Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tip: Vis at det er dig der bestemmer over økonomien!

Tip: Vis at det er dig der bestemmer over økonomien!

Når barnebarnet skal underholdes med dine gadgets kan der være økonomiske fordele i at være forberedt.

De fleste af os finder det irriterende, at skulle indtaste kode til vores konto, hver gang vi handler apps fra de forskellige app-butikker. 

Derfor har tech-producenterne naturligvis lavet det sådan, at koden gemmes i en lille periode, så du ikke skal indtaste koden igen, når du eksempelvis downloader flere apps af gangen. 

Dette gælder naturligvis også de såkaldte “in-app” køb, der som navnet antyder gør, at du kan købe indhold i selve app’en. Mange udviklere bruger disse “in-app” køb til at holde deres apps billige eller helt gratis. På den måde kan du jo også lige se, om det er noget der virker før du betaler. 

Problemet er jo så bare, at det blandt andet giver spilproducenterne mulighed for at snyde børn og andre, der ikke er klar over hvad de siger ja til. Et problem som kan få store konsekvenser for din økonomi. Netop derfor har Mobilsiden.dk lavet en komplet guide til, hvordan du styrer indkøb fra de forskellige styresystemer. 

Apple iOS 
På Apples iOS enheder(iPhone, iPad & iPod Touch) kan du sætte “Begrænsninger” der klarer opgaven nemt og bekvemt. 

Start derfor med at gå i: 

- Indstillinger

- Generelt

- Begrænsninger

- Tryk “Slå begrænsninger til”. 

- Indtast nu en firecifret kode efter eget ønske og gentag. 

Du har nu “logget ind” på de begrænsninger der er tilgængelige. Fremover skal du indtaste den valgte kode, når du enten vil ændre begrænsninger eller helt deaktivere funktionen. Det er altså dig der bestemmer. 

Under den første “TILLAD:”-sektion kan du se at “Køb i apps” er aktiveret. Det er nøjagtigt som det skal være.

Under næste “TILLADT INDHOLD:”-sektion vil du opdage at Apple, som standard, sætter “Kræver adgangskode” til 15 minutter. Den har du mulighed for istedet at sætte til “Straks”. 

Fremover vil iOS enheden altid bede om koden til dit AppleID, selv ved "in-app" køb. 

Google Android
På Android systemet er det lidt anderledes, og her kan mulighederne varriere lidt, alt efter hvilken version der er installeret. 

Start med at åbne “Google Play” app’en. Herefter skal du have åbnet menuen for yderligere indstillinger. På nogle enheder gøres det ved ikonet med 3 lodrette prikker, og andre ved at trykke på knappen under skærmen, der indikerer 4 vandrette streger.

Vælg herefter “Indstillinger”

Under fanen BRUGERSTYRING skal du sikre, at der er sat flueben i “Brug adgangskode til at begrænse køb”. Så er du sikker på, at der bliver spurgt om koden ved køb.

Windows Phone 
På Windows Phone-platformen kan man istedet gøre brug af funktionen “Tegnebog”. Det er også her at du eventuelt finder det kreditkort, som du har knyttet til din konto, for at kunne købe apps og lignende.

Gå derfor i “Indstillinger”. Scroll så ned og vælg “Tegnebog”

Tryk “introduktion”, hvorefter du vil kunne se dit tilknyttede kreditkort. 

Nu skal du trykke på knappen nederst i højre hjørne, der indikerer tre prikker(vandret). Vælg herefter “indstillinger + pinkode”.

Slå så “Pinkode til Tegnebog” til.

Nu skal du indtaste en valgfri pin-kode, og afslut med et tryk på “udført”. 

Sørg desuden for, at der er sat flueben i checkboxen for “Brug pinkoden til Tegnebog til at beskytte køb af musik og apps eller app-tilkøb


Så skulle du i ro og mag kunne læne dig tilbage, imens ungerne hygger sig med dine gadgets.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

07-01-2014 19:28:46

Android har også decideret brugerstyring. Hvor du kan lave begrænsede brugerprofiler, specielt minded på børn.

0 0
Claus Krogsgaard-Mattsson 07-01-2014 13:14:16

I Microsoft verdenen, har hvert enkelt medlem sit eget device og dertilhørende egen Microsoft Account.

På account siden, kan man tilknytte børne accounts og den vej igennem styre køb foretaget via disse accounts.

Hvis det er rigtigt sat op, så får man aldrig de skræk scenarier med børn der har købt syltetøjsbær oa. til mange tusinde kroner...

0 0
Claus Krogsgaard-Mattsson 07-01-2014 22:46:27

Fandt en side, der fint beskriver hvorledes man beskytter Tegnebogen med en kode i Windows Phone: http://www.wpcentral.com/protect-credit-cards-attached-microsoft-accounts-setting-passcode-wallet

0 0
Claus Krogsgaard-Mattsson 07-01-2014 22:01:42

Der er faktisk en funktion i telefonen der hedder Tegnebog. Med den kan man beskytte det registrerede kreditkort imod brug med en kode, fuldstændig som i de andre platforme...

Så man må sige at artiklen for Windows Phones vedkomne er faktuelt forkert!

0 0

Om brug af cookies