Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Fjern din Facebook profil og dens billeder fra Google

Tip: Fjern din Facebook profil og dens billeder fra Google

Har du ikke lyst til at din Faceboook profil, og dens billeder, kan fremsøges på Google? Sådan kan du undgå det.

Foto: Facebook.com

Facebook privatlivsindstillinger tillader automatisk, at diverse søgemaskiner får adgang til Facebook profiler og indhold der er delt offentligt. Det vil sige at søger man efter et navn på Google, så får man for det meste et resultat fra Facebook med navn, billeder og eventuelle kommentarer i offentlige tråde. Det er sikkert ikke alle der ved det og bestemt ikke alle der har lyst til at dette skal være muligt.

Men heldigvis er det ganske let at undgå. Facebooks privatlivsindstillinger kan for mange være komplicerede, men følger du denne guide, så går det ikke galt.

Læs også: Facebook indsamler dine data, selv når du er logget ud

På computeren

  • Tryk på den lille pil øverst i højre hjørne og vælg menupunktet "Indstillinger.

  • I menuen til venstre finder du og klikker på menupunktet "Beskyttelse af personlige oplysninger".

  • Nedest finder du indstilllingen "Vil du have, at søgemaskiner uden for Facebook linker til din profil?". Fjern fluebenet ved denne indstilling.

  • Der dukker en meddelelse op, der spørger om du er sikker på, at du vil slå det fra. Her trykker du "deaktiver".

Fjern fluebenet her for at fjerne din Facebook profil fra Google og andre søgemaskiner.
Fjern fluebenet her for at fjerne din Facebook profil fra Google og andre søgemaskiner.
Foto: Mobilsiden.dk

På mobiltelefonen

Det samme kan gøres på mobiltelefonen i Facebook appen. Her åbner du Facebook appen og trykker på de tre horisontale streger, helt ude til højre.

  • Gå derefter ned til "Indstillinger og privatlivindstillinger. Udvid menupunktet og vælg "Indstillinger".

  • Rul ned til du ser overskriften "Privatindstillinger", hvor du herunder kan vælge menupunktet "Privatindstillinger".

  • Rul helt ned i bunden til du ser menuen "Vil du have, at søgemaskiner uden for Facebook linker til din profil?". Tryk på den og slå det fra. 

  • Der dukker en meddelelse op, der spørger om du er sikker på, at du vil slå det fra. Her trykker du "deaktiver".
Så har du gjort så søgemaskine ikke længere kan indeksere din Facebook profil. Vær opmærksom på, at det kan tage 1-2 uger inden informationerne er fjernet fra søgemaskinerne.

Læs også: Vil du droppe Facebook?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies