Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan vedhæfter du adskillige og forskellige filtyper i mails på iPhone og iPad [TIP]

Sådan vedhæfter du adskillige og forskellige filtyper i mails på iPhone og iPad [TIP]

Siden der intet decideret filsystem er på Apples mobile enheder, må der tricks i brug, når mailen skal være komplet.

Da den daværende Steve Jobs i 2007 introducerede iPhone til verden, var det ikke tanken, at den skulle være en computer i lommestørrelse, selvom at den dog fra fødslen, har kunne besøge fulde hjemmesider osv. 

Det var brugervenligheden der var i højsædet, hvilket ofte koster på funktionaliteterne, som de fleste af jer ved. Derfor findes der heller ingen decideret filsystem på iOS-enhederne, da dokumenter, pdf-filer, billeder o.lign. gemmes i deres respektive apps. 

Men hvad så hvis du lige skal have sendt en mail af sted med både word dokument, pdf-fil og et billede fra samlingen? Ja så skal du bruge det gamle ordsprog “There’s an app for that”(det findes der en app der kan). Det er lidt bøvlet, men når først du har fattet pointen, er det ingen problem overhovedet. 

Nå, lad os så springe ud i det. 

Start med at hente app’en Multiple Attachments til 13 kr. i App Store. App’en er iOS universal, hvilket blot betyder, at den er tilpasset skærmen på både iPhone og iPad, og du får den begge steder for prisen. 

- Når du første gang åbner app’en, vil du blive slemt skuffet over den hvide skærm. Øverst til venstre finder vi et skraldespands-ikon og øverst til højre et delings-ikon. 

Du skal se app’en som samlingsstedet for dine filer, som via delings-ikonet kan sendes på mail. 

For at illustrere en arbejdsgang, har jeg lavet et dokument i Apples egen Pages app, og skal nu have dokumentet over i Multiple Attachments app'en. 

- Jeg trykker på delingsikonet, og vælger “Åbn i en anden app”. Herefter skal jeg vælge en valgfri filtype. 

- Nu skal jeg først trykke på “Vælg app”, og så finde “Åbn i Attachments” hvorefter dokumentet eksporteres dertil automatisk.

Herefter vil jeg finde en pdf-fil fra Dropbox som også skal med.

- Jeg åbner derfor Dropbox app’en og finder filen. Så trykker jeg på delingsikonet, og vælger “Open in” da Dropbox er på engelsk. 

Her finder jeg så “Open in Attachments”, som på samme måde eksporterer min pdf-fil i den nye app. 

Nu er jeg klar til at sende min mail, og trykker nu på delings-ikonet i højre hjørne. I mailen kan jeg naturligvis hurtigt tilføje et billeder eller video, hvis ønsket inden den skydes afsted.

Kilde: MacStories 

 
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

jec 03-04-2014 10:39:15

Det kan undre mig at Apple ikke har fået knækket den nød endnu, og ikke får lavet noget der er smartere.

3 2
preben nielsen 03-04-2014 10:27:56

Hvis man skal lave en video for at demonstrere sådan noget, så er det ikke indlysende og dermed (endnu) en (Apple) fiasko.

4 1
TJ 03-04-2014 10:20:53

Apple - verdens mest innovative firma ??

4 2

Om brug af cookies