Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan synkroniserer du din Android-mobil med iTunes

Sådan synkroniserer du din Android-mobil med iTunes

Tip: Vil du fortsætte med at bruge iTunes på computeren, selvom du er gået fra iPhone til Android? Mobilsiden.dk viser, hvordan du alligevel kan synkronisere.

Du behøver ikke nødvendigvis flytte dit musikbibliotek fra iTunes, hvis du skifter iPhonen ud med en Android-mobil. Synkroniseringen imellem Apples eget musikprogram, og din nye telefon, kan nemlig klares med en app.

Som udgangspunkt tillader Apple ikke, at iTunes bliver synkroniseret med andre producenters enheder. Det kan dog godt lade sig gøre, hvis man er tilfreds med musikprogrammet på computeren, og egentlig helst vil beholde det.

Et godt eksempel er TuneSync-app'en, som kan synkronisere spillelister fra iTunes over på Android-mobiler - trådløst via Wi-Fi. Ændrer du i en iTunes-spilleliste på computeren, vil ændringerne blive synkroniseret over på mobilen.

TuneSync findes både i en betalingsversion (35 kroner) og en gratis Lite-version, som er begrænset til 20 sange og én spilleliste. Sidstnævnte kan med fordel benyttes til at kontrollere, om man finder løsningen interessant.

Klargør computeren

Først skal du installere programmet - det såkaldte TuneSync Server - på din computer. Det er dette program, som sørger for, at computeren og iTunes snakker trådløst sammen med Android-mobilen. TuneSync Server, som findes til både pc og Mac, kan downloades via dette link.

Åbn programmet, når det er downloadet og installeret. Et lille ikon vil fremgå nederst i højre hjørne på en pc, og øverst til højre på en Mac.

Start iTunes og sammensæt de spillelister, som du ønsker at synkronisere til din Android-telefon.

Opsætning af mobilen, trin for trin

Nu skal du have sat TuneSync op på mobilen:

1. Download TuneSync (eller TuneSync Lite) her via app-butikken Google Play.

2. Åbn app'en for derefter at trykke på "Host Computer".

3. App'en søger efter musikbiblioteker på netværket. Vælg det ønskede bibliotek, når det toner frem på skærmen. Herefter forsøger app'en at forbinde til iTunes for at fremvise en liste over dine spillelister.

4. Vælg de spillelister, som du ønsker at synkronisere til telefonen.

5. Sæt hak i "Enable Sync" i app'ens hovedmenu og vælg "Sync Now". Hvis der allerede er et flueben: Fjern det for derefter at sætte det igen.

Når først det hele er sat op, vil TuneSync automatisk synkronisere iTunes-spillelisterne og Android-mobilen hver 12. time (såfremt de er på samme Wi-Fi-netværk).

Der er også mulighed for selv at 'gennemtvinge' en synkronisering. Fjern fluebenet ved "Enable Sync" i app'ens hovedmenu for derefter at tilføje det igen.

I tilfælde af problemer kan man finde forskellige hjælpevejledninger via tunesync.com.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

beikes 19-06-2012 09:32:59

Som om der nogen i denne verden der kunne finde på, med vilje, at bruge iTunes! Tak for et godt grin :D

0 0
Klaus 19-06-2012 11:26:59

Jeg har en stærk fornemmelse af, at der er rigtigt mange der med vilje bruger Itunes...kender selvfølgeligt ikke de eksakte tal, men mon ikke at det er højt. At et eneste program er i stand til at varetage al mediastreaming, såsom radio, tv, mobileshoots, podcasts, synkr. med telefon, payperview blabla, er sguda meget bekvemt:) Så selv om det er hylende morsomt, tror jeg da at der er en del:)

0 0
hotpop 18-06-2012 15:14:47

Musik lokalt på sin telefon er fortid.
I dag streamer man, og gør tilgængelig offline.

0 0
18-06-2012 16:43:03

Nej det er ikke fortid! Streame er en mulighed. Men det totalt umuligt hvis man rejser meget. End ikke i toget til lufthavnen går det. Og færdes man i grænselandet danmark/tyskland eller danmark/sverige er al datatrafik forbundet med store regninger hvis man ikke passer på. Tilbage til i-tunes: irriterende program der har sine fordele hvis man vil podcaste. Og i vores hjem med blandet Apple/Sony/Samsung platforme (IOS og Android) er det et godt program så vi kan beholde i-tunes (på godt og ondt).

0 0
hotpop 18-06-2012 20:18:26

"I dag streamer man, og gør tilgængelig offline."

Læs :)

0 0
18-06-2012 21:50:11

Ja hvis man bruger den hjemme. Men hvis jeg er på farten og vil høre musik på min Android og ikke vil bruge datanettet fordi jeg udenlands, så behøver jeg at lagre musik på telefonen. Men ellers er det rigtigt hvad du siger.

1 0
hotpop 18-06-2012 22:31:31

Jeg giver op.
Slå op i en ordbog hvad offline betyder.

0 0
18-06-2012 23:11:38

Tror vi taler om to forskellige ting. Hvis du ikke har opgivet helt, så forklar lige.

0 0
19-06-2012 11:52:26

hotpop, jeg ved udmærket hvad tilgængelig ofline er (du gemmer den/windows opretter en offline fil). Når jeg gerne vil have min Android kan synce med i-Tunes, er det fordi jeg vil have lige preæcis min egen musik med mig på telefonen når jeg rejser. Altså det jeg har på i-tunes af gamle rippede CDere, Podcast og downloaded musik. At mange i dag streamer passer. Det går dog ikke med mine gamle vinyler (ironi forekommer). Så du har ret, men vi taler om to forskellige ting. Venlig hilsen Søren

1 0
19-06-2012 11:52:14

hotpop, jeg ved udmærket hvad tilgængelig ofline er (du gemmer den/windows opretter en offline fil). Når jeg gerne vil have min Android kan synce med i-Tunes, er det fordi jeg vil have lige preæcis min egen musik med mig på telefonen når jeg rejser. Altså det jeg har på i-tunes af gamle rippede CDere, Podcast og downloaded musik. At mange i dag streamer passer. Det går dog ikke med mine gamle vinyler (ironi forekommer). Så du har ret, men vi taler om to forskellige ting. Venlig hilsen Søren

1 0
Onkelalfa 18-06-2012 10:22:25

Itunes er en af de primære årsager til jeg ikke længere vil bruge Iphone, og hører det samme fra mine venner...

0 0
hellas7 18-06-2012 17:57:05

tak for info.

0 0
Klaus 18-06-2012 10:26:30

Okay..

0 0

Om brug af cookies