Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Sådan får du din Android-mobil til at huske for dig på farten

Tip: Sådan får du din Android-mobil til at huske for dig på farten

Når hukommelsen ikke længere kan følge med ved fyraftenstid, er det godt at din mobil kan tage over.

Glem alt om håndskrevne lapper og sløjfer på fingrene, når du skal huske aftalerne efter jobbet. Det er da meget smartere med en mobil reminder, der husker tjansen for dig.

Men hvis du pludselig bliver bedt om, at tage en ekstra tørn efter klokken 16, så afviser du formentlig reminderen, og glemmer alt om at handle ind på vejen hjem.

Netop derfor vil Mobilsiden.dk vise, hvordan du opsætter en lokations-baseret påmindelse. Den er fuldstændig ligeglad med klokken, og popper istedet frem, når du enten forlader eller ankommer til en given adresse.

Inden vi går igang skal jeg huske at minde på, at der er mange måder at gøre det her på, nogle mere nørdede end andre. Her er i hvert fald en måde, du kan gøre det på fra din Android-enhed.

En del af Google-universet
I denne guide er det nærliggende, at vi viser funktionen fra Googles egen “Keep”-app, der på vores testmobil, er begrænset til at kunne påminde, ved ankomst til en lokation. Der findes altså mere avancerede alternativer derude. 

Ved download af “Keep”-app’en fra Google Play, vil du, som ved download af andre lignende apps på Android, skulle godkende, at app’en også må følge din lokation. Dog skal vi alligevel sikre at “Adgang til placering” er slået til under:

- Indstillinger, Google Instillinger, Placering, Adgang til placering

Så er vi vist klar til at åbne app’en “Keep”.

- Tryk nu på det store “Skriv en note”-ikon.

- Navngiv den som du ønsker.

- Herefter skal du scrolle ned, og trykke på “Påmind mig”.

- Længst til venstre dukker nu et ur-ikon op, som du skal trykke på, og herefter vælge “Sted for påmindelse”.

Nu skal du “Vælg en placering”, og altså indtaste den adresse som du vil have påmindelsen skal dukke frem på. Tjenesten er koblet op med Google Maps, så du skulle nemt kunne finde hvad du søger.

Når adressen er valgt, kan du returnere på det lille, gule “Keep”-ikon øverst i venstre hjørne. Så er den gemt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies