Mobilsiden.dk  /   Tips  /   TIP: Sådan scanner du en QR-kode

TIP: Sådan scanner du en QR-kode

De små firkantede koder med navnet QR-koder ses på alt fra busreklamer over mælkekartoner til infostanderen i zoologisk have. Men hvordan bruger man disse QR koder?

QR-koder, Quick Respons eller hurtig responskoder. Kært barn har mange navne, men i daglig tale kaldes de for det meste blot QR-koder.

Sad du i morges og kiggede på mælkekartonen, eller gik du forbi en outdoor plakat nede ved busstoppestedet? Så lagde du måske mærke til en lille firkantet QR-kode nederst i højre hjørne på mælkekartonen eller plakaten. Og hvad gjorde du så? Scannede du koden? Nej, vel.

QR koder er et fantastisk værktøj, hvis man vel at mærke ved, hvordan man skal bruge det - og det ved forbavsende få danskere der ved det, selvom næsten halvdelen af danskerne har en smartphone.

Med en smartphone skal der ellers kun få taste tryk til for at scanne disse små QR-koder. Faktisk så er funktionen til at scanne QR-koder indbygget direkte i nogle smartphones.

Men hvordan gør man i praksis?

Vi vil i denne guide vise hvordan man let komme i gang med at scanne QR-koder – og det klarer vi på tre lette trin:

Første trin er at hente den gratis applikation Scanlife. Applikationen findes til både Windows Phone, Symbian, Blackberry, Android og iOS.

Andet trin er at starte applikationen op og finde en QR-kode. Hvis du ikke lige har en mælkekarton i nærheden, så har vi lavet tre små QR-koder, som du kan teste med.

Tredje trin er at kigge på skærmen på din smartphone, og styre kameraet så smartkoden kommer frem på skærmen indenfor ramme - og den røde streg skal være lige midt i QR-koden, så den nærmeste skærer QR-koden over i to lige store dele.
 
Når koden er genkendt, så indlæses indholdet af koden på skærmen.
Husk at du kun skal scanne én QR-kode af gangen og hold kameraet så stille som muligt.

Nu har du lært at scanne QR-kode – god fornøjelse.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Onkel_Per 07-11-2012 20:09:36

til Android er også værd at prøve.
Og så kan den mere end bare QR-koder.

1 0
FrkLarsen 06-11-2012 19:30:01

Jeg har SCAN fra app store. Har brugt det at scanne et godt stykke tid. Bruger den mest til madvarer. Hvis der ikke lige står hvor varerne er fra. Der er utrolig mange oplysninger i "de små streger". Hvis man lyst til at lege, er der stregkoder allevegne, så det er bare at gå igang :-)

0 0
Mads Knudsen 06-11-2012 15:39:45

Det fede ved Windows phone er at den er indbygget.
Tryk på forstørrelsesglasset og tryk på øjet og vupti er du igang.

0 1
Tobias Nordahl 06-11-2012 18:51:23

Jeg ser mere dette som en reklame for ScanLife. Eftersom andre apps klare sig bedre, undre det mig at de har valgt en app - hvor producenten går igen ved dem alle.

Måske har de netop af denne grund valgt ikke at fortælle om den indbyggede funktion i WP.

Men tak for info! Jeg var slet ikke klar over at dette var indbygget :-)!

0 0
Mads Knudsen 06-11-2012 22:58:24

Der er mange der ikke ved det. Og den er simpel og gør det den skal med QR-koder. Så kan man jo så vælge at købe en mere avanceret scanner hvis man finder et behov for det.

0 0
Johnny K. Olesen 06-11-2012 19:08:52

Hej Tobias Nordahl

Nej, artiklen er sådan set ikke en reklame for Scanlife. Artiklens udgangspunkt er, at den skal forklare, hvordan man let kommer i gang med at scanne QR-koder, og vi har valgt at fremhæve Scanlife, fordi den er let, gratis og tilgængelig på alverdens tænkelige platforme.

Og det næves faktisk også i artiklen, at funktionen til at scanne QR-koder er indbygget direkte i nogle smartphones. Men for ikke at forvirre læserne mere end højest nødvendig, så har vi ikke valgt at beskrive denne funktion nærmere.

1 1

Om brug af cookies