Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan lukker du for dyre tjenester

Sådan lukker du for dyre tjenester

Hvis ikke forældre til børn med mobiltelefon er opmærksomme, risikerer de en ubehagelig overraskelse, når regningen fra teleselskabet havner i postkassen.

Som vi skrev tirsdag, er mobilen reelt et åbent Dankort, som frit kan anvendes til køb af alt fra ringetoner til møbler i virtuelle universer.

En mobiltelefon kan bruges til betalinger af beløb på op til 225 kroner pr. køb, hvilket kan udgøre en bombe under familiens telefonregning.

Let at stoppe mobilkøb

En rundringning til en række teleselskaber som Mobilsiden.dk har foretaget viser, at det er let at sætte en stopper for mobilens evne til, at fungere som kreditkort.

Hos de tre største mobiloperatører TDC, Sonfon og Telia, kræver det blot ét telefonopkald til kundeservice at få spærret for adgangen til overtakserede tjenester.

Heller ikke hos mindre udbydere som Happii Mobil, Bibob og Cooltel meldes om problemer. Her kan kunderne lukke betalingsmuligheden direkete fra den personlige profilside på nettet.

Koster penge hos M1

M1 skiller sig ud fra mængden. Her oplyser direktør Mads Peter Veiby, at blokeringen koster 10 kroner om måneden. Hos alle øvrige teleselskaber Mobilsiden.dk har talt med, ydes det som en gratis service.

- "Jeg anser det som problematisk, fordi der er en regel i lov om betalingsmidler, om at man skal kunne komme ud af en sådan aftale. Hvis selskaberne begynder at tage penge for, at spærre for mobilbetalinger, vil det underminere forbrugernes ret", siger Søren Iversen, chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Da Mobilsiden.dk igen henvender sig til M1, oplyser direktøren, at de vil se på sagen.  - "Vi vil forholde os til kritikken, og lade vores advokat se på, hvad der er op og ned. Hvis det viser sig, at være meget vigtigt for forbrugerne, må vi tage fat om sagen, når alle forhold omkring situationen er kendt", siger Mads Peter Veiby, direktør i M1.

Han gør slutteligt opmærksom på, at selskabet pr. automatisk blokerer for mobilbetaling hvis en person under 18 år, opretter et abonnement.

Læs også
Børn har et åbent kreditkort i lommen
Mobilmobning er kommet på skoleskemaet

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies