Tip: Gratis app kan erstatte iPhone-sms’er

En gratis applikation fra App Store kan skære ned på dine sms-udgifter, hvis du normalt skriver sammen med andre iPhone-brugere.

Tip: Gratis app kan erstatte iPhone-sms’er

For en uges tid siden fandt en gratis applikation, der kan skære ned på iPhone-brugernes sms-regning, vej til App Store. Der er tale om den såkaldte ‘Ping!’-app, som giver nem og stort set gratis besked-udveksling mellem to iPhones.

Ping!-beskederne bliver leveret via push. Det betyder, at beskederne ikke koster andet end den smule datatrafik, der bliver brugt ved afsendelse og modtagelse. Når man sender en kort meddelelse via Ping!, koster det ifølge iPhonens egen datatæller ikke engang 1 kb.

Man skal dog være opmærksom på, at nogle teleselskaber takserer minimum 100 kb datatrafik ad gangen. Hvis man er tilmeldt en lille eller måske slet ingen datapakke, kan det derfor være en god idé at undersøge, hvordan det pågældende teleselskab opkræver for data.

Push-delen virker stabil

Mobilsiden.dk har testet applikationen på både 3G og 3G S, og vi har på intet tidspunkt oplevet, at beskederne ikke nåede frem til modtageren. Push-notifikationen dukker endda hurtigt op på modtagerens skærm.

Første gang man åbner Ping!, skal der oprettes et brugernavn. Det er dette navn, der bliver brugt som ‘telefonnummer’. Når først man har sendt eller modtaget en besked fra en af sine kontakter, kan man linke brugernavnet sammen personens profil i telefonens adressebog. Det vil sige, at kontaktens navn og billede vil fremgå af beskedoversigten.

En anden god ting er, at applikationen kan give både lyd og vibration ved modtagelse af en Ping!-besked.

Småfejlene skal rettes

Ping!-applikationen er stadig i sin første udgave, og det kan man godt mærke. Der er nemlig en del småfejl, som forhåbentlig vil blive rettet i kommende opdateringer.

Det er lækkert, at der er mulighed for at skrive beskederne i landscape. Man skal dog huske at lægge tastaturet ned, inden man trykker i skriveområdet – for ellers kan man hverken se, hvad man skriver, eller trykke send.

Man skal ligeledes passe på, at man ikke kommer til at dreje tastaturet tilbage på højkant inden afsendelsen, for så er beskedindtastningen og send-knappen væk.

Det er ligeledes et irritationsmoment, at applikationen sletter en besked, hvis man lukker programmet uden at sende. Når man åbner igen, er indtastningen væk.

Klokkeslettet på beskederne lader ikke til at kunne opdatere sig selv, alt efter hvilken tidszone man befinder sig i. Det betyder, at tidsangivelserne i chat-oversigten går seks timer forkert.

Hvordan er dine erfaringer med Ping!-app’en?
Skriv meget gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Mere til stoffet

Historien er stadig aktuel. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 24/9/2009 fulgte vi op med et indlæg omkring iPhones går mest i stykker – Artiklen kan læses her. Se også de seneste nyheder om emnet her.