Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Google Chrome er din personlige oversætter til udenlandske websites

Tip: Google Chrome er din personlige oversætter til udenlandske websites

Når du kommer forbi en udenlandsk hjemmeside på mobilen, står Google klar til at hjælpe, med en digital-ordbog der fungerer.

Når du surfer på mobilen, er det nok ikke utænkeligt, at det også foregår på hjemmesider, der ikke altid ender på “.dk”. Netop derfor kan der være behov for en ordbog, der står klar til at hjælpe med de svære ord, når ikke indholdet giver mening. 

Mobilsiden.dk viser idag, hvordan du i et snuptag oversætter hele websites fra din mobil og tablet. Dagen tip omhandler Google's Chrome Browser, der kan hentes til både iOS og Android ganske gratis.  

Når først app’en er startet går resten næsten af sig selv, så lad os bare komme igang:

- Når du besøger et website på et andet sprog, vil Chrome-browseren automatisk genkende teksten, og give dig mulighed for at få siden oversat til dansk. Tryk derfor “Oversæt”.

Der er på ingen måde tale om en langsom affære. Google Chrome har hurtigt klaret opgaven.

Så er siden oversat, og du kan nederst bestemme, om browseren automatisk skal oversætte til dansk, når samme udenlandske sprog genkendes. 

- Når du har besluttet dig trykker du “Udført”.

 Så bliver det vist ikke mere brugervenligt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens Peter Nielsen 02-02-2014 14:08:06

Ja perfekt er det ikke men en god hjælp særligt for folk der ikke kan sprog, som f.eks. mine forældre, der ikke lærte den slags i skolen. Jeg bruger det også selv når jeg støder på ord jeg ikke kender, det viser sig dog tit, at ordbogen heller ikke kender ordene, men af og til hjælper det da også ved den dovne tilgang, som jeg har ind i mellem, hvor jeg bare slår det til og slapper af.

0 0
Thomas Kristensen 29-01-2014 20:29:06

Heldigvis kan man slå det fra, jeg syntes det var vildt belastende at den poppede op hele tiden. Nu har jeg en add-on til chrome som jeg bruger til samme formål :)

Men ellers en rigtig fin funktion :)

0 0
Malte 29-01-2014 07:42:26

Hmm, tjah, forsøg det endelig med et af hovedsprogene.
Men mine vietnamesiske venner og jeg hygger os somme tider gevaldigt med Googles forsøg på at oversætte til og fra et sprog, som tales af 90 millioner mennesker. Det er selvfølgelig bedre end ingenting, men ingen bør begå den fejltagelse at bruge oversættelserne til noget vigtigt.

1 0
Martin 29-01-2014 09:50:23

Ja, det kan rigtignok være temmelig morsomt til tider. Når man kigger på apps i Google Play er beskrivelsen ofte autooversat til dansk med pudsige formuleringer til følge. Som fx denne jeg lige stødte på: "Alle henrettelser løber over en vt100 terminal". Det er tydeligvis det engelske "executions" der har drillet!

Men nu og da lander man på en side man intet forstår af, og så kan googleoversættelsen ofte være nok til at man forstår meningen, ikke mindst med techsider.

1 0

Om brug af cookies