Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan gør du, når mobilen får kulde [TIP]

Sådan gør du, når mobilen får kulde [TIP]

Man skal passe på sin smartphone i vinterkulden. Ligesom os bør den klædes på efter forholdene.

En tur på kælkebakken, i skoven eller lignende er fristende, når vintervejret finder vej til Danmark. Det er også fristende at snuppe lidt mobilfotos, men man skal passe på sin smartphone i vinterkulden. Ligesom os bør den klædes på efter forholdene.

Når uheldet er ude, og din telefon får frost og går i stykker, kan hurtig handling og de rigtige tiltag redde dig for rigtig mange problemer.

Sådan gør du, hvis din mobil har fået kulde

Din smartphone kan ikke holde til at blive gennemkold. Hvis man er uden for i længere tid i det kolde vejr, kan det være nødvendigt at pakke telefonen ind, eventuelt i en sok, hvis man ikke lige har et decideret etui til mobilen.

Sker det alligevel, at din iPhone får frostskade, for eksempel fordi den har ligget i bilen natten over, så er det vigtigt, at du ikke tænder den, før den igen er helt varm.

Tag mobiltelefonen med ind, hav tålmodighed. Varm og vent på, at den bliver varmet langsomt op. Hvis man forsøger at varme den kunstigt op kan det resultere i dugskader i skærmen eller telefonens indre dele.

Når telefonen er helt varm igen, kan man forsøge at tænde den.
Det kan tage op til to-tre dage før en mobil, der har været udsat for kulde, er gennemvarm.

Kilde: mobilrepair.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mirzad 24-01-2014 12:56:09

gammel artikel, men stadig interessent:

http://mobil.nu/tests/iphone-4s-klarer-sig-darligst-i-kuldetest-galaxy-s-ii-imponerer-derimod-6618

3 4
TF 24-01-2014 18:44:40

Den kan vist ikke bruges til noget længre.

0 3
Michael Beuchert Nielsen 24-01-2014 12:02:38

Jeg tror bare de bruger iPhone som et eksempel :) men ja det virker lidt som om det kun er iPhones der får frostskader. Jeg tror dog der er mange mobiler der kan komme ud for sådan et problem her :)

0 0
Martin 24-01-2014 12:00:19

Det er kondensvand (dug) og ikke så meget kulden der er problemet.

Et godt tip er derfor at pakke telefonen ind i en tæt plastpose (fx en frysepose) og trykke luften ud. Der skal være så lidt luft som muligt. Fjern først telefonen når den har fået stuetemperatur.

Rent teknisk sker der det at varm luft kan indeholde mere vand end kold luft. Så luften i stuen indeholder meget mere vand end udenfor, men der er så at sige plads til det. Men så snart den varme og fugtige stuelufte afkøles på og i telefonen, bliver der pludselig for meget fugt, og overskuddet afsættes som kondensvand.

Ved at sørge for at den fugtige luft slet ikke kommer ind til telefonen, undgør man at luftfugtigheden stiger.

Det skal gøres så hurtigt som muligt, og allerhelst udenfor.

2 0
Morten Jensen 24-01-2014 09:06:09

Handler denne artikel generelt om smartphones, eller kun om iPhone?

4 2
Skovfoged 24-01-2014 15:28:23

Det er smartphones generelt - iPhone var nævnt for variationens skyld.

0 0
Morten Jensen 24-01-2014 17:24:22

Okay, det fremgår bare ikke af artiklen.

1 0
zzup 25-01-2014 10:12:52

er du dum?

0 3
Frank Hansen 25-01-2014 17:44:41

Flot konstruktivt bidrag. Hvad med at undlade at skrive noget, hvis ikke du har noget konkret at komme med. Læg mærke til at vi andre opfører os pænt i debatten.

0 0
Morten Jensen 25-01-2014 11:04:33

Nej det vil jeg som sådan ikke mene.
Jeg forstår åbenbart bare det danske sprog, modsat andre.
Formuleringen i nedenstående sætning antyder at det udelukkende omhandler iPhone.
>>Sker det alligevel, at din iPhone får frostskade, for eksempel fordi den har ligget i bilen natten over, så er det vigtigt, at du ikke tænder den, før den igen er helt varm.<<

Hvis iPhone skulle anvendes som et eksempel på en smartphone, så kunne man have formuleret det på en anden måde, f.eks. blot have indskudt "f.eks." lige inden iPhone.

Men der er intet i artiklen som antyder, at iPhone er angivet som et eksempel.
Det må stå klart for enhver som kan forstå det danske sprog.

2 0
24-01-2014 10:10:19

Nu har tidligere tests vist at nogle mobiler er mere hårdføre over for temperatur svingninger end andre :D Så mon ikke artiklen omhandler mærker der har det svært med kulden.

3 0
Morten Jensen 24-01-2014 11:18:51

Jo, det er bare svært at afgøre, når der i artiklen bliver brugt termer som "mobilen" og "smartphone", men samtidig skriver de: >>Sker det alligevel, at din iPhone får frostskade<<
Hvilket giver idéen om, at artiklen udelukkende omhandler iPhones?

3 0
Frank Hansen 24-01-2014 21:29:01

Det er ikke første gang at artiklerne herinde er upræcise og dårligt formuleret. Fx er det totalt ubrugeligt at skrive at man skal vente på at telefonen bliver varm. 'Varm' er ikke synderligt specifikt. 'Varm' i dette tilfælde, burde være 'samme temperatur som de omgivelser man befinder sig i'. Dette kan fx være hjemme i stuen, hvor til der passende kan bruge 'stuetemperatur'. Sådan er det med praktisk alt elektronik til hjemmet. Elektronikken skal have lov til at akklimatisere, og opnår samme temperatur som sine omgivelser for, at undgå at danne kondens. Kondens og tændt elektronik er ikke gode venner. Kondens er i sig selv ikke telefonen værste fjende. Det er den først når elektronikken benyttes, samtidigt med at denne er tilstede. Korrosioner samt kortslutninger kan opstå. Og selvfølgelig er alt væske i telefonen en dårlig ting, men opfører man sig nogenlunde fornuftigt, kan de værste skader undgås. Men generelt med alt IT/elektronik, som kommer ude fra temperaturer, som ikke er de samme som i de omgivelser de skal befinde sig i , i tændt tilstand, skal akklimatisere i ca. 24 timer, før end det tændes. Det er en generelt regel/tommelfingerregel. Ved professionelle installationer anbefales det ofte, at udstyret får lov at stå 48 timer, inden installation/opstart. Nu er det generelt svært at undgå at lade være med at benytte sin mobiltelefon, lige meget hvordan vejret er. Jeg benytter fx telefonen med Endomondo når jeg cykler. Her bliver telefonen bare kold om vinteren (har den i en taske på centerstangen på cyklen), og selvfølgelig opstår der situationer, hvor jeg benytter telefonen lige efter jeg har frigjort den fra cyklen. Man skal jo for pokker bruge skidtet :O) Desuden er mobilerne jo også altid tændt i disse dage. Der er ikke mange som slukker dem. Det betyder også, at telefonen genererer varme i sig selv, samtidig med at den bliver udsat for (i nogle/mange tilfælde) hård kulde. Dette er ikke sundt, da kondens netop vil blive opbygget under disse forhold. But what am a man to do? Det er jo en brugsgenstand.

2 0

Om brug af cookies