Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan sender du filer via AirDrop på din iPhone [TIP]

Sådan sender du filer via AirDrop på din iPhone [TIP]

Hvis billeder, videoklip eller andet indhold skal fra én iOS enhed til en anden i en fart, så er AirDrop løsningen.

Vi har tidligere fortalt, at Samsung laver grin med Apple-fanboys. Det var i en “The Next Big Thing” reklamekampagne, hvor iPhone-brugere blev fremhævet som dumme, og NFC blev brugt, til hurtigt at overføre indhold fra en Samsung mobil til en anden. 

Apple vs Samsung - her er hvad de slås om i denne omgang

Da Apple i 2013 gik på scenen med iOS 7, svarede de tilbage med funktionen AirDrop, der kan overføre indhold imellem iOS-enheder uden behov for at “bumpe” mobiler. Funktionen stammer dog fra Apples Mac computere, der siden 2011 via WIFI, hurtigt har kunne sende filer sikkert gennem luften.

Funktionen kræver dog iPhone 5 eller nyere, 4. generations iPad eller nyere, iPad Mini eller 5. generations iPod Touch, og idag vil Mobilsiden.dk vise hvor let du kan AirDrop’e til venner og familie. Som du kan se i videoen, så aktiveres Airdrop i Kontrolcenteret som også først fandt vej til iOS-enhederne med iOS 7. Hvis ikke WIFI og Bluetooth er aktiveret i forvejen, så sker det automatisk. 

- Du skal herefter vælge, om du vil være synlig fra “Kun kontakter” eller “Alle”. Så er AirDrop klar. 

I videoen bruger jeg delingsknappen i nederste venstre hjørne af Fotos-app'en, hvilket også kan bruges i mange andre apps. Så hvis du istedet ønsker at dele videoer, websteder, lokationer eller et link til Word dokumentet fra Dropbox, så går det også gnidningsfrit. 

Som du kan se, så kan der gå et par sekunder, før dine kontakter dukker op i AirDrop. Når du ser en kontakt du kender, så trykker du én gang hvorefter indholdet overføres. Modtageren vil skulle bekræfte overførslen. 

Af uanede årsager så er det endnu ikke muligt at sende filer via AirDrop fra Mac til iOS. Vi har dog tidligere fortalt på Mobilsiden, at Apple inviterer til WWDC 2014, så mon ikke det lille problem bliver løst ved det kommende event. 

 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies