Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan filmer du 3K-supervideo med din iPhone [TIP]

Sådan filmer du 3K-supervideo med din iPhone [TIP]

Selvom iPhonen ikke kan optage 4K-videoer, kan den alligevel optage videoer i superkvalitet. Se her hvordan du gør.

Ifølge teknikbladet på iPhone 5S, 6 og 6 Plus kan iPhonen ikke optage videoer i mere end 1920x1080 pixels. Har du et fjernsyn eller en bærbar der understøtter de højere opløsninger, er det ærgerligt, for dine hjemmevideoer drager ikke nytte af de knivskarpe displays. Men det retter en snedig app op på.

Læs også: Rygte: Apple TV vil understøtte 4K-afspilning

MoviePro app'en tillader nemlig at de seneste iPhones kan optage i højere opløsning end fuld HD, hvilket hiver dermed ekstra detaljerige videoer ud af din iPhone.

App’en giver dig mulighed for at optage i 3K (3072x1728 pixels), en opløsning der rummer over 2½ pixels en sædvanlig Full HD. App’en kan samtidig indstilles til at komprimer filerne mindre, hvilket værner om detaljerne i dine film.

Med større opløsning følger også større filer, du skal derfor være opmærksom på at 5 minutters video vil fylde omkring 2GB.

Masser af avancerede features

Er du filmentusiast byder MoviePro app’en på et væld af funktioner du kan indstille. Manuel fokus, ISO og eksponering er lige ved hånden og du kan monitorere og indstille lydniveauet for at opnå optimale resultater.

Den optiske og digitale billedstabilisering kan også fintunes så du kan opnå mindre hakkende bevægelser. Skruer du den op til max, bliver den så effektiv at videoen ryster minimalt og efterligner Steadycam-optagelser.

Se også: Kameraduel - Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy S6 Edge

Du kan samtidig vælge mellem et hav af opløsninger, som Quad HD (1440p) eller kvadratiske og 4:3 videoformater. Framerates kan også indstilles nøjagtigt, fra et enkelt til 240 billeder per sekund. 

Applikationen koster 39,- kroner på Apples App Store og er alle pengene værd hvis du er videoentusiast. Den virker med alle iOS 7.0 enheder, men 3K-optagelser kræver en iPhone 5S, 6 og 6 Plus eller en iPad Air 2. Du kan hente app'en her.

Se videoen herunder for at se en testvideo taget med MoviePro og iPhone 6 Plus.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies