Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan oplades mobilen korrekt

Sådan oplades mobilen korrekt

Lader du stadig din nye mobil 16-24 timer inden brug? Glem det, det er en myte og et levn fra gamle dage.

Du kender situationen. Den nye mobiltelefon er hentet på posthuset eller i butikken, og udpakningen af vidunderet er i gang.

Men så kommer du i tanke om det. Din samvittighed kombineret med et par uvidende ekspedienter fortæller dig, at mobilen skal oplades i 16 timer før brug.

Nikker du genkendende? Glem hjernevaskelsen, for mobilproducenterne har gode nyheder.

Ifølge Nokia kræver det nemlig ikke mere end 3-6 timer første gang, før mobilen og batteriet er klar til fuld udnyttelse.

Sony Ericsson og Samsung følger efter, og fortæller at batteriindikatoren bare skal være helt fuld. Dette tager ifølge Sony Ericsson 4-5 timer.

Motorola skiller sig ud

Til gengæld mener Motorola noget andet. Ifølge deres svenske rådgiver skal mobilen nemlig have de kendte 12-16 timer første gang.

Dette er til trods for, at Motorola benytter samme batteristandard som Sony Ericsson, Nokia og Samsung, nemlig Li-Ion.

Li-Ion er kendt, som et genopladeligt batteri, der holder strømmen i lang tid, og ikke mister denne evne på trods af alder og brug.

Der er altså godt nyt til mobilbrugere (Motorola undtaget). 3-6 timer er det eneste påkrævet, og ventetiden er altså nu blevet kortere end hos vagtlægen på en lørdag aften.

Det skal til gengæld huskes, at batteriet har godt af, at bruges næsten helt op før genopladning. I hvert fald de første par gange.

Mobilsiden.dk takker brugeren "pjeus" fra Mobildebat.dk for hjælpen. Mere om emnet, klik her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies