Studiestart: Få styr på noterne [TIP]

Studiestarten er over os, og med den er det en god ide at finde den elektroniske notes blog frem til undervisningen

Studiestart: Få styr på noterne [TIP]

Papir og blyant er så gammeldags og analogt, og så giver de mobile enheder også en helt anden frihed i forhold til at tage noter, så der er grobund for at få lavet en god og omfattende samling noter på mobilen eller tabletten, uden at skulle bakse med ringbind og mapper.

Både til tablets og smartphones findes en masse apps, der er gode til at holde styr på de tanker, der skal skrives ned, når læreren endelig forklarer det der svære stykke på en måde, som man forstår.

Læs også: Alle Windows Phone udviklere kan nu svare på app-reviews

Det er så heldigt, at 3 af de bedste apps til notetagning findes til de 3 største operativsystemer, Android, iOS og Windows Phone, og det er et godt stykke hen ad vejen en smagssag, om det lige er den ene eller den anden, der passer bedst til en.

De 3 apps på listen er alle gratis, så det er muligt at prøve dem af for at finde lige den rette.

OneNote

OneNote – (iOS, Android, Windows Phone)

Der er især en ting, der adskiller OneNote fra de to andre på listen, og det er, at OneNote er fuldt integreret med Microsoft Office. Det betyder altså, at det er let at arbejde videre med en note, man har taget i toget på vej til kontoret, når man så kommer frem og skal arbejde på sin PowerPoint-præsentation.

Læs også: Swing Copters klar til download

OneNote bliver synkroniseret med en af Microsofts skyer, så det altid er til at få fat i en note uden at skulle have telefonen frem og overføre med kabler og den slags. Det er også let at søge i sine noter, hvis man har en masse liggende.

Evernote

Evernote – (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry)

Den meget populære Evernote-app findes også til Windows og Mac, så lige meget hvor man er, vil man kunne finde sine noter, som også her bliver synkroniseret og er tilgængelige over alt. Evernote kan genkende håndskrift og tekst i billeder, og det er ganske smart, for så kan man også søge efter en bestemt formulering i sine håndskrevne noter.

Læs også: Forældre kan låse deres børns telefon, indtil de ringer tilbage (APP)

Evernote er en meget alsidig app, der kan hjælpe med det meste, og kan man lide appen er der også andre tilføjelser fra samme sted, som kan hjælpe med at gemme websider og hjælpe med at huske folk.

Papyrus

Papyrus – (iOS, Android, Windows Phone)

Papyrus-appen er mere et stykke blandt papir, som man så kan skrive og tegne på, ligesom hvis ens fingerspids var en blyant. Derfra kan man så klippe og klistre, så man kan få skabt sig en lidt mere læselig og velorganiseret side med noter. Det kan godt være lidt besværligt med rigtigt papir, hvis læreren snakker hurtigt.

Læs også: Spotify nu gratis på Windows Phone

Når man er færdig med at organisere sine kragetæer, så kan man selvfølgelig dele sine genialiteter med andre, så man eventuelt kan skiftes til at følge med i timen. Man skal jo hjælpe hinanden, når man studerer.

Bonus!

Google Keep – (Android, desktop)

Hvis det ikke lige er Danmarks merkantile historie med særligt fokus på tiden lige efter det 19. århundrede, men man bare lige skal huske at læse side 34-42 i grundbogen, 22-25 i bogen om ugens emne og så det kompendium, man fik udleveret i dag, så er Google Keep måske en god løsning.

Læs også: Forskere: vi kan hacke Gmail app’en

Google Keep er meget simpel og giver et visuelt overblik á la en opslagstavle med små sedler. Der er også en meget simpel måde at lave to-do-lister på, eksempelvis over lektierne, og der kan sættes påmindelser, så man bliver husket på at læse sine lektier, når man har spist aftensmad.