Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Stream din filmsamling på farten

Stream din filmsamling på farten

APP TIP: Er du tit på farten og har du en stor filmsamling, så kan du nu streame den til din iPhone, iPad og iPod.

Afspilningsmulighederne på en iPhone 5 (Foto: Mobilsiden.dk)
Afspilningsmulighederne på en iPhone 5 (Foto: Mobilsiden.dk)

Air Video er navnet på en genial applikation, som du kan bruge til at streame hele din filmsamling over internettet eller lokalt over hjemmenetværket.

Kender du situationen? Du sidder i sommerhuset eller bussen langt hjemmefra og du skal lige have to timer til at gå. Du har 117 videofilm hjemme på din computer, men du har ikke lige fået taget dig sammen til at konvertere videofilmene om til en format, der kan afspilles på din iPad eller iPhone.

Ville det så ikke være smart, hvis du bare kunne streame dine film ligeså let, som du streamer film fra Netflix?

Air Video streamer "over-the-air"

Air video består af en server-applikation til din PC eller Mac og en klient applikation til din iPhone, iPad eller iPod. Der er desværre ingen Android eller Windows Phone version endnu.

Serverdelen, som installeres på ens hjemmecomputer, er gratis, mens klientdelen til ens iOS enhed findes i en gratis version og en betalingsversion.

I denne lille anmeldelse har vi benyttet betalings-applikationen til 19 kroner, og server-applikationen blev installeret på en Mac.

Du kan hente Air Video serveren til Windows eller Mac OS her.
Air Video kan findes i betalingsversionen her og den gratis version her.

Streamer det meste - både lokal og over internettet

Men hvad er det så helt nøjagtigt Air Video gør? Når først serverdelen er installeret på ens hjemmecomputer, så vælger man hvilke biblioteker, som ens film ligger i. Derefter sætter serveren sig selv op, og åbner de korrekte porte i ens router, så der kan streames på nettet.

Man skal sålede ikke sidde og fedte med IP-adresser, port-forwarding og andet teknisk, så kan sætte grå hår i hovedet på alle uden en datamatiker uddannelse.

Opsætningen på klientdelen er også legende let. Under punktet settings i serverdelen, finder man en unik pinkode. Denne pinkode skal indtastes i klientapplikationen på f.eks. ens iPhone, hvorefter resten foregår automatisk.

Og så er du klar til at streame din filmsamling over internettet - man vælger blot hvilken film man vil streame i klient-applikationen på ens iPhone, iPad eller iPod.

Uanset om man benytter sit Wi-Fi netværk eller 3G/4G netværk derhjemme, hos naboen, på arbejde eller i skolen, så kan du nu se film på diniPhone, iPad eller iPod.

Man skal blot huske på, at man kun kan streame film, så længe ens computer er tændt derhjemme og forbundet til internettet.

Det er muligt at tilføje flere servere i klient-applikationen, så man tilgå film på flere hjemmecomputere. På den måde kan man f.eks. streame indholdet fra en kammerats hjemmecomputer og "låne" film af hinanden.

BEMÆRK VENLIGST: Hvis man streamer indhold over internettet til andre end beboere i ens egen husstand, så bryder man muligvis den danske lovgivning på området.

Bitraten på streamingen kan indstillet og konverteringen foregår automatisk.
Bitraten på streamingen kan indstillet og konverteringen foregår automatisk.

Avancerede indstilingsmuligheder

Selve server-applikationen kan bruges til at streame formaterne mp4, m4v, mov, avi, wmv, asf, mpg, mpeg, mkv, 3gp, dmf, divx og flv. Det er desværre ikke muligt at streame indholdet fra ISO filer og DRM kopisikrede filer, som f.eks. videofilm købt på iTunes store.

Selvom det meste af opsætningen er ukompliceretet, så kommer vi ikke udenom opsætningen af streaming-kvaliteten. Standardindstillingerne giver nemlig ikke noget særlig godt resultat.

Man kan i klient-applikationen indstille billedkvaliteten, når man vil starte streamingen af en film. I stedet for at trykke på play-knappen, så kan man vælge punktet "conversion Settings" og "Global Conversion Settings".

Dernæst kan man under "allowed Bitrates" indstille hvor meget båndbredde, der skal streames med. Man kan vælge forskellige bitrates afhængig af om streamingen foregår over et lokalt Wi-Fi netværk, over et Wi-Fi netværk uden for ens hjem og hvis streamingen foregår over 3G (mobiltnetværk).

Som udgangspunkt bliver ens film kun streamet i 384 kbit/s, når man streamer over et mobiltnetværk, hvilket desværre ikke giver optimal lyd- og billedkvalitet.  Det kan anbefales at sætte bitraten op til 768 eller 1024 kbit/s, hvilket giver en acceptabel lyd- og billedkvalitet.

Server-applikationen streamer over mobilnetværk ved hjælp af Apples Live HTTP streaming. Det betyder, at stramingen automatisk kan tilpasses den tilgængelig båndbredde. For at det skal fungere optimalt, så skal man vælge 2-3 forskellige bitrates, og så foregår streamingen automtisk i den kvalitet, som sikre en stabil afspilning.

Det er f.eks. smart, hvis man sidder i en bus eller et tog, hvor ens forbindelse til mobilnetværket kan variere. Vi foreslår, at man indstiller streamingen til 256, 512 og 1024 Kbit/s for optimal kvalitet.

Læs mere om Air Video på produktet hjemmeside.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Johnny 14-05-2013 10:51:02

Jeg bruger min goe gamle Synology NAS & deres Video Station App (eller i browseren på en PC). Nemt når mine film alligevel er sikkerhedskopieret på NAS'en. Video station organiserer automatisk film/serier/optagelser nemt og simpelt og det virker fremragende, men der er dog ingen transcoding på min da det er den mindste j-model(DS210j) som ikke helt har muskler nok til det :)

0 0
Gert Winther 13-05-2013 17:20:28

Altså jeg bruger Plex til samme formål, som giver en fantastisk fin grafisk brugerflade samtidig.

Det virker fint til Android, og tror da også det virker til iOS.

0 0
Martin 13-05-2013 15:59:23

Der er flere muligheder for at gøre dette. Fx mener jeg Plex giver mulighed for streaming over internettet. Ved ikke om det så kan ses på iProdukter, men det kan i hvert fald på Android.

I øvrigt er det let nok med Android idet filmene som regel ikke behøver at blive konverteret. De kan bare kopieres ned på mobilen/tabletten/usb-sticken, så kan de spilles. Også uden internetadgang :-)

0 0
lasse 13-05-2013 12:14:37

Computeren skal blive hjemme for at være tændt
En Filmene fylder på computeren

En smart løsning
Er at instalere Bitcasa
Rippe alle filmene
Ubegrændet plads til 10 USD pr måned
Eller 99 USD pr år

Med automatisk backup

0 0
Johnny K. Olesen 13-05-2013 12:43:31

Hej Lasse

Tak for din gode ide. Desværre så kommer din gode ide nok i konflikt med de strikse danske regler omkring rettigheder.

I det du placerer filen uden for dit hjem og formålet ikke en backup, så overtræder du højest sandsynligt reglerne på området.

En forsimplet udgave af reglerne på området kan læses her: http://kum.dk/Infokiosk/Film/Digital-kopiering/Hvad-ma-du/

0 0

Om brug af cookies