Mobilsiden.dk  /   Tips  /   SIM-lås

SIM-lås

Har du købt en telefon med abonnement som ikke virker med andre sim kort end det der fulgte med telefonen, så er telefonen sim låst.

Hvordan ved jeg om telefonen er sim låst

Det er ganske enkelt, du tager et andet sim kort end det der fulgte med abonnementet og sætter i telefonen.
Hvis telefonen melder om fejl er der højst sandsynligt tale om en sim låst telefon.
Nokia telefoner beder dig om at indsætte et korrekt sim kort, Motorola telefoner beder dig indtaste subsidy adgangskode og så videre.

Kan man ophæve sim låsen

Operatøren har pligt til at udlevere låse koden til din telefon kvit og frit 6 måneder efter købet. Kan du ikke vente så længe tilbyder de fleste dog at udlevere låse koden mod et gebyr (populært 500,-).

Der findes dog også uofficielle unlockere rundt omkring i landet som kan gøre det væsentligt billigere, dette sker ved hjælp af nogle specielle kabler og noget software. Denne metode påvirker ikke din reklamationsret, men det kan være en god ide at lave en aftale med unlockeren om at han erstatter din telefon hvis han på nogen måde ødelægger den. Forhør dig i debat forummet om hvilken unlocker der kan anbefales.

Jeg har Telmore, kan jeg ikke bruge mit sim kort i en TDC telefon, de bruger jo samme neværk

Desværre er der ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, det afhænger ganske enkelt af hvordan TDC har låst telefonen. Der findes 2 forskellige låse metoder, operatør lås og netværks lås.

Hvis en telefon er operatør låst, så er det kun sim kort fra TDC der vil fungere i telefonen, altså vil et Telmore kort ikke fungere.
Er telefonen derimod netværks låst, så betyder det at alle sim kort som benytter TDCs netværk, vil fungere i telefonen. Altså vil et Telmore kort i dette tilfælde fungere i telefonen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies