Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Undgå kæmpe mobilregning efter vinterferien

Undgå kæmpe mobilregning efter vinterferien

Intet er gratis på rejsen heller ikke at bruge mobiltelefonen. Viste du, at abonnementer med frisms ikke omfatter sms i udlandet? Her er fem tips til, hvordan mobilregningen holdes i kort snor.

Af sted på ski med hue, handsker og mobiltelefon. Humøret er højt indtil mobilregningen skal betales.

Sammen med TDC bringer vi her fem tips til, hvad du skal være opmærksom på, når ferien går udenlands.

1. Opkald: Alt koster
Du betaler både for de opkald du modtager i udlandet, og dem du selv foretager. Ringer du mellem familiens mobiltelefoner, betaler I begge for opkaldet da det sendes via Danmark og retur til landet du befinder dig i. Minuttaksten er væsenligt højere end hjemme.

2. Sms: Gratis at modtage
Sms-beskeder er gratis at modtage, men det er MEGET dyrere at sende sms. Omkring to kroner pr. stk. er helt normalt. Husk, dit gratissms-abonnement gælder ikke i udlandet.

3. Telefonsvarer: Dyrt
Slå telefonsvareren fra når du rejser. Når opkaldet går på svareren, betaler du for at modtage opkaldet samt for viderestillingen.

4. Data: Vanvittigt dyrt
Undlad at gå på nettet fra mobilen uden for landets grænser. I Danmark koster en megabyte data op omkring 10 kroner, men i udlandet kan den samme datamængde sagtens koste LANGT over 50 kroner. Så blot at tjekke mailen på mobilen eller læse nyhederne, kan virkelig  blive en dyr fornøjelse.

5. Beskyt mobilen mod fugt, varme og kilde
Læg aldrig mobilen sammen med fugtigt tøj eller håndklæder. Der kan trænge fugt ind i mobilen og det dækkes ikke af garantien. Det samme glæder, hvis mobiltelefonen lægges i sol eller kulde. Husk på, der er tale om følsom elektronik.

Rigtig god ferie...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies