Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Søg i dine Google+-billeder med billedgenkendelse [TIP]

Søg i dine Google+-billeder med billedgenkendelse [TIP]

Med dine billeder sikkerhedskopieret gennem Googles sociale netværk, Google+, er søgning nemmere end aldrig før.

Her er et eksempel på, hvordan Google+ finder dine billeder frem for dig.
Her er et eksempel på, hvordan Google+ finder dine billeder frem for dig.

Hvis du er flittig med udløserknappen på din smartphone og har brug for at sikkerhedskopiere dine billeder og videoer, bør du tage et kig på Google+.

Du får ikke kun uendelig lagerplads (med billeder i komprimeret størrelse) - du får også en platform stillet til rådighed, hvor det er legende let at finde et specifikt billede eller en video blandt flere tusinde.

Google har nemlig implementeret automatisk billedgenkendelse på alle de fotos og videooptagelser, du sikkerhedskopierer gennem Google+, og det fungerer overraskende godt.

Læs også: Onedrive + Dropbox = 200 GB gratis lagerplads

Funktionen har været til stede i snart to år, men det er de færreste, der kender til den og udnytter mulighederne af den.

Billedgenkendelsen fungerer både på desktopudgaven af Google+ og appen til Android og iOS. Søg eksempelvis efter ”food”, og alle billeder, og videoer af dine kager og livretter kommer frem på et splitsekund. En søgning på ”cat” eller ”dog” finder også dine kæledyr frem.

Googles teknologi til billedgenkendelse genkender et hav af ting, men det har også sine begrænsninger. Det er ikke alle søgninger, du får held med, men når det virker, er resultaterne for det meste overraskende gode.

Sådan kan du selv prøve det

Du kan prøve den vilde teknologi ved at aktivere automatisk fotobackup på din Android-enhed gennem Google+ eller den medfølgende Fotos-app. Når dine billeder er sikkerhedskopieret, er billederne scannet igennem og du kan nu søge efter hvad som helst.

Du opnår de bedste resultater ved at søge på engelsk, men visse ting kan du også søge efter på dansk - dog med blandede resultater.

Herunder kan du se eksempler på Googles billedgenkendelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies