Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Skolehjælp til de små skolebørn - brug iPad’en fornuftigt

Skolehjælp til de små skolebørn - brug iPad’en fornuftigt

Mens skolelærerne er lockoutet kan iPad’en benyttes til, at få lidt af den basale lærdom på plads. Se vores fem tips her.

Lige nu er de danske skolebørn ramt af lockout, hvilket for mange betyder INGEN undervisning  - eller for mange i hvert fald mindre timer end normalt.

Men imens konflikten hersker kan du hjælpe dine egne børn med, at få lidt basal lærdom på plads – via din smartphone eller tablet.

Det betyder også, at tablets og smartphones ikke skal bruges til underholdning, men i stedet bruges til applikationer der udvikler barnet og er lærerige. Et supplement til de aktivitetsbøger, som man stadigvæk også kan få i papirformat, hvor det handler om at løse opgaver.

Men junglen af applikationer til børn kan være svær at finde rundt i, og der er rigtig mange der er spild af tid – for forskellen på kvaliteten af applikationer er enorm.

iPad’ens indtog i de danske hjem, børnehaver og klasselokaler

Siden den første iPad kom på markedet for kun tre år siden har den og andre tablets med lynets hast, indtaget de danske hjem, børnehaver og klasselokalerne på diverse skoler. Og benytter man en tablet rigtigt, så er der faktisk rig mulighed for, at bruge den som et godt lærings-redskab.

 - Web-tv: Steve Jobs præsenterer Apple iPad

Eksempelvis har Skolemat.dk også lavet et par matematik-applikationer til iPad, iPhone og iPod Touch, og har du allerede et abonnement til Skolemat, hvilket mere end 160.000 elever i Danmark har, så kan programmet bruges gratis. Ellers koster et abonnement til Skolemat.dk 299 kroner for et år.

 - Kom tilbage i gear inden skolestart

Vi har samlet et par applikatione, som du finder herunder, men der findes også mange flere, så det er bare om at komme i gang, hvis børnene alligevel skal sidde foran skærmen.

Bogstavskolen

Bogstavskolen er for de yngre børn, som har behov for at lære eller træne bogstavernes form og skriveretning.

Så med applikationen Bogstavskolen kan børnene lære eller få trænet deres skriveretning, samt lære at skrive både små og store bogstaver.

Du kan downloade applikationen til iPad i Apples App Store for 19 kroner.

Screenshots fra applikationen
Screenshots fra applikationen "Skriv og Læs"

Skriv og Læs

Applikationen Skriv og Læs er udviklet specielt til de 2-7 årige børn, som gør klar til skolen og netop lige er startet.

Applikationens formål er, at børnene lærer alfabetet og lærer de forskellige funktioner tastaturet har – der er både aktive og passive læringsmuligheder i applikationen.

Du kan downloade applikationen til både iPad og iPhone i Apples App Store for 7 kroner.

Skriv og Læs – WriteReader

Børn kan med applikationen, Skriv og Læs – WriteReader, lære at læse ved at skrive. Børnene er selv nødt til at være aktive, kreative og lærende for at lære det danske skriftsprog.

Du kan downloade applikationen Skriv og Læs –WriteReader i Apples App Store for 45 kroner.

Matemaslik

Et herligt og fjollet matematikspil, der er for børn og barnlige tal- og slikelskere. Du kan tælle slik, regne ud hvor mange stykker der er, og se fjollede figurer spise slik, indtil de får sukkerchok.

Applikationen kan downloades gratis i en mindre version og ellers koster den fulde version 19 kroner i Apples App Store.

Plus-spillet

I applikationen ”Plus-spillet” kan barnet eksperimentere med at lægge dyr og tal sammen. Det er en applikation med sjove regneformer.

I applikationen kan man tælle dyr, lave regnestykker og putte forskellige dyr ned i en plus-maski,  og se hvilket dyr der kommer ud. Der er regnestykker, som er så svære, at der nok er brug for hjælp fra en voksen.

Du kan downloade applikationen ”Plus-spillet” i Apples App Store for 19 kroner.

Vi har blot fundet fem eksempler på applikationer, men der findes et hav af lærerige applikationer i Apples App Store til både iPad, iPhone og iPod Touch. Men har du en Android smartphone eller tablet – så er der også en række lærerige applikationer til disse enheder.


Læs også:
 - Spil lærer børn matematik på mobilen
 - Gør studielivet nemmere med mobilen
 - Android-telefoner kan gøre matematik lettere

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin 17-04-2013 14:30:30

Kunne I ikke lave en tilsvarende artikel om android-apps?

1 0
Mobilsiden 17-04-2013 17:39:08

Hej Martin..

Det vil vi bestemt overveje :)

0 0
netfors 18-04-2013 21:00:40

I må da rigtig gerne overveje hurtigt, da Lock-out'en forhåbentlig ikke forsætter ;-)

0 0

Om brug af cookies