Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Sådan får du Facebook på mobilen

Tip: Sådan får du Facebook på mobilen

Har du en Facebook-profil? Her er fire Facebook-muligheder via mobilen. Så er vennerne med overalt.

Det sociale netværk Facebook hitter - også i Danmark. Det vurderes at godt 700.000 danskere, aktuelt har en profil. Tjenesten er gratis, og har over de seneste år, oplevet en eksplosiv stigning og succesrate.

Kan du ikke undvære kontakten til netværket og vennerne, så tjek nedenstående eksempler på, hvordan Facebook kan benyttes via mobilen.

A.
Den letteste måde er, at besøge webadressen http://m.facebook.com fra mobilens browser. Her kan alle, også nybegyndere være med. Mobilversioen er meget skrabet - ja nærmest som "tekst-tv" i gamle dage. Alligevel er den anvendelig, da både indbakken og vennernes statusopdateringer er tilgængelige. Billederne og alt det fancy-smarte må undværes. Alle nyere mobiler som har internetadgang kan benytte tjenesten.

B.
ShoZu er for de mere øvede brugere og byder på flere avancerede features. Udover Facebook, kan der logges på Youtube, Flickr, E-blogger, Ovi, Picasa og mange andre onlinetjenester. Opsætningen er nogenlunde let - men naturligvis mere kompliceret end i vores eksempel "A". Facebook via ShoZu er grafisk lækker og giver blandt andet billeder på dine venner, ligesom fotos fra mobilen kan sendes direkte til din profil. Et kæmpe udvalg af mobiler fra Sony Ericsson, Nokia over HTC til Motorola er understøttet.
Start på fra din computer på shozu.com

C.
Til telefoner med styresystemet Windows Mobile er Facebook-programmet Snap2Face et godt bud. Via et grafisk brugerinterface kan alle Facebooks grundfunktioner betjenes. Via kameraet kan stemningen fra f.eks. en koncert hurtig fanges og uploades til profilen. Snap2Face installeres lidt specielt og henvender sig til øvede brugere. Programmet er gratis. Find programmet via Facebook apps. Klik her...

D.
Brugere af iPhone kan via "App Store" gratis hente en officiel Facebook-applikation. Programmet er flot og intuitivt og blandt de muligheder vi har nævnt, det som minder mest om Facebook fra computeren. Indbakken, chat, egen profil og vennernes opdateringer - ja, det hele er tilgængelig. Både eksisterende fotos og nye, kan med ganske få kliks sendes online.

Bemærk dataprisen

Datatrafik hos teleselskaberne er langt fra billig. Derfor skal du være meget opmærksom på, at især brug af billeder i forbindelse med Facebook godt kan ses på telefonregningen - især hvis du bruger det meget.

Af de fire eksempler, er "A" klart den billigste adgang til Facebook fra mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies