Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: En tændt Android-mobil kan sagtens garantere total nattero

Tip: En tændt Android-mobil kan sagtens garantere total nattero

Når du har brug for at koble fra, så forudsætter det, ifølge nogle, en slukket mobil. Det mener vi nu ikke er nødvendigt.

Kilde: AndroidPit
Kilde: AndroidPit

Vi har tidligere på Mobilsiden.dk vist, hvordan man sikrer nattesøvnen med en tændt iPhone i dette Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero. Vi mener selvfølgelig, at der er grund til at tro, at Android-ejerne måske kunne have glæde af samme fif. 

Sagen er den, at en lignende funktion faktisk er at finde i nogle Android-mobiler i forvejen, men hvis ikke din er deriblandt, så har Mobilsiden.dk naturligvis fundet et app-alternativ som du kan gøre brug af. 

- Start derfor med gratis at hente “Do Not Disturb” app’en fra Google Play her.

Når du starter app’en op for første gange, vil du blive mødt af en engelsksproget beskrivelse, der fortæller lidt om noget af de fede funktioner. Udviklerne bag advarer her imod de såkaldte “task killers”, altså apps i Android-universet som sørger for at holde apps lukket, når de ikke anvendes. De kan altså have indvirken på “Do Not Disturb”-app’ens funktionalitet. 

- Tryk nu på Tilbage-knappen, og så er du klar til at tilpasse app'en dine behov.

App’en er opdelt over de tre faner SCHEDULE(skema), INSTANT(øjeblikkelig) og OPTIONS(muligheder). Dem vil vi nu kigge lidt nærmere på.

På SCHEDULE fanen kan du enten indstille mobilen, til at køre efter Day- eller Night Mode. I førstnævnte findes knappen “Follow 1 calender”. Her kan du vælge Google kalendere, som app’en intelligent kan følge. Dvs. at hvis du f.eks i forvejen har sat et event til “optaget”, så vil mobilen automatisk være lydløs i dette tidsrum.

Night Mode er en planlagt ugeoversigt over hvilke tidsrum du ønsker, at mobilen skal være lydløs. Denne oversigt kan naturligvis tilpasses individuelt.

INSTANT-fanen er genial, hvis du ikke lige har styr på SCHEDULE-delen. Her kan du istedet vælge et fremadrettet tidsrum, hvor mobilen skal være lydløs.

Under “OPTIONS” finder du alle de resterende tilpasningsmuligheder. Det er f.eks her, at du via muligheden “Emergency calls” kan sikre, at andet opkald inden for 5 minutter fra samme afsender kommer igennem med lyd. 

Du kan f.eks. også bestemme, om app’en skal afkoble Wifi-forbindelsen, når “Night Mode” er aktiveret. Mulighederne er nærmest uendelige. 

Kilde: AndroidPit

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

tomyota 07-03-2014 09:02:47

Den ligger i Htc one fra fødslen i indstillingspanelet.(forstyr ikke)

0 0
Morten Jensen 05-03-2014 09:13:29

Tak for tippet om den app!
Endelig en app der kan følge med i kalenderen, og sørge for at sætte telefonen på lydløs når man sidder til møder.
Om natten bliver jeg aldrig forstyrret i forvejen, da jeg anvender indstillingen 'Quiet hours' på min telefon.
Men det er ikke altid man lige husker at sætte telefonen på lydløs/lyd når man farer ind og ud af kundemøder. Specielt ikke når man har to telefoner med. :-)

1 0
Morten Jensen 07-03-2014 12:07:03

Nu har jeg brugt app'en et par dage på min privat- og min arbejdstelefon, og det fungerer glimrende med kalender-integrationen. :-)
Jeg skulle lige lave lidt om i mine all-day events i Outlook, så status er free, og ikke 'Working elsewhere' da sidsnævnte betragtes som busy i Google's kalender, og dermed ville telefonerne være lydløse hele dagen på de dage.
Men derefter så har det bare virket, og telefonerne går automatisk på lydløs/vibrator når jeg går til møde, og på lyd igen når mødet er slut. Genialt.

0 0
Mirzad 04-03-2014 14:41:22

Total i orden trick...! tænk, alle de år hvor jeg har haft Android og har sat telefonen på lydløs om natten i stedet for at bruge en app! sikke meget nattero jeg er gået glip af...ak..

7 1
Per Hansen 04-03-2014 09:33:27

Rigtig god idé, for det er jo totalt umulig at trykke MANUELT på en knap og stille mobilen på lydløs

10 1
claus 04-03-2014 13:48:03

Hehe det kræver jo for meget at gøre det sådan...,det er jo så nemt med en app :D

6 1

Om brug af cookies