Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: iPhone er 'gør det selv'-mandens vigtigste værktøj, når IKEA-hylden skal monteres

Tip: iPhone er 'gør det selv'-mandens vigtigste værktøj, når IKEA-hylden skal monteres

Når billederne hænger skævt, så brug kompasset i din iPhone til justeringen.

De fleste har sikkert været der på et tidspunkt. Manden står med den meterlange hylde fra IKEA, imens konen på afstand forsøger at dirigere den på plads. Øjemål er her ikke tilstrækkeligt, og vaterpasset har naboen selvfølgelig glemt at returnere, inden han tog på skiferie. 

Det kan være en småbesværlig situation, men ganske unødvendig hvis du spørger os på Mobilsiden.dk. Der findes i forvejen mange apps, som kan give din smartphone “vaterpas-kræfter”, og hvis du har en iPhone, så er den i forvejen installeret. 

- Start derfor med at åbne “Kompas”-app’en på din iPhone.

- Nu skal du med stor sansynlighed kalibrere sensoren, og det klares nemt, ved at “Vip skærmen for at trille bolden rundt i cirklen”.

Nu præsenteres du ikke overraskende for kompas-funktionen, men det er ikke den vi skal bruge. Til højre for kompas’et finder vi istedet niveau-funktionen.

Så er det bare at springe ud i det. Funktionen er super intuitiv og kræver ingen forklaring. Den virker både til at måle vertikale og horisontale flader, og det fungerer enormt overbevisende. 

Skærmen vil desuden lyse grønt, når hylden sidder "lige i skabet".
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten Jensen 07-03-2014 10:41:09

Hvorfor insisterer i på at fremhæve iPhone i titlen? Hvorfor ikke bare skrive smartphone? Man kan nøjagtig det samme med en Android mobil, og det skulle undre mig meget, at man ikke også kan klare det med en Windows Phone?
Så hvorfor er det iPhone skal nævnes, som om det er guds svar til gør-det-selv manden?

7 0
Jesper 06-03-2014 15:07:06

iPhone er 'gør det selv'-mandens vigtigste værktøj, når IKEA-hylden skal monteres...okay, så er man s'gu da ikke en seriøs "gør-det-selv"-mand! Prøv lige at banke søm i med en iPhone (Ja, jeg ved godt, at det nok er dét den er bedst egnet til, men alligevel!), uden at den går i stykker! Prøv evt. at bore et hul med den! Det kan den heller ikke! Kan den skrue skruen i? Næh!
Så inden du kan bruge iPhonen som waterpas, så skal du alligevel have værktøjskassen frem, og mon ikke der er et rigtigt waterpas i?
Overflødig gimmick...og overflødig artikel!

9 4
Naggie21 06-03-2014 10:12:58

Jeg vil sgu hellere stole på et "analogt" vaterpas til 29, end jeg vil stole på gyroskopet i en telefon.

7 2
Peter Lyck 06-03-2014 10:36:16

Jeg havde lidt samme tankegang. I det mindste burde mobilsiden have sammenlignet med et vaterpas.

7 2
Daniel Jørgensen 06-03-2014 11:08:34

Det er da ikke nødvendigt ! Det er mobilsiden, og en iPhone virker faktisk BEDRE end et vaterpas i følge dem.. iPhone er perfekt !

5 13
Tommy Lindegaard 06-03-2014 14:32:13

Du vil blive kraftigt overrasket over hvor få iDevices der at finde på redaktionen. Det er lige før der er flere WP-enheder.

7 1
Daniel Jørgensen 06-03-2014 19:43:18

Og hvad skulle det så ændre ?

0 2
Tommy Lindegaard 06-03-2014 20:20:49

det ændrer ingenting, men hvis vi alle var rablende Apple fanatikere, så burde der være en del flere iPhones og iPads, end Android smartphones og tablets. Da en iPhone5S og Galaxy S4/ Sony Z1 koster næsten det samme, giver det jo ingen mening at der bliver købt flere Androids end iPhones, hvis vi synes iPhone er perfekt...

Statistisk set ville vi have svære ved at modargumentere hvis du kaldte os "fandroids".

3 1
JSK 10-03-2014 15:39:24

...kan det ikke være ligemeget. iPhone er et brand, et navn, som de fleste kender, selv de helt gamle, og dem som er så unge at de ikke burde have en mobil. Android... bevares, det kendes også af mange, men det er ikke så stærkt et brand som iPhone er. Derfor bruger man iPhone som reference. Flere klik, flere penge. Der sælges flere Android telefoner... JA, men halvdelen af dem er ikke engang gode nok (Læs. Billige Android telefoner) til at kører et vaterpas app, så klart at Mobilsiden vælger et produkt de VED kan. Det er det der er så dejligt ved iPhone, DE VIRKER BARE.

0 2
JSK 10-03-2014 15:45:23

..også drop da det der "fanboy" snak. Det er bare en smartphone. Se dog at få pudset leverpostejen af brillerne, og kom ud og få noget sol på kroppen. Er selv en nørd, men det kan altså ikke få mit pis i kog at Mobilsiden vælger at refererer til et bestemt produkt, i dette tilfælde en iPhone. Folk der himler op om hvad der er bedst, er somreel dem der er skide usikre på om de nu valgte rigtigt, da de købte sig en smartphone til 4000+ og så der fandtes noget bedre. En anden sjov ting jeg har lagt mærke til, det er stort set ALTID Android brugerne der råber højest, så der bliver snakket om iPhones. Så kan man jo tænke lidt over den.

2 1
Claus Jul Larsen 06-03-2014 13:17:51

Hellere en gammeldags vaterpas end mobil. Så er det i orden at den ryger på gulvet. Lidt åndsvag fanboy artikel fra mobilsiden - man glemmer at en vaterpas skal kunne tåle knubs og den slags.

9 4

Om brug af cookies