Mobilsiden.dk  /   Tips  /   TIP: Sådan er multibruger-funktionen i Android 4.2

TIP: Sådan er multibruger-funktionen i Android 4.2

Android 4.2 tilbyder multibruger-funktion til alle tablets, men hvordan virker det? Vi har testet.

Google fortsætter den stærke udvikling på Android-platformen, og med Android 4.2 er der kommet en helt ny feature til: Multibruger.

Multibruger-funktionen tillader dig at oprette flere brugere på en Android-enhed. Det har dog den begrænsning, at der kun er tale om en funktion til tablets, hvilket giver god mening i forhold til forbrugsmønstret, produktypen har.

Opsætningen af en ny bruger er pærelet og kræver kun få minutters opmærksomhed, hvor alt bliver serveret lige foran øjnene på dig i en overskuelig guide.

Sidder du med en Android 4.2-tablet, så er det blot at tilgå indstillinger, vælge ”brugere” og herinde i øverste hjørne til højre trykke på ”tilføj bruger”.

Herefter starter en gennemført og forståelig guide, der let hjælper dig igennem opsætningen af en ny bruger.

Flere brugere med forbehold

Det er vigtigt at huske, at når en ny bruger oprettes, betyder det, at denne bruger har mulighed for at downloade og bruge af den plads, der er tilgængelig på enheden.

Det betyder, at to personer, der begge har store spil installeret på enheden, hurtigt kan optage adskillige gigabyte plads. Det samme gælder for RAM-hukommelsen, der hurtigt kan blive optaget af de tilføjede antal brugere.

Flere brugere på én enhed betyder også, at hver bruger kan tilgå tabletenhedens fælles indstillinger, såsom Wi-Fi-indstillinger.

Der er visse ting, man skal være opmærksom på ved oprettelse af flere brugere, blandt andet den interne hukommelse.
Der er visse ting, man skal være opmærksom på ved oprettelse af flere brugere, blandt andet den interne hukommelse.

Smart og brugbart

At kunne oprette flere brugere på en tablet-enhed er en rigtig smart, og det er bestemt en funktionel feature, som hurtigt kan gavne familien med to børn. Det er nemlig muligt at sætte kode på hver enkelt bruger, og således kan børnene ikke komme ind og snage i ens e-mails, apps osv.

Hver bruger får et lille ikon i bunden af låseskærmen. Det ikon kan dog skiftes ud med et personligt billede, og på den måde kan også børnene genkende de pågældende brugere.

At skifte mellem brugerprofilerne er heller ikke noget problem. Det tager cirka 5-10 sekunder, fra man står i én profil, til den andens profil er åben og klar til brug.

Stråleklar idé

Idéen med flere brugere på en enhed er ikke ny og har været brugt hos Microsoft i adskillige år. Dog undrer det mig, at funktionen ikke er blevet implementeret af Apple, da de introducerede iPad.

Skulle du have lyst til at se funktionen i aktion i levende billeder, så har procketnow.com lavet en fin gennemgang af funktionen i videoen herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Slaraffenland 05-12-2012 13:31:13


Det har dog den begrænsning, at der kun er tale om en funktion til tablets, hvilket giver god mening i forhold til forbrugsmønstret, produktypen har.


Under forudsætning om at Android 4.2´s multibrugerfunktion svarer til Microsofts "børnehjørne" hænger din observation ikke ret godt sammen med jeres artikel fra d. 29. oktober, hvor John G. skriver:


Du kan trygt låne din Windows Phone 8 smartphone til ungerne. Systemet byder nemlig på et særligt børnehjørnet, der kan aktiveres ved at slide låseskærmen fra højre mod venstre.


Vores ældste søn låner sine forældres telefoner, lige så ofte som han låner tablet´en.

Mvh
Thomas

0 0
Jacob Smidt 05-12-2012 14:59:56

Personligt ser jeg ikke nogen idé i at have multibruger-funktion på en Android mobil.

Hvis man på sin Android mobil gerne vil kunne give den til ungerne med en tryk fornemmelse, så syntes jeg at man skal bede til at Google udvikler en anden form for "Kids corner" funktion :)

0 0
Slaraffenland 05-12-2012 15:19:07

Nu er det ikke fordi vi skal tygge langhalm på det her. Det er trods alt en ubetydelig detalje i din ellers fine artikel. Men, jeg undrer mig lidt over din tilbagemelding.

På den ene side undrer du dig over, at Apple ikke for længst har implementeret multifunktionen i deres iPad´s. Men på den anden side kan du ikke se nogen idé i Google implementerer multifunktion i deres telefoner til trods for at Microsoft har gjort det, og til trods for at John G. netop roser funktionen i sin artikel?

Jeg savner måske bare lidt samhørighed mellem dine og Johns artikler.

0 0
Jacob Smidt 06-12-2012 17:00:16

@Slaraffenland:

Tror du misforstår mig lidt her :)

Jeg ønsker at Android laver en funktion hvor man kan "låse" dele af telefonen fra sine børn, ligesom Microsoft har gjort det.

Men jeg ønsker ikke at de (Android) tager multi-bruger funktionen direkte over på Android telefoner :)

Mener at den måde som det kører på Android tablets burde forblive på tablets, men stadig gerne forbedres :)

Men jeg undre mig stadig over at Apple ikke tænkte på det da de lavede iPad, og at Android ikke for længst ligeledes har gjort det noget før :)

God aften...

0 0
hellas7 06-12-2012 18:20:48

@Jacob:
Nu har jeg faktisk talt med Jonathan Ive om præcis dette emne, og hans svar var, at det var imod Apple's måde at tænke på. De har et mantra, der hedder "One person per item", så jeg er overbevist om, at en sådan funktion aldrig vil komme til iOS.

0 0
Jacob Smidt 07-12-2012 13:46:22

@hellas7:

Tak for din kommentar.

Men det du fortælle mig er at, der på intet Apple produkt er mulighed for at have mere end én brugerkonto, ikke engang i deres OS X system?

Ærgerligt for dem, men godt nok for de andre producenter, da det kan blive en salgsfaktor for mange :)

God weekend.

0 0
Slaraffenland 05-12-2012 15:28:21

... tærske langhalm (sorry)

0 0
Thomas Larsen 04-12-2012 22:13:06

Ærgeligt de valgte kun at have det på tablets til at starte med, men det er vel forholdsvist nemt for CM holdet at fixe :D

0 0

Om brug af cookies