Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan frigiver du iCloud-plads på din iOS-enhed [TIP]

Sådan frigiver du iCloud-plads på din iOS-enhed [TIP]

Apples gratis og smarte skytjeneste kan automatisk tage backup af dine enheder. Hvis pladsen mangler, så se tip’et her.

Den daværende Apple-guru Steve Jobs var på scenen i 2011 for blandt andet, at introducere verden for skytjenesten iCloud i forbindelse med iOS 5. Blandt de mange nye muligheder, så gav Apple med iCloud kunderne 5 GB gratis plads i skyen til indhold, som gnidningsfrit kunne synkroniseres imellem enheder fra techgiganten. 

Som Mobilsiden.dk har beskrevet i artiklen Tag gratis og automatisk backup af iPhone og iPad mens du sover [TIP], så kan iCloud altså også sørge for daglig, automatisk backup af iOS enhederne. Dog kan nogle uheldige brugere blive mødt med beskeden om, at der ikke er nok plads tilgængelig, og sikkerhedskopieringen til skyen vil derfor blive afbrudt. 

Netop derfor vil Mobilsiden.dk forsøge, at give et par fif til at få styr på hukommelsen, så der igen er plads til daglige backups af dit vigtige indhold.

- Start derfor med at gå i: Indstillinger, iCloud, Lagring & Sikkerhedskopiering.

Som du kan se, så er der ingen pladsmangel p.t. på min iPhone, da jeg har valgt at tilkøbe ekstra plads hos Apple.
Hvor der står “Lagringsplads i alt 15,0 GB” hos mig, så vil du nok istedet få øje på “Lagringsplads i alt 5,0 GB”, da det som nævnt er det som Apple gratis tilbyder alle iCloud brugere.

- Jeg trykker nu på knappen “Lagringsplads”, for at se et overblik over hvad jeg bruger på iCloud.

- Nu kan så se, at jeg bruger for 4,9 GB blot i sikkerhedskopier. Grunden er, som du kan se, at der figurerer en gammel sikkerhedskopi fra en tidligere iPhone på hele 1,6 GB.

- Hvis jeg trykker mig ind på den, så kan jeg slette den direkte, og altså frigive en del plads på iCloud.

 

Idag viser jeg mulighederne fra min iPhone, hvilket også fremgår af billedet “Denne iPhone”.

 

Trykker jeg på den, så kan jeg faktisk selv bestemme, hvad der skal med i sikkerhedskopien til iCloud. Apps vil være inddelt efter den mængde plads de optager i iCloud. De “tunge drenge” som eksempelvis Kamerarullen, er placeret øverst.

 

Går jeg igen ud på oversigten, og ser på fanen “DOKUMENTER OG DATA”, så kan jeg desuden se hvor meget indhold der fylder fra de seperate apps, som altså arbejder sammen med iCloud.

Under fanen “MAIL” vil du formentlig ikke overraskende blive gjort opmærksom på hvor meget dine mails fylder i sammenhængen.

Kan jer der bruger Apples iCloud holde jer under grænsen på de 5 GB, eller tilkøber i også ekstra plads?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Michael Carlsen 25-08-2014 18:07:57

Jeg har slået kamerarulle fra og har dermed ingen problemer med at holde mig under 5 Gb :-)

2 0

Om brug af cookies