Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan frigør du Nexus 5's fotopotentiale [TIP]

Sådan frigør du Nexus 5's fotopotentiale [TIP]

Kameraet i Googles Nexus 5 er ikke kendt for sin fantastiske kvalitet, men med denne app, får du de bedst mulige fotos ud af din Nexus.

Googles Nexus 5 er en kapabel mobil på mange fronter, med potent maskineri og lynhurtige software-opdateringer, får du en mobil der kan følge med de nyeste, selv et år efter lanceringen.

En større anke er dog kameraet, som ikke altid er prangende. Men det er der nu råd for. Googles nye Android-version gør det muligt at udvinde rå-filerne fra kameraet, til senere efterbehandling i Photoshop eller lignende programmer.

Med app’en ’Camera L’ kan du nu tage rå-billeder i Adobes DNG-format, et format som understøttes bredt, og som åbner op for korrektion af farver, kontrast eller eksponering - efter at billedet er taget.

Eftersom DNG-filer ikke er så komprimerede som JPG-filer, er der samtidig flere detaljer at udvinde fra de digitale negativer.

Udvikleren bag app’en, har udgivet en snes billeder taget med Camera L, som alle virker yderst lovende. Fælles for dem er at der nu er langt flere detaljer, korrekte farver og flere detaljer i både højlys og skygger.

Læs også:Android Lollipop er landet - De 10 bedste nyheder

Sådan gør du

Er du fristet til at slippe din Nexus 5’s fotografiske evner løs, kræver det dog lidt foto-kundskaber. DNG-filer er rå-data og kræver derfor efterbehandling i et dedikeret foto-program, for at hive det bedste frem ud af billederne.

Adobes Photoshop eller Lightroom er de mest populære (og dyreste) til formålet, men der findes gratis alternativer som RAWTherapee. Vil du bearbejde filerne direkte fra mobilen, kan app’en Photo Mate R2 både åbne og efterbehandle DNG-filer.

Derefter skal du have Android Lollipop installeret, for at kunne udnytte de avancerede kamerafeatures. Lollipop er ikke helt færdigbagt endnu, men en stabil developpers preview kan hentes her. Installationen kræver at du installerer software på din desktop.

’Camera L’ kan du hente her. App’en er stadigt i beta, men giver allerede nu adgang til mange features som bracketing, manuel fokusering og eksponering, samt serieoptagelser på til 30 billeder per sekund.

Læs også: LG Nexus 5 anmeldelse - den venligste Android [TEST]

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten Jensen 21-10-2014 09:14:00

Vil denne app kun kunne bruges på Nexus 5, eller vil den også kunne anvendes på andre telefoner der kører Lollipop?

0 0
Johannes Aagaard 20-10-2014 17:33:07

Under især lidt ringere lysforhold mener jeg ikke, at kameraet på min Nexus 5 rækker, og da bliver billederne langt bedre med eksempelvis min Canon G10 (og også flere kameraer til det halve). Men dette er jo ikke noget, som Nexus 5 er alene om.

I øvrigt virker GIMP med tilføjelsen UFRaw (http://ufraw.sourceforge.net/) også fint på DNG-filer.

0 0
Thomas Hagengren 20-10-2014 14:18:38

Forstår ikke hvorfor Nexus 5's kamera har så dårligt ry. Har altid selv været helt fint tilfreds med billederne.

3 0
20-10-2014 15:00:44

Jeg har skam også været ganske tilfreds med Nexus 5s kamera. Men prøvede Xperia Z3 i en kort periode og det var bestemt ikke svært at se forskel :-) Jeg er stadig tilfreds med Nexus 5, men ved også der findes bedre derude. Og jo bedre kameraet er, desto mere lyst får man til at tage billeder.

3 0
Om brug af cookies