Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan får du Windows 10, hvis du ikke har fået opgraderingen [TIP]

Sådan får du Windows 10, hvis du ikke har fået opgraderingen [TIP]

Venter du med spænding på, at din computer begynder opgraderingen til Windows 10? Nu kan du selv udløse spændingen ved at downloade Windows 10 manuelt.

Nu kan du tage forskud på Windows 10-opgraderingen, hvis din computer endnu ikke er klar.
Nu kan du tage forskud på Windows 10-opgraderingen, hvis din computer endnu ikke er klar.

Udrulningen af den store Windows 10-opgradering er i dag skudt i gang, og de mange betatestere, der har kørt med de ufærdige udgaver af Windows 10 hen over de seneste måneder, har fået førsteret til at modtage opgraderingen.

Samtidig sker udrulningen også i bølger eller etaper for at undgå, at eventuelle uopdagede fejl i softwaren spreder sig til for mange brugere. Det betyder med andre ord, at du kan komme til at vente adskillige dage, før det bliver din tur til at kunne gennemføre opgraderingen af din Windows 7- eller 8.1-computer.

Læs også: Sådan forbereder du dig til dagens Windows 10-lancering [TIP]

Der er heldigvis hjælp at hente, for Microsoft har gjort det nemt for dig manuelt at downloade Windows 10 gennem dette download-værktøj offentliggjort på firmaets hjemmeside.

Her skal du blot vælge den variant, der passer til dit system: Enten 32- eller 64-bit. Du tjekker, hvilken version af Windows, du kører med, ved at højreklikke nede i venstre hjørne på startknappen og klikke på System. Her ser du, om du har et 32- eller 64-bit system.

Desuden skal du også sikre dig, at din computer overholder de resterende systemkrav, der er sat af Microsoft, før du kan køre Windows 10 uden problemer. Dem kan du læse mere om i guiden til, hvordan du forbereder dig til Windows 10-opgraderingen.

Her kan du se, hvilken udgave af Windows 10, der passer til din udgave af Windows 7 eller 8.1.
Her kan du se, hvilken udgave af Windows 10, der passer til din udgave af Windows 7 eller 8.1.

Vælg mellem opgradering eller oprettelse af installationsfil

Ved at åbne det downloadede program skal du først vælge, om du vil opgradere den computer, du bruger nu, eller om du vil downloade Windows 10 som en installationsfil (ISO-fil) til brug på et andet medie - eksempelvis en ekstern harddisk, et USB-stik eller en DVD-skive. Vælg her en fremgangsmåde efter eget ønske.


Læs også: Video: Windows 10 - dansk præsentation

Vælger du at opgradere dit nuværende system - altså den første valgmulighed, begynder overførslen på 3 GB med det samme. Hvis du derimod opretter installationen på et andet medie, skal du vælge sprog og udgave af Windows 10. I illustrationen overfor kan du se, hvilken Windows 10-udgave, du skal bruge ud fra den udgave, du har Windows 7- og 8.1 af. Hvis du har downloadet 64-bit-udgaven af programmet, har du desuden valget mellem 32-bit eller 64-bit eller begge. Vælg igen, hvad der passer til dit system.

Til sidst skal du vælge, hvilket medie, du vil downloade Windows 10 på. Hvis du har en USB-pind eller en ekstern harddisk tilsluttet, skal du vælge ”USB-flashdrev” og finde placeringen af denne. Hvis du vil brænde filen til en DVD-skive, kan du gemme den på en egendefineret placering i stedet - og så begynder overførslen ellers.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies