 23:03:02

Ja det gør jeg hvis jeg går tilbage til den mobil :)

0 0
Didde 19-08-2010 10:55:37

Jeg har flere gange haft held med at afinstallere og installere igen. Dod kommer den så med at man skal købe den i løbet af få dage igen, så det er ret ofte det bliver nødvendigt at gøre det.

0 0
Om brug af cookies