Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Her holder du dine apps i kort snor på iPhone

Tip: Her holder du dine apps i kort snor på iPhone

På iPhone og andre iOS-enheder kan du altid administrere hvilke oplysninger apps har adgang til via “Anonymitet”-indstillingerne.

Apple har altid gået meget op i at sikre privatlivets fred på deres produkter, hvilket blandt andet også er grunden til, at apps kun kan installeres gennem deres lukkede og sikre App Store.

På konkurrerende platforme skal man, ved installering af apps, godkende “Apptilladelser”, der giver app’en en samlet adgang til forskellige informationer som placering, personlige oplysninger, konti osv.

Ved installering af apps på iOS-enhederne godkender man ikke "apptilladelser" samlet. Her vil seperate anmodninger om adgang til informationer dukke op, og derved også kræve, at de bliver godkendt enkeltvis.

Som her hvor "eTilbudsavis"-app'en ønsker adgang til lokationen, så jeg kan få tilbud omkring min placering.

Som udgangspunkt er det jo smart, at dine apps har adgang til dine sager, så du kan udnytte de fede funktioner, som app’en tilbyder. Men hvad så hvis du senere fortryder at have givet en app adgang til dine kontakter, lokation eller måske mikrofon? 

Så er det godt, at Mobilsiden.dk nu vil vise, hvor nemt det hele kan administreres via “Anonymitet”-indstillingerne, der findes på alle iOS-enheder (iPhone, iPad & iPod Touch).

- Start derfor med at gå i: Indstillinger og vælg så “Anonymitet”. 

Her finder du de forskellige oplysninger, som dine apps kan få adgang til, hvis du altså godkender det.

I toppen findes “Lokalitetstjenester”, hvori du finder apps, der kan følge din lokation, og som er listet i alfabetisk rækkefølge. Det er altså herunder, du blandt andet bestemmer, om “eTilbudsavis”-app’en må finde tilbud nær dig, eller om vejret skal finde prognosen for din nuværende placering.

- Hvis du eksempelvis trykker på “Fotos”, vil du herunder kunne finde de apps, der har spurgt om adgang til dine fotos. Hvis du ønsker at fjerne adgangen fra enkelte apps, så slår du bare kontakten fra.

Du finder også de sociale netværk “Facebook” og “Twitter” på listen, siden adskillige apps kan arbejde sammen med informationerne derfra. 

Der er altså gode muligheder for selv at administrere dit privatliv på iOS-enhederne, så du helt og holdent styrer, hvad der skal gives adgang til.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies