Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Spar penge ved at reparere din iPhone selv [TIP]

Spar penge ved at reparere din iPhone selv [TIP]

Det er ikke umuligt at reparere sin egen iPhone, hvis du er lidt fiks på fingrene, og i de fleste tilfælde kan du spare ikke så få penge ved det

De fleste af os har prøvet at have hardware-problemer med vores iPhone - eller vi kender i det mindste nogen der har. Klassikeren er en smadret skærm, men det kan også være ting som et knækket jackstik eller opladestik, der sidder fast inde i telefonen.

En mulighed er at indlevere telefonen til reparation i den lokale Apple-butik, eller måske i én af de mange små specialbutikker, der lever af at reparere smartphones.

Men du kan også selv reparere din iPhone, hvis du har fingrene rigtigt sat på og ikke er bange for at rode med elektronik.

Bemærk: hvis du selv begynder at åbne og reparere din iPhone, så bortfalder garanti.


Begynd med at købe de dele du mangler

Start processen med at finde ud af præcis hvilke dele du mangler til din reparation. Er det skærmen der er smadret, bagcoveret der er itu eller noget tredje. Du kan købe alle de reservedele du mangler på fixmiphone.dk

Sørg for at have værktøjet i orden

Inden du går i gang skal du have det rette værktøj. Det nytter ikke meget med den almindelige værktøjskasse her, for alle dele i en iPhone er naturligt meget små. Det vigtigste du skal bruge er en mikroskopisk skruetrækker. Det kan f.eks. være af mærket Pentalobe - find dit iPhone-værktøj her.

Find en meget udførlig guide

Nu er du klar til selve operationen af din iPhone. Men hvordan gør du? Heldigvis er nettet en uudtømmelig kilde til udførlige guides til nær sagt hvad som helst - også til reparation af iPhones.

Her kan du f.eks. få hjælp til at skifte en smadret skærm, og her til at skifte telefonens dock-forbindelse. YouTube er også en glimrende ressource, hvis du har det bedst med video-guides.

 

Læs også: Find værksteder til reparation af din mobil

Så mange penge kan du spare

Og nu til det mest spændende. For det er jo immervæk nemmere at indlevere sin ødelagt iPhone i en butik end selv at gå i gang med skruetrækker og reservedele. Så der skal helst være et økonomisk incitament til at kaste sig over dette.

Som eksempel kan vi sige at vi har en iPhone 5, der har fået ødelagt skærmen. En ny skærm med det hele koster 429,95. Hos én af de førende reparationsbutikker online koster en ny skærm på en iPhone 5 900 kr. Vi sparer altså 470,05 kr.

Har vi en iPhone 5C der trænger til et nyt batteri, koster reservedelen kun 79,95 kr. hvor udskiftningen af batteri på samme telefon nemt løber op i 400 kr. Her sparer vi altså hele 320,05 kr.

Er du dog ikke fiks på fingrene eller vant til at lege med elektronik, vil vi anbefale at du istedet besøger en af de mange værksteder, som tilbyder reparation af din telefon. 

Læs også: Sådan gør du, når din smartphone får vand

 

 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies