Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Få internet på din iPad - helt diskret

Tip: Få internet på din iPad - helt diskret

Se hvordan du diskret kan benytte mobildata fra din iPhone til internet adgang på din nye iPad.

Du har lige fået den nye iPad mini i julegaven af kæresten, konen eller manden. Og så skal det nye vidunder selvfølgelig med overalt, hvor du kommer, for det er jo et uundværligt redskab.

Du kender måske situationen; Du sidder på en cafe, i lufthavnen eller overværer en kedelig lillput håndboldkamp sammen med 20 andre forældre.

I sådanne situationener er det dejligt at have en iPad eller anden tablet med sig for at få lidt adspredelse, spille lidt Wordfeud eller surfe lidt på nettet.

Men hvad gør du, hvis der ikke lige er internet der, hvor du befinder dig?

Internetdeling via din smartphone

En af måderne til at komme på internettet er via såkaldt Internetdeling. Mange iPhone ejere kender allerede funktionen, som kan tilkobles i menuen indstillinger.

Internetdeling - eller hotspot funktionen som den også kan kaldes - opretter et Wi-Fi adgangspunkt og deler smartphonens internetadgang med andre enheder. På den måde kan man koble en PC, tablet eller andet produkt på smartphonens internet via Wi-Fi.

Denne metode kender de fleste, men den har to ulemper; Først og fremmest bruger Wi-Fi meget strøm og dernæst så annoncerer du til hele verden, at netop du sidder i nærheden.

Når man tilkobler internetdeling på en iPhone, så benyttes nemlig som udgangspunkt ens fuldenavn som kaldenavn (SSID) til det trådløse netværk.

Alle der sidder i nærheden kan altså se, hvem præcist der har internetdeling kørende via et trådløst Wi-Fi netværk. Du er måske ikke interesseret i at dele den information, hvis du sidder et offentligt sted og bare gerne vil surfe på din iPad.

Bluetooth gør det diskret

I stedet for at bruge Wi-Fi så kan man også benytte Bluetooth, hvilket spare strøm, og man kan surfe lidt mere diskret uden at annoncere for hele verden, at netop DU sidder og surfer via din iPhones internetforbindelse.

I denne guide fokuserer vi udelukkende på Apples iPhone og Ipad produkter, men følgende kan også gøres med produkter fra andre fabrikaneter.

Men hvordan gør man i praksis?

Sådan gør du

Først skal du først tænde for bluetooth på både din iPhone og iPad. Det gøres under punktet Bluetooth  som ligger under Indstillinger.

Dernæst skal du parre din iPad med din iPhone. Det gøres ved at trykke på navnet på din iPhone eller iPad i Enhedsoversigten som ligger i Bluetooth menuen.

Når de to enheder er parret, så er der automatisk oprettet en trådløs bluetooth forbindelse mellem de to enheder, som kan bruges til at dele Internetforbindelsen fra din iPhone.

Men før du kan benytte Internetforbindelsen, så skal du tilkoble Internetdeling, som findes i Indstillings menuen. Når du tænder for Internetdeling, så oprettes der automatisk et trådløst Wi-Fi netværk, men det var jo en Bluetooth forbindelse, som vi skulle bruge.

Derfor skal du huske at slukke for din iPhones Wi-Fi forbindelse, hvilket gøres under Indstilling og Wi-Fi.

Nu skulle du have internetadgang fra din iPhone via bluetooth.

Hvis du ikke skal bruge Internetdeling længere, så kan du slå det fra igen på din iPhone, ligesom du også kan frakoble Bluetooth, hvis du ikke benytter det.

Eneste ulempe ved at benytte Bluetooth fremfor Wi-Fi er, at Bluetooth maksimalt kan overføre 1,5 Mbit/s. Det er dog godt nok til fleste de fleste gøremål inkl. Netflix og FaceTime.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

FrkLarsen 03-01-2013 04:41:10

Hvis man synes man har brug for sin tablet til "kedelige lilleputkampe" skulle man måske overveje at vente et par år på at få børn.

0 0
Johnny K. Olesen 03-01-2013 09:18:42

Hej FrkLarsen

Tricket er selvfølgelig at følge med i de kampe, som ens egne børn spiller - resten af kampene er jo ligegyldige :-)

Og så er der jo ikke noget værre for en træner end hvis forældre blander sig unødvendig - de skal helst bare holde sig væk, mens ungerne skal koncentrere sig om hvad træneren siger :-)

0 0
Brylle 02-01-2013 23:07:04

Med en sgs3 bestemmer man self sit hotspot-navn. Man kan lave sit hotspot "kun synligt for godkendte enheder" man kan selvfølgelig også dele internet via bluetooth, men det er en væsentlig langsommere forbindelse. Yderligere kan man dele internet via et usb kabe, hvis man gerne vil oplade lidt samtidigt.

0 0
Brylle 02-01-2013 23:09:47

Self = selv og kabe = kabel.:P

0 0
Morten 02-01-2013 20:55:06

Jeg må indrømme at apple bliver ved med at overraske mig, og ikke på den gode måde.
Hvorfor kan man ikke ændre navnet på sit hotspot uden at ændre hele telefonens navn i Itunes, jeg syntes det er lidt sært at et firma der profilerer sig i så høj en grad på brugervenlighed ikke har en nemmere fremgangsmåde.
Det må da været sket mere end en gang at der er flere inden for samme område der har haft samme ssid

Apple you amaze me ;-)

0 0
Benjamin Jensen 03-01-2013 00:53:01

Når man skal gøre sig sjov, er det jo vigtigt, at man har forstået tingene rigtigt. Ellers fremstår man jo lidt idiotisk.

Jeg kan fortælle dig så meget, at man med lethed kan lave navnet om på sin ipad eller iphone direkte inde i indstillinger - altså uden iTunes.

Jeg tror, at selv du kan finde ud af det ;)

0 0
Moiz 03-01-2013 16:43:42

Ja Benjamin.
Nu fremstår du idiotisk.

Det Morten mente, var at man ikke kan ændre navnet på sit hotspot, uden samtidig at ændre navnet på sin iPhone, som den fremstår i
iTunes.

Hotspottet får navn efter din iPhone.

Jeg tror at du selv forstår hvad jeg mener ;-)

0 0
Benjamin Jensen 03-01-2013 17:10:02

Nej, han skriver:

Hvorfor kan man ikke ændre navnet på sit hotspot uden at ændre hele telefonens navn i Itunes.

Det er forkert, at man skal ændre sit navn i iTunes.

Så kunne han lige så godt sige, at det er fjollet, at man skal ændre sit navn i iCloud, hvilket er lige så forkert.

Man kan kalde sin tlf for hvad man vil, og det har absolut ingen betydning for hvad der sker i iTunes efterfølgende. Telefonen vil bare have et andet navn. At man puster det op til et problem, må vist kategoriseres som rent flueknepperi.

Man skal bare ændre sit navn på telefonen, hvilket ikke er sværere end at klø sig selv bagi, hvis ens arme er lange nok altså.

Det er desværre en udbredt misforståelse blandt alle androidbrugere, når de tror at alting skal ændres i iTunes før det træder i kraft på telefonen. Jeg har ikke brugt iTunes til noget som helst, siden der kom iCloud i iOS 5.0.

0 0
Morten 03-01-2013 17:57:20

Jeg er da vældig ked af at jeg tog fejl, jeg blev meget overrasket over artiklen og googlede derfor emnet, jeg læste på tre forskellige sider at det skulle gøres via itunes, derfor skrev jeg som jeg gjorde, dog syntes jeg ikke det er flueknepperi når jeg mener det er tosset at man ikke kan ændre sit ssid uden at ændre telefonens navn, der kan da være flere årsager til at man ikke ønsker at ændre telefonens navn. Hvis man nu har flere telefoner der administreres af en person, som fx et firma hvor it-administratoren så pludselig skal til at spørge hvem der har skiftet telefonnavn, jeg ønsker personligt en telefon hvor jeg selv kan ændre alt som jeg lyster og det eneste jeg på android er løbet ind i der har været låst for mig er dns-serveren.

1 0
Benjamin Jensen 03-01-2013 22:31:59

Det er fint nok, at du indrømmer din fejl, dog synes jeg det virker lidt dumt at du forsvarer det alligevel.

Jeg kender til mange arbejdspladser der bruger iPhones, fordi de er betydeligt lettere at sætte op for virksomheden end android. I de fleste tilfælde er det noget der sker een gang, og så er den skid slået. Jeg har i hvert fald aldrig set at it administratoren skulle have fat i telefonen flere gange, så det må være et opfundet problem til lejligheden du beskriver.

Iøvrigt er det endnu mere til grin at gøre det til et problem, når man f.eks ser de utallige wifi hotspots der er, som har et fabriks ssid. For langt de fleste er det fuldstændig ligegyldigt. Må mine naboer heller ikke se mit hotspot som hedder Jensen herhjemme? Det kan da være fuldstændig ligegyldigt, så længe at det muligt at beskytte det.

0 0
Thomas 02-01-2013 12:49:03

Hej Johnny.
Tak for tippet.

0 0
Mark Gjøl 02-01-2013 10:29:52

Forøh... Det har man da i hvert fald også kunnet på Android i lang tid.

0 0
Footiefan 02-01-2013 10:42:58

Ja, og du er så nok ikke målgruppen for dette tip. Men der kan jo sidde folk med en julegave-ipad, der kunne ha' brug for hjælp/råd :-)

0 0
Mark Gjøl 02-01-2013 11:23:49

Der kan sidde folk med en julegave-ipad som har brug for hjælp/råd... Som har en Android-telefon.

Der kan sidde folk med en julegave-nexus, som har brug for hjælp/råd... Som har enten Android eller Iphone.

Jeg siger ikke at jeg er målgruppen, jeg siger, at der ikke er nogen grund til at fokusere direkte på folk med en Iphone, der har fået en Ipad, når nu man let kan ramme mange flere mennesker.

0 0
Footiefan 02-01-2013 14:32:34

Ja okay så... Det er altså enten 100% eller intet? Enten skal det samme tip gælde/laves til alle - eller også skal de helt undlade.

0 0
chris 02-01-2013 10:20:58

Men en super lækker Nexus 7 :)

0 0
Brylle 02-01-2013 23:16:37

Lækker lille tablet. Har selv lige anskaffet mig storebroderen nexus 10. Den er satme nice. Lige pt. Har 7'eren dog en fordel ved at have en nvidia gpu fordi nogle spil, såsom uberstrike ,laves eksklusivt til nvidia. Æv bæv. Men det kommer nok :-D

1 0

Om brug af cookies