Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Advarsel: Hold dig fra billige tablets

Advarsel: Hold dig fra billige tablets

Web-TV: Lavpris tablets kan virke lokkende på grund af prisen. Men hold dig væk - kvaliteten er skuffende ringe.

Kun to tablets er aktuelt værd at overveje - nemlig Apple iPad og Samsung Galaxy Tab. Det viser Mobilsiden.dk's store tablet-test.

Konklusionen: Kvaliteten er så ringe, at disse tablets reelt burde være ulovlige at sælge.

I ovenstående test af vi set nærmere på ZTE Light, ViewSonic ViewPad 7, Samsung Galaxy Tab og Apples iPad.

Læs også:

 - Tablet-test del 1: Billige tablets er penge ud af vinduet
 - Tablet test del 2: Stor test af fem tablets
 - Tablet test del 3: Hold dig fra billige tablets (web-TV)


TDC: Tablets er alt for dyre
Test: Apple iPad
Web-TV: Apple iPad
Test: Samsung Galaxy Tab
Web-TV: Samsung Galaxy Tab
Web-TV: Blackbird MID 7 er en katastrofe

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Alexander 04-03-2011 09:45:22

Jeg kan godt forstå folk er begejstrede, men jeg forstår ikke, at det skal have en perfekt karakter.
For perfekt er den jo ikke. Ingen usb. Ingen hdmi. Dyr i prisen og her tænkes ikke kun på prisen på iPad'en men også når man skal have apps på.
Man kan heller ikke ringe fra iPad'en, hvilket man fx har mulighed for fra både på Galaxy, ZTE og ViewSonic. Men det er der også en grund til, nemlig størrelsen. Ingen ville sidde med en iPad for øret i timevis og ringe, men hvad med en bluetooth øresnegl, så ville der sikkert være mange der ville. Synes muligheden skulle være der.
iPad 1 havde heller ingen kamera, hvilket 2'eren så har fået. Så allerede der, kan man sige, at iPad 1 manglede noget, som de fleste andre tablets havde. Så jeg forstår ikke 6/6 scoren.

Det kommer nok an på hvilke præmisser man har tænkt sig at anvende, når man anmelder. Der er åbenbart her valgt at gå ud fra, at man skal kunne sidde og arbejde i længere tid med en tablet, hvilket der også allerede er mange, der gør med iPad'en. Til det er iPad urørlig! Jeg kunne pt ikke forestille mig at gide og arbejde en hel dag med andre tablets end iPad.

Men det er så heller ikke hvad jeg har brug for eller søger i en tablet. Jeg har brug for at kunne ringe, surfe, læse bøger, spille spil, vise optagelser/video via hdmi på tv'et, overføre ting til og fra pc'en, se video, høre musik, skrive email og sms. Jeg vil have så meget som muligt på. Og når det jo så er en phone, så skal jeg kunne have den med overalt. Det gad jeg ikke med iPad'en.

0 0
Erik jensen 01-03-2011 11:10:51

Så er vi altså enige om at det ikke er Mobilsiden.dk der af egen drift og helt uafhængigt vælger hvad der skal testes, men at i alene vælger blandt de produkter som producenterne synes at i skal teste. Oven i købet kalder i det for et princip... Jeg ville nok finde en andet betegnelse for den forretningsgang.

Så er det klart at mærkevare producenter får så utrolig megen omtale, da de jo stort set har et ubegrænset reklamebudget, og kan dele gratis produkter ud til højre og venstre, mens de mindre producenter som også laver kvalitets produkter, men som ikke har en stort reklamebudget, eller måske aldrig har hørt om mobilsiden, ja, de vil ikke blive omtalt, endsige testet her på siden...

En søgning her på siden bekræfter da også, at det er hjælpsomme brugere som henviser og anbefaler Archos tablets, mens Mobilsiden.dk egen omtale af Archos produkter stort set er helt fraværende, lige bortset fra nogle få linjer fra et par presseklip.

Rent journalistisk er det ikke særligt imponerende, og læserne af Mobilsiden må også føle sig noget skuffet over Mobilsiden særegne "princip", da de derved aldrig vil få kendskab til en masse særdeles relevante produkter, men sådan er der jo så meget...

0 0
Mobilsiden.dk 01-03-2011 13:35:29

Uden jeg vil gå ind i en lang diskussion er jeg blot nødt til at understrege, at produkterne ikke er gaver, men materialer der stilles til rådighed i en testperiode.

Jeg holder stadig fast i, at vi skal ikke ud og bruge penge på, at give en producent omtale (uanset hvilken). Derfor har vi fx også først anmeldt iPad og iPad da disse kom i Danmark - og ikke blot købt dem hjem fra andre markeder.

0 0
Erik jensen 28-02-2011 19:30:55

Den franske producent Archos nye gen. 8 tablets er med god grund lynhurtigt blevet den mest populære billigtablet, med feks. 20 % markesandele i Frankrig, og med stor udbredelse i resten af verden. Så hvorfor bliver den ikke testet, selvom opfordringerne har været utallige?

Er det fordi,at myten i overskriften ikke passer mere?

Archos Gen8 tablet tæsker de øvrige billig tabletter sønder og levere i ydelse, og levere stort set samme resultater som de ekstremt dyre Apple iPad og Samsung Galaxy Tab, bare til en brøkdel af prisen!

Vi husker at Apple og Samsung er to store producenter der bidrager med en stor del at reklamefinanceringen af dette site, hvor Archos tabletter for at holde prisen nede, primært sælges via mund til mund metoden, og derfor ikke bidrager med annoncekroner.

Det kan forklare denne bevidste strategi med aldrig at nævne Archos populære tablets, selvom firmaet rent faktisk har været på market i over 10 år nu, og hvor den helt nye generation 8 tablets kom frem allerede i november sidste år.

Siden er der kommet 3 opdateringer og OS 3.0 vil være klar om kort tid, så Archos arbejder ihærdigt for at være først med det sidste, og det kan man dårligt sige om de store spillere...

Tjek http://www.Archos.com og tjek i øvrigt nettet og bliv selv overbevist om, at det sagtens kan lade sig gøre at få en billig tablet i meget høj kvalitet, også selvom de store og etablerede konkurrenter ihærdigt siger det modsatte.

Archos 7" tablet priser starter ved 2000 kr inklusiv moms/told og leveret til døren.

Læs evt mere på Nerds.dk "Android er landet" fra side 40

0 0
Mobilsiden.dk 01-03-2011 09:01:49

Tak for kommentar.

Jeg vil gerne understrege, at de udvalgte tablets ikke har noget at gøre med, hvem der køber reklamer på Mobilsiden.dk.

Vi har valgt de to mærkevare-modeller (Samsung og Apple) plus de to lavprismodeller som Telia sælger.

Archos er ikke med - ganske simpelt fordi, at vi ikke på noget tidspunkt har hørt fra dem - hverken i forhold til pressemed eller andre henvendelser. Vi går nemlig af princip aldrig ud og køber produkter, for at kunne teste dem.

/JG

0 0
Kenneth 01-03-2011 02:22:32

Jeg fatter ikke du gider skrive sådan et langt post om at ARCHOS er en nice tablet.

Altså, min pointe er bare, at hvis det er således at Apple og Samsung finansiere dette site, så det da klart at at de får lov til at teste de her tablets. - Men omvendt, så handler artiklen / videoen om at du nok skal være lidt kritisk når du køber en tablet.

Man kan jo heller ikke vælge 1000vis af tablets og tale for og imod :)

Er du os typen der brokker sig over at din lille lokal købmand lukker og du skal ind til et "storbyen" ?

0 0
Om brug af cookies