Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan ringer du op fra din Mac [TIP]

Sådan ringer du op fra din Mac [TIP]

Med Kontinuitet er det muligt at ringe op fra Mac-computeren, hvis man altså har en iPhone med iOS 8 i nærheden

Det er ikke altid, man gider tage telefonen, mens man sidder ved computeren, for så har man kun en hånd til rådighed. Der har selvfølgelig længe været højtaler-funktionen, men med Apples nye opdateringer er det ikke nødvendigt - hvis man sidder ved en Mac.

Læs også: Her er det nye i iOS 8.1 og OS X Yosemite

Med Apples ''Kontinuitet' har amerikanerne gjort det muligt at besvare opkald direkte fra laptop-skærmen, så man ikke behøver at fjerne fokus fra arbejdet mere end højest nødvendigt.

Det kræver dog lige, at man sætter både iPhone og Mac op til at sende opkaldene videre, så her følger en lille vejledning i, hvordan det kan lade sig gøre.

Indledende øvelser

Først og fremmest skal iPhonen køre iOS 8 eller senere, så husk at få opdateret jeres enheder – generelt en god ide for alle. Mac'en skal også være opdateret, og det skal være OS X Yosemite, der holder styr på løjerne i software-delen.

Læs også: Apple slipper ultratynd iPad Air 2 løs

Er det på plads, så er det for alvor tid til at få styr på indstillingerne. Vær sikker på, at telefon og computer er på samme WiFi-netværk, og at de begge er logget ind på den samme iCloud-konto.

Mac-delen

Tjek at computeren er klar til at få sendt opkaldene til sig. Åben FaceTime og gå ind under indstillinger.

Læs også: Apple iPhone 6: Den gyldne middelvej [TEST]

Her vil du blive mindet om, hvilken iCloud-konto, der er logget på, så du kan dobbelt tjekke dette, og nederst under indstillingerne vil du kunne vælge iPhone-mobilopkald(iPhone Cellular Calls på billedet). Der skal være flueben i den boks.

iPhone-delen

Samme øvelse skal gøres på iPhonen, der skal man bare direkte ind under indstillinger. Altså Indstillinger, så FaceTime, og så skal indstillingen for videresendelse af opkald slås til - altså iPhone-mobilopkald.

Læs også: Apple iPad mini 3 er ikke prisen værd [KOMMENTAR]

NB: Har man også en iPad med iOS 8 eller derover, så skal man huske på, at dette også kan slås til der. Får man et opkald, vil det ringe alle steder, det er slået til. Det er stadig iPhonen, der er i centrum, så er det slået fra på den, men til på alle andre enheder, er det kun telefonen, der ringer.

Selve opkaldet

Har man slået kontinuiteten til, så kan man fra Mac-computeren både taste et telefonnummer eller vælge en kontakt fra sin liste, og så kan man ellers ringe op. Hvis man slår et nummer op på nettet, så kan man også ringe direkte fra eksempelvis Safari eller Email.

Læs også: Apple lancerer iMac med 5K

Får man et opkald på computeren, så dukker en lille boks på med identificering af den, der ringer og muligheden for at besvare eller afvise. Der er også en fin lille funktion, hvis man er optaget. Man kan besvare med en besked som ”Jeg sidder i møde,” men der er også mulighed for at sætte en reminder til en selv om at ringe tilbage om fx et kvarter.

Hvis man har sludret i timevis med sin mor om vejret og alskens andre spændende emner og pludselig skal løbe ud af døren, er løsningen enkel. Væk iPhonen og tryk på den grønne bjælpe i toppen – så går opkalder over på telefonen, og du kan styrte ud af døren efter bussen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Timothy Madsen 12-11-2014 21:31:07

Jeps, du kan lave en hel del af de continuity funktioner med windows devices:
http://www.gottabemobile.com/2014/06/07/how-to-copy-ios-8s-continuity-using-windows-phone-8-1-and-windows-8-1-2/

Mvh
http://www.iphonepristjek.dk

0 0
Peter 22-10-2014 15:54:04

Er der nogen der ved om man kan gøre det med en Surface og en Windows Phone??

Har set at man allerede kan med Samsung produkter

0 0

Om brug af cookies