Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Set gps-info på dine mobilfotos (geo-tag)

Tip: Set gps-info på dine mobilfotos (geo-tag)

På blandt andet Nokia N95 og N82 kan du geo-tagge dine mobilfotos med programmet Location Tagger. Programmet sætter gps-position på billeder taget med mobilen.

Mobilen kan automatisk sætte præcis stedangivelse på dine fotos ved at benytte GPS. Systemet kendes også som geo-tagging.

Vil du prøve det selv, har Nokia frigivet en betaudgave af programmet Location Tagger, som virker på Nokia N95, N95 8GB, N73, N82 og E90. På mobiler uden indbygget gps-antenne, skal der anvendes en ekstern Bluetooth antenne.

I den første udgave tilskrives gps-informationen blot i billedets EXIF header, men Nokia håber inden for nærmeste fremtid, at kunne implementere geo-tagging, som en samlet del af mobilen. Endnu er det ikke muligt at kombinere billedernes data med Nokias kort-funktion, som det er tilfældet på N78, men mon ikke det er på vej i kommende programversioner?

På Mobilsiden.dk har vi testet Location Tagger på N95, som fungerer forrygende.

Når programmet er startet kommer et ekstra ikon i kameraets søgerbillede - rødt kryds betyder: intet gyldigt gps-signal, mens grønt kryds angiver; at gps-data kan hentes. Mangler der gps-dækning søger mobilen gps-data til billedet i cirka fem minutter, efter det er taget.

Location Tagger laver sin egen log over fotos med geo-tags. Via Adobe Photoshop har vi bekræftet, at gps-information ER indskrevet i billedets data.

Læs mere om programmet og download her: http://www.nokia.com/betalabs/locationtagger

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Enur 26-02-2008 00:26:15

...Men der findes et alternativ der hedder Locr, som kan det samme! Den geo-tegger billederne når det kører i baggrunden, så man opdager næppe nogen forandring når man tager billeder!

Prøv at sende billederne op i et picasa album, så vil google sætte billederne ind på et kort, som man kan downloade til google earth hvis man ønsker, ellers kan man bare se dem med google maps direkte fra Picasa!

0 0

Om brug af cookies