Studiestart: Den store værktøjskasse [TIP]

Om man studerer det ene eller det andet, så er der næsten med garanti en app, der kan hjælpe dig

Studiestart: Den store værktøjskasse [TIP]

Ned på skolens bibliotek, lede efter en bog, man ikke kan finde, spørge bibliotekaren, som bestemt mener, den skal være nede på hylden med bøgerne fra 72.9 til 78.4 i bibliotekets system, ned og kigge igen, den er der stadig ikke, tilbage til bibliotekaren som siger, at den er forresten lige blevet udlånt og reserveret de næste tre måneder. Så bliver det svært at finde hjælp til studierne.

Læs også: Studiestart: Samarbejdet i skyen [TIP]

Heldigvis kan vores smartphones og tablets hjælpe. Selvom diverse app-portaler er fyldte med spil og uendeligt simple apps, så er der også nogle af dem, som kan hjælpe dig med at blive mere produktiv i skolen. Vi har selvfølgelig kigget nærmere på nogle af dem.

Man kan uddanne sig i tusindvis af forskellige retninger, og vi kan ikke dække dem alle, så I er selvfølgelig meget velkomne til at komme med nogle af de apps, I selv er stødt på i jeres søgen efter studiehjælp.

Alarmy – (Android, iOS)

Den første app vi har kig på er en, vi har nævnt før i forbindelse med skolestart. Men det gælder altså også, når man kommer lidt længere frem i uddannelsessystemet (eller arbejdsmarkedet) at det er relativt vigtigt at møde op. Og det kan man ikke, hvis man sover.

Læs også: Studiestart: Få styr på noterne [TIP]

Alarmy tvinger dig til at stå op og tage et prædefineret billede, og I kan læse mere om appen i vores tip om den.

Wolfram Alpha (Android, iOS)

Hvis man skal bruge en masse data og hårde facts, så er Wolfram Alpha et godt sted at gå hen. Der er svar på de fleste spørgsmål, om det så gælder hvordan man løser en tredjegradsligning eller hvor langt der er til Bogota.

Læs også: Office til iPad er klar

Det er en engelsk app, så det er en god ide at kunne engelsk, men mon ikke en eventuel underviser vil kunne fortælle, hvad det meste af materialet hedder på udenlandsk.

Appen koster omkring 17 kroner.

Wikipedia – (Android, iOS, Windows Phone)

Wikipedia bliver mange steder ikke anerkendt som et legitimt sted at finde oplysninger, og det kan man synes om, hvad man vil, men der er rimelig strenge krav til kildehenvisninger i Wikipedia, og det kan man udnytte.

Læs også: Københavnere er hurtigst med mobil til børnene

Holdet bag hævder selv, at de faktisk er mere præcise end nogle af de store og anerkendte opslagsværker, men hvis man ikke vil angive Wikipedia som sin kilde, så er det værd at læse det kildemateriale, der ligger til baggrund for Wikipedia-artiklen. Wikipedia har også den fordel, at det er meget let at skifte sprog, så hvis man kan både dansk, engelsk og fransk, så er der en del materiale at kigge igennem.

Graflommeregner til mobilen

På en matematisk uddannelse kan det være ret praktisk at have en graflommeregner ved hånden, og smartphonen har mere end nok computerkraft til at udføre beregningerne. Derfor er der selvføgelig også apps, der kan udføre denne opgave, så man ikke skal investere i en ultradyr lommeregner, der ikke kan andet.

Læs også: Teknologisk viden er størst i teenageårene

Vi har valgt tre gratis muligheder, selvom der er rigtig mange derude. Valget til Android er faldet på Algeo Graphing Calculator, hvor det til iOS er Free Graphing Calculator. Til brugere med en Windows Phone er Graph Touch et glimrende valg.

Pomodoro

Hvorfor siger jeg tomat på italiensk? Fordi det er en studieteknik. Kort fortalt handler det om, at man bliver bedre til at fokusere, hvis man arbejder i et stykke tid og så holder en kort pause, før man går i gang med arbejdet igen. Den typiske fordeling er 25 minutters arbejde og 5 minutters hvile for hovedet.

Læs også: Disse apps strammer hjernen op

Nogen kan arbejde i flere timer i træk, andre finder denne teknik ganske brugbar, og hvis man ved, det er en opgave, der trækker tænder ud, man har liggende på bordet, så er det måske en ide at prøve Pomodoro-teknikken.

Man kan strengt taget bare sætte nogle alarmer med telefonen, men Clockwork Tomato er en gratis app til Android, der gør det lidt lettere og det samme med Pomodoro Me til iOS.

Den danske hjælp

Der er en del uddannelser, hvor det er en rigtig god ide at være velbevandret i dansk, og der er der selvfølgelig også hjælp at hente. Igen kommer vi ind på nogle apps, vi har berørt i forbindelse med skolestarten, men det er altså apps, der er gode at have langt hen i uddannelsesforløbet.

Læs også: Windows Phone: Sådan holder du øje med dine børn [TIP]

Sproghjælp og Den Danske Ordbog hjælper både med forståelsen af en svær tekst eller de sidste sproglige og grammatiske finesser til den vigtige aflevering. Links til download kan findes i den omtalte artikel.

Dictionary.com – (Android. IOS)

Mange uddannelser har undervisningsmateriale på engelsk, og det gør det lige en tand sværere at forstå, og så kommer Dictionary.coms app til undsætning. Som man måske kan gætte, så er det en ordbog på engelsk, men den tilbyder en omfattende samling ord, som man også kan få udtalt, så man kan høre, hvordan det skal siges.

Læs også: Giv børnene et forspring i skolen med disse apps [TIP]

Der er også en oversætter i Dictionary.coms app, og selvom den ikke er 100 procent pålidelig, så er den med til at give et prej om, hvad ordet kan hedde på dansk. Desuden er der et ‘dagens ord’, så man kan få øget sit vokabularium, hvis man bruger den flittigt.

Seneste tilføjelse til sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 25/8/2014 blev sagen bragt videre med en artikel om Fitbit Flex: Motiverende motionsmakker [TEST]Klik her for den efterfølgende artikel.. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Smartphone..