Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Tips: Pas på når du køber mobil

Tips: Pas på når du køber mobil

Svindlere, manglende levering, restordre og defekter. Tirsdag aften gav Mobilsiden.dk gode råd i Aftenshowet på DR. Læs dem her og se indslaget.

Se indslag fra Aftenshowet 23/10 2007. Vælg Klik her!" />
Se indslag fra Aftenshowet 23/10 2007. Vælg "del 1", cirka 20 min. inde. Klik her!

Markedet er fyldt med faldgruber. Derfor har Mobilsiden.dk udarbejdet fem råd, der bringer en god mobiljul inden for rækkevidde.

1. Dankort og E-mærke
Køb kun ved butikker som tager Dankort. Bærer de også E-mærket er det et ekstra plus. Overfør ALDRIG penge fra konto til konto.

2. Hvordan ser hjemmesiden ud?
Er shop-siden professionel eller noget mystisk rod? Ligner den noget, som et barn kunne lave, så køb et andet sted.

3. Adresse og telefonnummer
Tjek om webbutikken oplyser adresse, telefonnummer og CVR-nummer. Lav prøve opkald til forretningen, for at tjekke om telefonen besvares. Gør den ikke det, så køb et andet sted, da du så garanteret heller ikke kan kontakte forhandleren, hvis du vil klage

4. Lagerstatus
Ofte kan du ikke ubetinget regne med oplysningerne på nettet om lagerstatus. Ring til forretningen og spørg hvornår du kan modtage varen.

5. Parallelimport
Der importeres mange mobiler til landet, udenom de store distributører. Produkterne virker fint, men går de i stykker, kan der opstå problemer. Spørg derfor forretningen meget direkte, om produktet du køber er parallelimporteret. Bed specifikt om at få en 'ikke import'-telefon. Det letteste måde at tjekke, når du har modtaget mobilen, er om den kommer med en dansk brugsanvisning eller om der f.eks. står T-Mobile, Vodafone, O2 eller andre udenlandske teleselskaber på nettet. .

Husk du har 14 dages fuld returret, når du handler på nettet (såfremt varen ikke er taget i brug).

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies