Mobilsiden.dk  /   Tips  /   TIP: Ta' sprogkurser i kaffepausen

TIP: Ta' sprogkurser i kaffepausen

Når turen går sydpå er det rart med verbale færdigheder. Duolingo sørger for, at du kan lære sprog når det passer dig.

Du har sikkert før stået sydpå i 30 graders varme, fægtende med både arme og ben, og spurgt efter vej til indkøbscenteret. I den situation ville resten af familien sikkert ønske, at aftenkurset “italiensk for begyndere” ikke måtte aflyses grundet en travl hverdag. 

Mobilsiden.dk vil derfor vise en gratis app, der på en nem og sjov måde lærer dig sprog, og som kan bruges når du har tid. App’en Duolingo findes både til Android og iOS.Idag viser vi processen fra Android. 

Lad os komme igang
Start med at hente app’en Duolingo fra Google Play herDu vil nu blive mødt af en række velkomstbeskeder, hvor sidste eksempel ser således ud. 

Duolingo kan oprettes for sig med “Create account” eller via Google og Facebook. 

Vi trykker “Create account”, og skal nu vælge det sprog som vi gerne vil lære. Idag vælger vi spansk. 

Udyld nu felter med mail, brugernavn, adgangskode og billede. Sidstnævnte er valgfri.

Er du nybegynder eller øvet? 
Du står nu i app’en, og kan se det spanske flag øverst til højre på skærmen. Dette er altså oversigteten over dit nuværende kursus, som du kan bladre i.

Øverst fremgår det på engelsk, at du skal skal starte med “Basics” hvis du er nybegynder og ellers er der mulighed for at tage smutveje længere ned af skærmen.

Vi trykker “Basics 1”, og bliver nu mødt med vinduet over det tredelte kursus, der kan igangsættes via knappen “START”. 

Bemærk: Øverst til højre findes knappen “TEST OUT”. Den bruges som stikprøve til at se, om du kan huske det du har lært. Så har du ikke helt “grøn” alligevel, kan du jo prøve dig af med en lille test. 

Da jeg ikke har nogen form for spansk kunnen vælger jeg derfor “START”. 

Duolingo - yderst pædagogisk
Selve opgaverne i Duolingo er nemme og overskuelige. Spørgsmålene kommer på engelsk, men der er ingen ben i at finde ud af hvad app’en ber’ dig om. 

Ved hvert svar, skal du via knappen “CHECK” se om du er på rette spor. Skulle du have fejl, vil app’en naturligvis fortælle hvad du gør galt. 

Du springer desuden frem til næste spørgsmål ved at trykke på “CONTINUE”. 

Det smarte ved app’en Duolingo er, at du kan tage en lektion når det passer dig og vende tilbage når tiden byder sig. Duolingo er brugervenlig, gratis og findes i skrivende stund til både Android og iOS. 

God fornøjelse.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies