Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Sådan får du iPhone til at læse højt

Tip: Sådan får du iPhone til at læse højt

Årsagerne er individuelle, men fremgangsmåden i at få din iPhone eller iPad til at læse højt, er stadig den samme.

Måske kender du en der ikke kan læse, men som stadig gerne vil vide hvad der står i mails, beskeder og måske på hjemmesider. Eller måske har du fået en vigtig mail, som du gerne lige vil læse igennem i bilen på vej til arbejdet. 

Netop derfor vil Mobilsiden.dk vise en efterhånden gammel funktion, som fandt vej til iOS enhederne tilbage i 2011 med iOS 5, der ikke uden grund hedder “Læs det valgte op”. Funktionen kan, på dansk, oplæse tekst du markerer, og har altså ikke begrænsninger i den forstand. Kan det markeres, så kan det som hovedregel oplæses. 

 

Start derfor på din iOS enhed med at gå i: 

- Indstillinger

- Generelt 

- Tilgængelighed 

- Læs det valgte op

- Slå “Læs det valgte op” til.

Herunder vil vi lige se på de få tilpasningsmuligheder funktionen tilbyder.

Stemmer: Her kan man justere de enkelte sprog til. Ved aktivering af funktionen, vil iOS enheden pr. automatik installere “Forbedret kvalitet” til de sprog, som du har installeret tastaturer til. Altså ikke en indstilling du som sådan skal forholde dig til.

Talehastighed: Her kan du altså skyde slideren frem og tilbage, og derved finde den ønskede talehastighed, som kommende oplæsninger vil foregå med.

Fremhæv ord: Denne kan altså markere det ord der oplæses. I en mail vil du så kunne følge med i, hvor langt oplæsningen er i selve indholdet.

Så er det bare med at prøve sig frem. Stemmen vil unægtelig tilføje en robot-agtig fornemmelse til dit indhold, men er dog en fed feature, når du skal multitaske.

Beskederne går så let som en let. Stemmen vil desuden oplæse beskrivelse af eventuelle emoji-symboler, og det kan være lidt underholdende at lytte til.

Mails klarer funktionen også. Markér teksten og tryk “Læs op”.

Din iPhone er naturligvis også leveringsdygtig i en oplæsning af artiklerne på Mobilsiden.dk eller andet tekst på nettet. 

Ja funktionen fungerer alverdens steder, så det er bare med at komme igang.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies