Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Samsung Galaxy S5 har gammeldags menuknap

Samsung Galaxy S5 har gammeldags menuknap

Har du købt en Galaxy S5 og ved ikke hvad du skal gøre hvis en ældre app har brug for fysisk menuknap, her er et tip.

Med Galaxy S5 har Samsung aflivet den gamle menuknap og erstattet knappen med en multitasking-knap som hurtigt skifter mellem forskellige apps. Men hvad gør man, hvis en gammel app kræver menuknappen?

Samsung har dog tænkt over dette problem og det er faktisk samme knap helt til venstre du skal bruge. Anno 2014 skal du dog ikke blot trykke kort på knappen, men holde knappen inde i ca 1-2 sekunder, så kommer den gammeldags menu frem og du kan vælge for eksempel indstillinger.

De fleste apps har fjernet den gamle menuknap og er gået over til en knap i selve app’en, men selv med nye apps virker tricket med at holde venstre knap inde for at få menuen frem.

Er du glad for din Galaxy S5 eller har du fundet nogle mangler? Måske ligger løsningen gemt et sted, ligesom med denne gamle menuknap.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Arthur 15-04-2014 15:33:45

Er stærkt imod at betjeningsknapper skal stjæle skærmplads. Jeg synes det er tåbeligt at de udfaser menuknappen som vi kender det. Hvorfor i alverden skal man glo på at navigationsknapper og menuknapper stjæler skærmplads når det kan undgås?

Se blot på HTC M8. Der er hvad? 3 centimeter fra bundens kant til at softkeys slutter? Det er altså spild af unødvendigt plads. Specielt når det nemt kan undgås.

2 1
Morten Jensen 16-04-2014 08:55:33

Modsat kan man jo spørge, hvorfor der skal spildes plads på telefonen til fysiske knapper? Med knapper på skærmen, kan knapperne skjules/vises alt efter behov og kontekst, og undladelse af fysiske knapper giver plads til større skærm.
Jeg synes det er rigtig fedt på min LG G2, at der ikke er nogle fysiske knapper på fronten. Og knapperne på skærmen har jeg ændret således, at de skal 'slides' frem. På den måde kan hele skærmen udnyttes til indhold.

0 1
kelddaug 15-04-2014 12:04:15

Det er ikke helt rigtigt... det afhænger af om appen understøtter det. Det står også under hjælp på Galaxy S5 tlf.

2 0

Om brug af cookies