Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan slår du dataroaming fra på mobilen

Sådan slår du dataroaming fra på mobilen

TIP: Er du bange for at mobilregningen løber løbsk i ferien, så husk at slå dataroaming fra når du tager til udlandet. Læs her hvordan du gør.

For at undgå at ende med en skyhøj mobilregning i ferien, kan du deaktivere dataforbindelsen på din smartphone. Se herunder hvordan du gør.

Desværre er det sådan, at det ikke er helt ens på Android-telefoner. Her afhænger det af producent, Android-version osv. Men har du eksempelvis den populære Samsung Galaxy S III, så gør du det ved at gå ind i ”indstillinger”, vælge ”databrug” og derefter fjerne fluebenet i ”mobildata”, hvis der er et.

Har du en iPhone, så er det stort set ens på alle modeller da mange har opdateret til nyeste software. Du kan derfor deaktivere dataforbindelsen ved, at gå ind i ”indstillinger”, vælge ”mobil” og derefter slå funktionen ”dataroaming” fra.

Skal du slå dataforbindelsen fra på Windows Phone telefoner, så gøres det ved at gå ind i ”indstillinger”, vælge ”mobildata” og derefter skal den vise ”udfør ikke roaming”.

Foruden at gøre det på selve den mobileenhed du har med, så kan du også med stor sandsynlighed slå muligheden for dataroaming helt fra i dit teleabonnement. Det er der i hvert fald nogle selvskaber, som tilbyder.

Har du brug for dataforbindelse i udlandet, og ikke kan nøjes med WiFi, så kan løsningen måske være at købe et taletidskort på den destination du er ankommet til eller du kan købe en datapakke til ferien, som eksempelvis teleselskabet 3 netop har lanceret.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens 02-07-2013 12:48:42

På android er det vel ikke mobildata, som fluebenet skal fjernes fra, men dataroaming der skal fjernet. Hvilket det normalt pr. standart også er.

0 0

Om brug af cookies