Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Android får store problemer i fremtiden

Android får store problemer i fremtiden

Hvis Android vil holde fast i toppen af smartphone-markedet kræver det mere kontrol med systemet og mere ensretning, mener ekspert.

Et blogindlæg her på Mobilsiden.dk har skabt en voldsom, og meget følelsesladet debat, blandt de mobil-interesserede.

Bloggen beskrev nogle af de problemer og udfordringer, som Google står overfor med Android.

Blandt andet de mange forskellige hardware-enheder, inkonsekvent design af styresystem og applikationer, samt manglende kontrol fra Google var til debat.

For at uddybe debatten og holdningerne yderligere, har vi lavet nedenstående videointerview med John G. Pedersen, som er chefredaktør på Mobilsiden.dk

Du kan se og høre interviewet herunder.

Læs også:
- Blog: Derfor synes jeg at Android halter

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

carsten guldhammer 03-08-2011 13:14:09

hjernedøds kriteriet har åbentbart overset den idiot som i har i studiet der

han er TYDELIGVIS en af de der købte mac boys

det er veredens største gang lort at lukke ud at mac har SÅ metget nemmere at melde en opdatering ud

JA det er da klart at de har det, i den stund at de
K U N har 4 (snart 5) telefon moddeller at skulle rulle det ud til.

0 0
Kim 03-08-2011 14:20:38

... hvilket gør det til en gang lort at lukke ud, hvordan? Du giver jo manden ret..?

0 0
Jan 13-07-2011 21:42:44

Som titlen siger, OPEN SOURCE:
lyder som en god ide, er det i visse tilfælde, men på et område hvor det går så stærkt, og ingen ved hvor det ender, som Android, der dur det ikke.

Lad mig tage bare et enkelt eksempel: oplåsning af Android 2+: det handler om usability.

i 1.9 ku jeg slå password og tastelås og det hele fra, og bruge min telefon uden noget bøvl.

Så med 2+, der synes nogen at det er smart at der skal være en SLIDER og man skal glide fingeren hen over den, for at kunne komme igang med at bruge telefonen.

HVORFOR startede man så med at vedtage at der skal være 3 MENUKNAPPER på en telefon, og at man skulle bruge disse til disse ting ?

Mit argument er, at OPEN SOURCE, der kommer den ene "jeg har en go ide!" koder, og tilføjer og laver om, og de klapper i hænderne, og ingen er grundige nok til at TESTE om ting virker efter hensigten. Bare det ser smart ud, så SKAL det partut tilføjes!

Tror ikke på OPEN SOURCE til visse ting, det giver for mange versioner, og man ved aldrig hvad man har. Så snart man har lært at bruge noget, så bliver det lavet om.

punkt 2: ja, der mangler kontrol. der er for mange apps som er lavet af datatyve, hvor man får gratis programmer fra market, som er onde, og man giver alle mulige tilladelser til at de kan sende data til skaberen, eller hackeren, der samler oplysninger, til sine skumle planer. BARE for at få lov at prøve en gratis version of noget.

Det dur slet ikke.

Verden mangler en global "tested spyware free" organisation, til at gennemgå ALLE apps, til ALLE telefoner.

Hermed mine betragninger videregivet. :D

0 0
Gert Winther 11-07-2011 22:44:42

APPLE LOVER !!!!!

Så køb dog en Iphone eller omdøb mobilsiden til applesiden.
Mange af de ting de ikke kan li ved Android er det som jeg elsker.

Folk kan netop prøver kræfter med en billig smartphone, og se om de kan leve med touchscreen inden de smider 6K efter nogen telefoner.

0 0
Søren Jenss 20-08-2011 19:09:07

Det er ike altid at analytikere har ret og hvis google fortsætter som de gør, får de tæv IOS og WP7.

0 0
Søren D 11-07-2011 17:04:55

Nu er det jo ikke SÅ rasende vigtigt hvilket OS du IKKE kan afvikle dine applikationer på...

I stedet for at diskutere 2 amputerede formater så skulle vi hellere se at få fixet de rådne rettighedsproblemer der bremser næsten al film og musik udlejning via tabletter og pads - Det er squ en trist omgang at lande i Europa efter et par dage i USA med fuld skrald på film og musik streaming til næsten ingen penge + gratis hotspots overalt. Hvis ikke man kan et par Ninja-trix er det næsten umuligt at få fuld glæde af sit nye legetøj, uanset om det kører IOs eller Android. Vi er så langt efter Amerikanerne her (og sikkert en masse andre) at det er helt til grin...

0 0
Kim 11-07-2011 16:15:12

VHS vandt også over Betamax, til trods for dårligere kvalitet. Internet Explorer vandt over Netscape. Windows vandt over MacOS.
Der er utallige eksempler på at det dårligste produkt har vundet kampen om forbrugerenes gunst - analysen fortæller jo intet om, hvorvidt det er den bedste platform. Eller om platformen er hullet som en si - men "gratis".

0 0
Peter Frederiksen 11-07-2011 13:58:01

Ja, den er stor blandt de forskellige mobilproducenter som bruger android.

Og jeg er enig i at det skaber en forvirring for forbrugerne og i forhold til "low end" telefoner, syntes jeg at man misser at se et marked, hvor der ikke spilles angry bird eller skal se viasat on demand! og det er erhvervs livet, og der er penge at spare.

0 0
Schwartz 09-07-2011 09:43:45

Ja, i stedet for at kaste bomber over apple/android plankeværket, skulle vi nok se på hvordan det er gået historisk set.

John G har da ret i at Android er lidt mudret m.h.t. hvad muligheder der er for forbrugeren, men måske er forbrugerne ligeglade.

Hvad var det nu der skete da Apple i sin tid introducerede Apple komputeren, samtidig med at PC'en kom på markedet? PC'en kunne klones og der var en masse fabrikanter som tilbød forskellige 'bambus' PC'ere på markedet. Apple tilbød ikke andre at kopiere deres hardware og bruge deres styresystem. Og her står vi så i dag med en dominans af PC maskiner på markedet. Skrevet med stort på pap - det åbne system er blevet mere udbredt end det lukkede...

Jeg tror den sande udfordring for Google er at undgå at opføre sig ligeså monopolistiske som det ser ud som om Microsoft gør. Så Google - Hold fast ånden omkring det åbne, samtidig med at i delvis strømliner for at opnå en god kvalitet.

0 0
Søren Jenss 20-08-2011 19:02:12

Du nævner at Microsoft i forhold til Apple har været åbne.

Svaret er NEJ.

På Windows er der ingen der kan programmerer deres egen brugerflade, som er tilfældet på Android.
Hvis man skal benytte Windows er der ligeledes nogle række krav til hardwaren.

På disse 2 punkter er Microsoft`s styresystem et lukket styresystem, som det også ses på Windows Phone.

Microsoft er kun åbne på det punkt, at de tillader andre hardwareproducenter, at benytte deres styresystem - som tilfældet er endnu engang på Windows Phone.

På baggrund af disse oplysninger kan jeg konkludere, at Microsoft`s styresystem IKKE er et åbent styresystem.

Titlen "Lad os se på fakta - Hvad viser historien?" holder ikke og du burde nok har oplysningerne i orden før du skriver en kommentar.

0 0
Kim 09-07-2011 11:00:16

dwet er i det hele taget en underlig sammenblanding af hardware / software, og jeg syntes ikke det kan bruges til noget som helst. PCens eksistens garenterer på ingen måde Androids "overlevelse".
Det er simpelthen to vidt forskellige problemstillinger. Men mindre du sidestiller Android med Windows, og så ryger dit (flowerpower) åbenhedsargument. Ud over at Windows (DOS i alle fald) ligeledes var gratis for forbrugeren.

0 0
Schwartz 10-07-2011 21:20:14

Prøv at læse mit indlæg igen Kim, det handler om at tillade andre end Apple at lave hardware, der kan benytte iOS...

0 0
Kim 11-07-2011 09:05:33

Det giver stadigt ingen mening, hvorfor skulle Apple gøre det? For at få billige devaluerende produkter på markedet, der skaber den samme fragmentering som diskutteres i forhold til Andriod?
Apple er jo stadigt blandt de største enkeltstående computer-producenter, og nyder også fremgang på det marked. Hvorfor dele det, med dårlige kopier?

Og det samme gælder iPhone - Apples værste mareridt må da være at se en HTC Iphone Sense på markedet.
Apple har intet at vinde på at ændre deres strategi nu her små 30 år senere.

0 0
Schwartz 11-07-2011 10:21:15

Ak ja,

Hvad nu hvis jeg synes at iOS lige er noget for mig, men sagen er at jeg har brug for en kraftig tablet, der kan tåle hård behandling, fugt og et stort temperaturområde?

Så er det bare ærgeligt - Apple har ikke lavet sådan en, jeg må pænt vente/håbe på at Apple tager sig sammen til at lave en...

Jeg kan også bare købe en Windows, Android eller anden type pad som findes på markedet for de mere fri systemer...

0 0
Schwartz 11-07-2011 10:22:56

PS! Dette indlæg var skrevet på en iPad :-)

0 0
Kim 11-07-2011 11:04:51

Hehe, vente til at Apple laver en "håndværker" version ;)
Men jeg er klart enig med dig i, at Apple "skylder" at lave noget ordenlig hardware, altså noget der ikke går i stykker af at man kigger lidt vredt på det.

Men jeg har måske misforstået dit udgangspunkt. Det var ikke ment som en Open source kontra lukket miljø - men bare et simpelt håb om at få værktøj, fremfor udstillingsmdeller fra Apple? :)

0 0
Schwartz 11-07-2011 23:07:56

Yep - gi' mig en telfon der kan tåle en rigtig mand :-)

0 0
Schwartz 11-07-2011 23:04:18

Ja det kan man delvist sige.

Hvis man ønsker at benytte sig af apparater, der kører iOS er man bundet af det Apple leverer. Apples produkter er flotte men ikke velegnede til hårde miljøer. Hvis man f.eks. er hardware producent og vil producere en pad til industrielle formål kan man ikke fremstille en platform, der benytter sig af iOS, fordi Apple ikke tillader det. Derimod er der masser af muligheder for at fremstille platforme der kan køre med varianter af linux (her i blandt andet Android), windows, diverse reeltidskerner (f.eks wind rivers, rtos etc.) og andre.

Derfor ser vi mangfoldigheden på Android, det er både godt og skidt, men i sidste ende en mulighed for at træffe mere end ét valg, når der skal investeres i telefon eller tablet.

0 0
Schwartz 11-07-2011 23:06:45

PS! Og du har ret i at de er skrøbelige, en telefon med glas på begge sider uden synderlig beskyttelse, er da næsten kun til pynt, selv om det er flot..

Denne gang skrevet på en Samsung N150 Plus

0 0
Kim 09-07-2011 10:30:43

Syntes måske der er en vis selvmodsigelse i, at du starter med at kalde PC for det åbne system, og derefter kalder Microsoft monopolistiske. Halter din historietime ikke en smule?
Nu var det jo bla netop MS strategi der gjorde PC attraktiv - bambusPC'erne havde aldrig haft interesse uden. Der passer din sammenligning måske meget godt med HTC...

Man kan også sige, at Apple stort set er den eneste overlevende producent fra den tid. IBMs storhedstid er vist længe ovre (på PC markedet i alle fald) - ligesom jeg tror de er færdige med at udvikle OS.
Uanset hvor lukket et system, og hvor udbredt PC er, tror jeg ikke du kan finde en producent der ikke ville bytte med Apple øjeblikkeligt hvis de kunne.

Jeg ville nok have valgt en anden sammenligning, Armstrad f.eks. - for at fornægte Apples succes er bare blindt.

0 0
jessie 10-07-2011 22:10:40

Apples succes er kun begrænset de har kun gjort en begrænset mængde forbruger vildt glade frem for at gøre en masse forbruger tilfrisse

0 0
Kim 11-07-2011 08:56:28

Jeg er ikke i tvivl om, at Apple er rigtigt glade for deres position. De ville aldrig bytte deres omend begrænsede "vildt glade" kunde, for alverdens "tilfredse". Ud fra et forretningsmæssigt perspektiv giver det heller ikke mening. Desuden er mange PC brugere jo tilfredse i mangel af bedre, fordi økonomien ikke rækker til at handle hardware andre steder end feks Aldi.

0 0
twitboydk 08-07-2011 16:27:38

Well said.
Er selv gået fra Iphone 4 til Samsung Galaxy S 2 og tilbage til iPhone 4
Der er for mange programmer som ikke fungerer. Derudover er opdatering af Samsung Galaxy alt for besværlig. Jeg orker ikke besværlige mobiler og producenter

0 0
Danni Hansen 11-07-2011 09:59:25

Syntes du det ?

Jeg sætter min SGII til computeren, "bum" Kies popper op og spørger om jeg ønsker at indstallere den nye firmware.

Oog wupti, så er den opdateret. Det er lige så besværligt som en IPride.

0 0
Rene 08-07-2011 17:34:53

Du er en normal forbruger tillykke (-:

0 0
twitboydk 08-07-2011 17:38:12

Tark :)

0 0
Kalle 08-07-2011 14:43:02

Sikke en tråd der igen er under opsejling, gode og dårlige ikke alt for velovervejet svar og argumenter endnu gang... mange herinde har osse en opgave i at ændre deres tone det kan man da ganske enkelt ikk tage alvorligt.......

JOHN G har jo fat i noget rigtigt, nemlig at forbrugerne nemt ville kunne meste overblikket når de skal ud og vælge telefon
OG NU ER DET IKKE ALLE DER SIDDER I EN --- IT-Nørde-Dev- BOBLE
Jeg tror man skal passe på der ikke går for meget "DEVeloper" i den
det tror jeg ikke alle kunder er interreseret i
Der faktisk mange der syntes at Android er et godt alternativ til en Pose ensartede "Æbler" :-) men mangler enkelthed

0 0
Søren D 08-07-2011 14:59:43

Helt enig - men kæden hopper af når man i samme indslag som bringes på både mobilsiden.dk og jp.dk både vil være redaktør, journalist og selv udnævnt ekspert.
Find jeres målgruppe og tilpas budskabet. Mobilsiden.dk er vokset fra en lettere nørdet side og vil nu være mere "bred" - sikkert en god ide da der er flere hits og dermed reklamekroner i bredden. Men så stå ved det og vær klar på at miste dem der vil diskutere processorhastigheder og nyheder fra XDA Developers. Håber ikke at I ender som Mobil.nu....

0 0
Kalle 08-07-2011 15:19:10

Hey Søren...

Du er inde på noget rigtigt.... Men det der er ved at ske er jo at lige som det er sket med Apple at alle snart har en,
For Ja sådan går det sikkert osse med Android ... altså alle har en ... Og så er det bredden der sætter dagsorden, men derfor kan man godt være seriøs stadigvæk det der ødelægger det og denne tråd er de på grænsen til de uforskammede svar der er her.
Det er med til at sænke niveauet herinde...... detsværre

0 0
Kalle 08-07-2011 14:50:41

Min konklusion er meget tæt på at Anroid største styrke er open source men
dette ka osse blive deres største svaghed hvis de ikke passer på

0 0
Mark Gjøl 08-07-2011 14:40:20

Hardware:
Du siger: Problemet er at der er for langt mellem billig hardware og dyr hardware, og det er svært at forklare hvad forskellen er.
Hvad foreslår du at man gør ved dette? Hvad ville en acceptabel løsning være på dette problem? Hvis man skal beholde billig og dyr hardware, hvordan skal man så gøre det nemmere at forklare forskellen (Nemmere end "skærmen er dårligere, den er langsommere, den kan mindre)? Eller bør man helt droppe de billige telefoner synes du?

Du siger at det er et problem, at man ikke kan køre det samme på alle telefoner, og nævner at man måske køber en telefon så man kan køre et specifikt program.
Dette problem gør sig også gældende for normale PC'er - selv Apples. Det gør sig i øvrigt også gældende på gamle iphones, der ikke nødvendigvis kan det samme som de nye. Så må brugeren jo gøre, som han altid gør: Spørge om den kan bruges til den han vil bruge den til. At Angry Birds f.eks kører langsommere på din telefon er kun at forvente, når du ved at du køber en langsom telefon.

Du siger at nogle programmer kun kommer til udvalgte modeller. Dette er formodentligt i en test-fase før de kommer ud til alle, men jo, jeg er enig i at dette kan være skuffende, hvis ens venner får det før en.

Du synes det er et problem at producenterne differentierer sig ved at skinne mobilerne, og lave deres egne programmer til. Grundlæggende lyder det som om du helst vil være foruden den merværdi man får af at købe en HTC-telefon i forhold til en Nexus, f.eks. Dette kan godt være forvirrende, men det er min holdning, at det man vinder er større en det man taber ved forvirringen. Dette er især noget en bare nogenlunde sælger skal forstå at forklare, som noget af det første. Som andre her i tråden har sagt, så er det noget af det der gør det spændende at få ny telefon.

Du fortsætter så med at det er et problem, at Sony/Ericsson har udvidet Facebook-funktionaliteten, så den kan bruges over hele systemet. Altså igen er det et problem, at producenten skaber merværdi for deres telefoner, og du så helst at alle kørte vanilla Android uden de ekstra features producenterne lægger ved. Jeg er af den modsatte holdning.

Du beklager dig over designet af Android-applikationer i forhold til iOS (og vel også Windows Phone 7, hvis den var større).
Ens programmer på de to platforme er ofte (ikke altid) ens. Men du har helt ret i, at det skal være nemmere at lave pæne programmer til Android, da meget af det man finder ikke er specielt kønt.

Ved spørgsmålet om fordele ved Android kan du kun komme på, at iPhone kopierer det til deres næste iOS. Ikke brugbart!

Til spørgsmålet om hvad Google skal gøre siger du at de enten skal køre videre (?? Så det vil virke?) eller sætte minimumskrav. Hvilke krav er det? Vil succes'er som X10 mini pro så stadigvæk være mulige, eller synes du at Google skal lægge sig helt tæt op ad iPhone og Windows Phone 7, så de nu også kun er til at få i den dyre ende? Hvordan tror du dette vil påvirke salget?

Du siger at man kommer ind i en butik, og ser en masse windows-telefoner der "fungerer ens på alle områder", og en masse iphones, hvor det er det samme - og så Android-telefoner der "stritter i alle retninger". Modsat kan man sige, at man ser en lang række windows-telefoner der er TOTALT ens, en iPhone der er på præcis sin måde, og en masse Android-telefoner hvor én af dem passer rigtigt godt på dig. Det er ikke alle der kører Volvo.

"noget kører dårligt, noget kører skidt". Du lyder ikke særligt "unbiased" her...

Du siger at opdateringerne er et problem. Jeg er enig, det kan ikke passe, at man kun kan være sikret en nogenlunde hurtig opdatering, hvis man køber Nexus. Dog siger du, at når Apple kan, så kan Google også, og her har du et ekstremt simpelt syn på hvordan teknikken fungerer. Apple har ÉN telefon, med ÉT system. Google har mange telefoner med MANGE skræddersyede ikke-standard operativsystemer på, som de ikke bare kan opdatere. Dette bliver producenten nødt til at tage sig af, så forbrugeren ikke får en dårlig eller grim oplevelse ud af det.

Dette er en hurtig (?) gennemgang af dine pointer, og hvordan det er lykkedes dig at være så provokerende, at du, nu for anden gang i løbet af en måned, har skabt en læserstorm. På kort sigt får I en masse hits. På langt sigt finder mange af jeres læsere nok et mere seriøst medie med en mindre ensidig holdning til stoffet, og I bliver lidt mindre relevante.

Hav en god weekend.

0 0
Jesper 08-07-2011 14:18:23

Jeg kunne da godt blive i tvivl om det debatten nu går på biler og ikke mobiler.
Men fakta er, at hvis man lige hopper på forummet på mobildebat og går igennem topics omkring Android, så viser der så sq en rigtig kedelig tendens.
Det sidste stykke tid har SGS S2,LG 2X, sensation og Desire ejere - med flere, whinet konstant over problemermed deres mobiler.
skærmproblemer, konstante genstart, manglende wifi, mobiler der fryser, manglende eller længe ventede opdateringer, problemer med synkronisering, KIES, dårlig lyd, højtaler og lag..jeg kunne bliver ved.
Jeg mener come on, så naive og blåøjede er Android ejere da for pokker heller ikke - det er jo netop nogle af de punkter der bliver fremhævet.
Kom tilbage i kampen og lad bil debatten foregå på et andet site.

0 0
Kim 08-07-2011 13:07:22

... Your argument is invalid - but who cares!

Hver gang der er nogen der våger at kritisere Android, går i fuldstændigt i baglås og laver "la la la la - jeg kan ikke høre dig"-finten.

Androids udfordringer har intet at gøre med at Steve Jobs og hans firma har lavet et andet OS. Det er ikke et argument!

Men jeg ved hvordan vi får afsluttet disse debatter af høj høj kvalitet:

Hey, der var lige en med Android der hoppede ud over den der klippe der. Bye bye...

Dejligt at kunne høje niveauet! ;)

0 0
Mark 08-07-2011 14:21:35

Hvordan er dit niveau højere? Vi bidrager trods alt til debatten, det eneste du gør at svine os som deltager i den.

Og ja, der er nogle "la la la"-argumenter. Dem kommer alle fraktioner med. Apple-tilhængere er ikke det mindste bedre. De eneste der forholder sig relativt sobert er Nokia- og Windows Phone-mennesker.
For det andet kan jeg som sagt ikke se ret mange "la la la"-argumenter herinde. Jeg ser til gengæld en lang række saglige input, der ligger konstruktivt op til debat og foruden er konstruktiv kritik til artiklen. Faktisk starter en del af os indlægget med "Johns pointer er fine nok, men..." eller "Jeg synes Android har flg. problemer, men..." - Har du overhovedet læst tråden, eller skulle du bare pisse på folk?

0 0
Kim 08-07-2011 16:00:55

Du har fuldstændigt ret, der var intet sagligt eller konstruktivt i mit indlæg. Og der er ganske rigtigt konstruktive indlæg. Men jeg har læst mange lala-indlæg, også blandt de tilsyneladende relativt konstruktive.

For Andriods udfordringer bliver ikke mindre af at det er Open Source, det er et mærkværdigt argument. Når tilgangen er, at alt er fryd og lykke, alene fordi det er Open. Så bliver det er spørgsmål om religion, og et eller andet misforstået billede af, at Google er et Robin Hood agtigt firma, der kæmper de godes sag - og at det gør at alle fejl og mangler negliceres.
Desuden har det aldrig løst en fejl, at pege på at sidemanden har den samme. Eller en anden...

Men medgivet, det var ikke konstruktivt mit tidligere indlæg.

0 0
Mark 08-07-2011 18:25:40

Fedt med den erkendelse, det skal du trods alt ha ;)

Open source er bestemt også en svaghed for Android. Som jeg ser det er open source både Androids svaghed og styrke. Det er populært fordi det er åbent, men af samme årsag er systemet også udsat, dels i forhold til vira og malware, i højere grad end iOS, WP og Symbian, og dels til variende kvalitet af firmware - og custom ROMs for den sags skyld.

Der er helt bestemt et religiøst forhold til Android for manges vedkommende - På samme linje som der f.eks. er mellem FCK og Brøndby.

Googles markedsstrategi tillader dem at være "the good guys" - og det er egentlig ret smart det de laver, for det er ikke så transparent hvordan de tjener penge. Det er der faktisk ikke ret mange der ved. Google har ingen interesse i mobiltelefoner som sådan - Den eneste grund til Android eksisterer er fordi Google vil have deres bid af kagen af ads på mobiltelefoner. Det samme på internettet. Søgninger, verdenskort, socialemedier - alt skal fremme Googles AdWords. Men det er win-win, fordi vi får alle deres services gratis, og de tjener penge uden at behøve at være griske. Det er egentlig meget smart :)

0 0
Mark 08-07-2011 18:27:24

ps: "Griske" er -ikke- møntet på Apple. Det er bare ment som, at de ikke som sådan tjener penge på slutbrugere og deres produkter.

0 0
Kim 09-07-2011 14:56:08

Lad mig lige illustrerer hvad jeg mener... HELE dit liv ligger på en Google-server!

Dine mails, din kalender, dine dokumenter - hver gang du skriver "google" eller "android" et sted på nettet logges det af, tada, Google. Med Google+ vil de også have at vide hvem du er venner med (men ikke skriver mails til), du kan sikre dem fotodokumentation af dit liv (er du til Burger King eller McDonalds?), og din Android telefon holder Google informeret om hvor du er 24/7.
Eftersom vi er online hele døgnet, kan Google følge dig hele døgnet - og Google ved som de eneste, at du har et crush på Justin Bieber ;)
(on offence intended, simply stateing a point)

Men hvorfor skal vi dog være bange for det, Google er jo "the good guys". Men hvad er så argumentet for at f.eks. politiet ikke har kameraer i alle vores hjem, som en forebyggende installation? De er vel om nogen "the good guys" eller?

Hvorfor vil du fuldstædigt ukritisk lade Google kortlægge hele dit liv, ennda hjælpe dem til det?

Nå ja, de vil jo bare vise dig et reklamebanner og tjene et par øre på det, det er vel ikke så farligt...
Tænk det lige igennem engang. Og vis mig så dine "good guys".

... det er jo ikke just fordi Google har en historie for at respektere lovgivninger, rettigheder - som f.eks. privatlivets fred (Googleearth). Hvor mange sagsmål på overtrædelser af retteighedslovgivninger rundt omkring i verdenen er i gang nu? Jeg ved det ikke, men tvivler på at der er færre end 10 sager i gang.

Du ville aldrig stoppe en tilfældig på gaden og give ham dit CPRnummer. Google har slet ikke brug for dit CPRnummer, de ved i forvejen langt mere om dig, dine vaner, om du spiller poker, eller hellere spiller til rødhårede MILFs.

Tag lidt privatliv tilbage, og spred informationerne over flere databaser. Eftersom der ikke er et ordenligt alternativ til Googles søgemaskine, så flyt din mailkonto. Din kalender. Alt hvad du kan, over så mange forskellige aktøre som muligt.

0 0
Mark 10-07-2011 03:27:28

Vi er på intet punkt uenige i at Google ved meget om os, og i de fleste tilfælde nok også mere end hvad godt er. Men det stræber de alle sammen efter, uanset om selskabet hedder Google, Apple, Facebook, osv. Hvis de har advertisements som indtægt, så vil de vide alt om dig, som kan fremme deres indtægt.

Jeg siger ikke Google ER "the good guys" - Men deres strategi tillader dem at fremstå sådan. HTC vil jo også ligesom enhver anden virksomhed tjene penge, men de er gode til at fremstå "ydmyg" - Det er ren branding, for de har også et årsregnskab der skal gå op - Men deres ydmyge brand tiltrækker folk, herunder mig selv.

Selvfølgelig handler det om penge. At tro andet ER naivt.

Grunden til jeg nok ikke har det store problem med Google er enten uvidenhed om hvad de vil med mine data (umiddelbart kan jeg ikke se de skal bruge det til andet end at sende relevante annoncer i min retning) eller også har jeg bare vendet mig til at tanken om at færden på internettet aldrig er hverken sikker eller særlig privat.

Men ang. branding: Skåret indtil benet, vil alle virksomhederne det samme. Men Googles strategi har givet mig og andre en masse gratis service og er man udvikler, ligesom jeg selv er, så er der endnu flere lækkerier at hente hos Google.

Så det er ikke fordi vi er uenige om virksomhedernes hensigter - De har som sagt bare forskellige måder at gøre tingene på, og så kan man hælde til dem man synes gør det bedst :)

0 0
Kim 11-07-2011 11:56:18

Problemet i min optik er bare, at en del af de religiøse fanatikere herinde, ikke kan se igennem Googles markedsstrategi.

Og rigtigt mange tror at Open Source er fantastisk, bare fordi nogen har sagt det til dem - og de i forvejen ikke er vilde med iPhone (af en mængde forskellige årsager, hvor f.eks. jalousi kan have startet det hele).

Open Source bliver aldrig bedre, end dem der leverer til det. Og derfor er Androids store problem jo bla. også tvivlsomme 13årige "udviklere". Og det er man altså NØDT til at erkende, hvis man skal kunne have en nogenlunde saglig diskussion. Det er der rigtigt mange der slet ikke er klar til - derfor mit første indlæg ;)

0 0
Kim 08-07-2011 21:50:11

Du skal ikke være bange for at kalde Apple griske overfor mig - men jeg kan ikke se Google som en modpol. For mig er det dybt naivt at tro, at Google laver noget, der ikke skal kaste penge af sig. Om det så alene er ved at øge goodwill til brandet, gerne ved at underminere konkurrenterne med "gratis" tjenester.

Google ved ting om dig, du aldrig ville turde fortælle din kæreste. Med Android, Google+ og almindeligt Google forburg, har de den perfekte platform for at kortlægge alt hvad du foretager dig. Privatlivets fred? Det er forlængst lagt i andres hænder.

Men jo Googles strategi er for mange pænere, og lettere at sluge - men det er i mine øjne dybt naivt at tro, at de gør noget for almenhedens bedste. Jo jo, det gør de da også, men der er bundlinje - og frivillig overvågning - i alt!

0 0
PiX 08-07-2011 14:32:30

ENIG!!

0 0
Erik jensen 08-07-2011 12:28:54

Når vi andre begejstret talder om store flotte biler må Apple tilhængerne stå af (deres tog) og tage cyklen...

0 0
Mark 08-07-2011 14:17:29

Haha! Det er sjovt fordi det er sandt

0 0
Footiefan 08-07-2011 17:09:07

Og andre er tydeligvis ikke stået af den trehjulede endnu ;-)

0 0
Søren D 08-07-2011 09:58:07

SÅ er vi forbrugere altså heller ikke dummere!!! Tror de færreste har en forestilling om at en BMW 3 dørs 1 serie er udstyret og kører som en 760Li,,,selv om der står BMW på dem begge to. Det samme gør sig gældende for mobiltelefoner. Vi ved godt at man ikke kan forvente det samme af en discount model, som af en high end model. At Mobilsiden.dk så jeres mobiltest ikke kan skelne og konstant sammenligner discount med high end,,, det er en anden sag.

0 0
Mobilsiden 08-07-2011 10:08:24

Nej det er rigtigt nok.. Men måske hvis du ser på det som, at nogen af de billige rent designmæssigt er mindst ligeså flotte/fede som de dyrer... Så kan du i nogen tilfælde sammenligne det med, at få en Audi A8 med en Audi A2 motor... Nok noget de fleste ville synes var skidt, selvom den kører langt på literen (hvilket kan sammenlignes med, at tit har low-end telefoner også længere batteritid)...

0 0
DaDane 08-07-2011 12:23:47

Jeg forstår dig ikke helt Lene. Det virker som om du er utilfredse med at der er nogen der får for meget, - ikke for lidt. Hvorfor være ked af det?

Tidligere skrev du at For mig virker det “useriøst”, at man på de billige Android telefoner kan nærmest det samme, som på de dyrere modeller med samme styresystem.
Nu skriver du Men måske hvis du ser på det som, at nogen af de billige rent designmæssigt er mindst ligeså flotte/fede som de dyre....

Lad nu folk selv vælge om de vil køre et program selvom du og Apple synes de burde lade være. Det være sig fordi det hakker på den givne telefon, at det er grimt eller det ikke virker perfekt med den skærmopløsning eller hvad det kunne være.

Tilsvarende her, lad da folk selv vælge. Hvorfor skal man absolut have en grim telefon bare fordi den ikke har den hurtigste processor?

Hvis en mobilproducent har lyst til at lave en super hurtig, mega grim telefon. Så lad dem. Hvis nogen køber den er det sikkert fint. Hvis ikke så lader de nok være med det en anden gang.
Hvis nogen har lyst til at lave en super lækker flot, let, billig, - men ikke særlig hurtig telefon eller måske med en skærmopløsning som ikke er noget særligt. Jamen, ved du hvad. Så tror jeg den vil passe fint til nogen. Det er ikke alle der har brug for en hurtig processor eller en super høj opløsning.

Folk har det med at leve op til de forventninger vi stiller til dem. Og hvis vi forventer at vores børn ikke kan opføre sig ordentligt uden at vi er der, - så lever de "op" til de. Men hvis vi viser dem at vi stoler på dem. At de får en ansvar, - så lever de op til det.

Hvis i forsøger at overbevise folk og mobilproducenter om at folk ikke selv kan tænke... Nej, den vej har vi ikke lyst til at gå.

0 0
Søren D 08-07-2011 11:32:59

He he Nu kunne jeg komme med en kommentar om kvinder og biler (Audi A2 produceres ikke længere og derfor en dårlig sammenligning) men den lader vi bare stå :-)

On topic,,,hvis du køber en Audi A1 til samme pris som en A6 så fair nok - så skal de naturligvis sammenlignes, men hvis du køber en dobbelt så dyr, stor bil, så har du sikkert også et andet behov og med garanti også andre forventninger til den ud over design (og så er vi tilbage ved de "pæne" ikoner). En billig bil kan jo sagtens være "pæn", uden at den har fantastiske køreegenskaber, stor motor, alt i udstyr og sikkerhed. Hvor tit har du set følgende bil-duel i et bil-blad: Audi A1 mod Audi R8? Audi A1 ville måske vinde på benzinøkonomi og et større handskerum, og hvad så?? Det er en uinteressant sammenligning - og vi er ligeglade! Det ved bilindustrien godt og derfor laver Audi også både A1 og R8 modeller så der er noget for dem der vil køre "grimme" uinteressante benzinøkonomiske biler og dem der vil ha' high end superbiler der taber ½ delen i værdi i samme øjeblik du ruller ud over kantstenen. Og vi forbrugere kan frit vælge! Men jeg ser det som jeres job at kategorisere og sammenligne sammenlignelige mobiler - Wildfire mod Galaxy S II er en u-interressant sammenligning for mobilkøbere, på samme måde som en sammenligning mellem en A1 og R8 er det for bilkøbere.

0 0
Sasi 08-07-2011 07:45:28

Google skal nogle bedre krav til producenterne angående hardware og UI modifikation. Det fleste android mobiler er fyldt med fejl da producenterne bruger mange kræfter på deres egen UI og ødelægger android koden. Mange android topmodeller bliver sendt ud med fejl, og brugerene får anden opfattelse af android. Producenterne skal ikke fuldt adgang til koden, google skal lave det sådan at man kan lægge producenternes UI som app som kan downloades fra market og android opdateringerne skal komme direkte fra google.

0 0
Mark 08-07-2011 02:58:24

Jeg har egentlig ikke en finger at sætte på Johns observation. Billige Android-telefoner kører af helveds til. Punktum. Men hvis forbrugeren ikke vil sætte sig ind i tingene er skaden selvforskyldt. Dels må man også have tiltro til at forhandlere kan guide deres kunder i den rigtige retning (kan ikke se hvorfor Google skal ændre deres strategier fordi forhandlerne ikke måtte have forstand på hvad de laver), men hvis de ikke vil sætte sig ind i det, kan de lige så godt også bare købe en bil fordi den er billig. Fordi en Audi og en Volkswagen skulle have den samme motor, kan det stadig være to vidt forskellige køreoplevelser. Det er op til kunden at prøvekøre dem og/eller opsøge information om hvilken der er bedst. Sådan er verden skruet sammen. Synes absolut ikke det er Googles ansvar at sikre at HTC-forhandlere har forstand på hvad de sælger. Skal kamera-manden også stå til ansvar for plakaterne til filmen ikke fortolker budskabet ordentligt til de forbipasserende?

Jeg synes de her dommedagsprofetier er lidt tragikomiske. Profetier der forudsiger at Android systemet vil gå ned med flaget; Dette til trods for at Android med den nuværende mængde af problemer vokser hurtigere end noget andet system - Og dertil lægges at Google arbejder på problemerne. Dvs. problemerne minimeres i nærmeste fremtid, men man spår alligevel at systemet der har brust frem under værre omstændigheder, vil gå ned? Interessant.

For det andet, så er artiklens formål åbenlyst: Da første blog blev sendt ud fik I en ordentlig spandfuld hits, og dermed reklameindtægter. Det lader til at skulle gentage sig. Penge er blevet vigtigere end passionen for indholdet - Dét er grunden til folk er begyndt at gå deres vej. Hvis I fortsætter med at provokere Android-tilhængerne, så finder de nyhederne et andet sted. Jeg er ikke fanatiker, men jeg bliver irriteret over at 9 ud af 10 artikler om især HTC, men også Android, er negativt ladet. Hvis FCK vandt 10 kampe i træk med flot spil, ville jeg da også blive irriteret hvis Ekstra Bladet alligevel skriver at FCK klarer sig dårligt. Jeg giver kage hvis der er én herinde der ærligt kan sige at han/hun synes om at se de ting han/hun holder af blive svinet til.

Desuden er opfattelsen af at folk får en dårlig oplevelse af Wildfire og X10 Mini overhovedet ikke i overensstemmelse med mine erfaringer. Det er meget sjældent jeg får negativ feedback på salg af de modeller, og rigtig ofte positive responser.

0 0
Thomas 09-07-2011 20:47:38

Spot on. Det man kan konkludrere ud fra indlægget og de reaktioner der er kommet på det er, at generaliserende og kategoriske indslag som indlægget selv er startet ud med medfører kraftige reaktioner. Men at så mange skriver personligt mudre en ellers interessant debat. Det er symptomatisk at jo mere nøgterne og underbyggede konklusionene (hvem sagde videnskabsteoriske grundprincipper) er på de indslag der postes på mobilsiden og andre sites er, desto mere sober er debatten.
Dette er ikke en opfordring til at lave indlæg der er blottet for personlig holdning, men hvis indslagene konkludere hurtigt på en postulerende facon bliver budskabet typisk misforstået, eller kan virke direkte provokerende uden at ville det.

0 0
henrik Jensen 08-07-2011 06:26:20

Syntes ikke at man kan sætte punktum ved at billige telefoner kører dårligt. jeg ejer både den nye wildfire s samt desire hd fra HTC. Den største forskel mellem den billige telefon frem for den dyre, er hastigheden, men selvfølig er der flere forskelle, men den dyre telefon har også kostet det dobbelte af den billige så kan man da ikke forvente dette?
Det gør heller ikke noget tror bare at man samligner for meget med iphone. Iphone er helt klart et rigtigt godt produkt, men jeg syntes at ulempen ved den er, at man ikke har noget valg, ville man prøve ios så er man tvunget til at betale mange penge for den, og samtidig ikke kunne vælge hardwaren. Her har Android en klar fordel, og smartphone til folket prencippet kan jeg godt li. Ser man på fremtidens funktioner som NFC, så tror jeg helt klart at man er nød til at putte den funktion i billigere telefoner, hvis man ville ha stor succes her har Android en fordel.......

0 0
Mark 08-07-2011 14:11:41

Du har ret, det var nok lidt en fejlformulering. Det jeg mener er, at selvfølgelig kørere en billig telefoner -mindre godt- end end en dyr telefon. Ligesom en billig bil som udgangspunkt heller ikke kører så godt som en dyr. Jeg synes også Wildfire i forhold til prisen, kører glimrende - og mener faktisk det er den utvivlsomt bedste smartphone i det prisleje. Men da jeg skrev "billige telefoner kører dårligt" tænkte jeg nu især på produkter som Galaxy Mini - og jeg tror også det er den slags telefoner John mener er "problemet". I modsætning til ham synes jeg dog ikke man skal "udrydde" disse telefoner, men man må få kunderne til at forstå, at man får det man betaler for. Ligesom det altid har været og ligesom det er med alt andet :)

0 0
henrik Jensen 08-07-2011 00:35:26

Jeg syntes det er Androids fordel at man ikke skal ud og ha 4-5000 kr. op af lomme for at købe en mobil som er en smartphone. og så har alle android telefonerne jo de samme grundliggende funktioner, om du har en sony ericsson, LG, Samsung eller en HTC så ved man både hvordan man indstiller sin telefon og hvordan de forskellige widgets ser ud.
At en billig telefon ikke kan helt det samme som en noget dyre telefon er da ikke Android/googles ansvar at informere om her skal man tage fat i teleselskaberne og butikkernes sælger og så kan man jo også selv lige google sig ind på et site og finde oplysningerne om det man har tænkt sig at købe, gør man ikke det hvis man køber bil, hus eller computer el?

Hvis man er usikker på om man ville ha en smartphone og kun har 2000 kr. at købe for så er det da bare fedt at man alligevel kan købe sig en uden at skulle røve banken derfeter kan man jo røve banken og købe sig en større model hvis man syntes man ville ha noget der kan noget mere.

0 0
Sven A. 07-07-2011 23:55:07

Nu har jeg lige set video indlæg. Syntes når man kigger på indlæg, så er jeg faktisk enig, men det er når det gælder ALMINDELIG FORBRUGER. Det er man er rendyrket iPhone-fan eller Android-fan, skal lægges i en kasse for sig selv, da disse personer er IKKE almindelig forbrugere.

Jeg sammenligner Android med den gang hvor teleselskaberne gik amok med deres mobil-abonnement løsninger. Det var så mange, og man kunne altid finde en løsning som passet dig, dog skulle man kigge længe. Fordi det var en jungle. Selv om min interesse for mobil og abonnement, er noget større end hos den almindelig forbruger, så var de mange abonnement-løsninger for meget for mig. Jeg kunne overhovedet ikke finde ud af dem. Alt det med små skrift, gjorde at man følte sig ret og slet røvrendt til tider.
Nu har forbruger-instancer gået ind og sat det skal være mere simpelt og forståelig hvad man får og ikke får, når man vælger abonnement til sin mobil.

Det samme kunne man hos Google sig til mobilproducenterne. På denne måde, mistet man ikke mulighed til at kunne både købe billige og dyre android mobiler. Det man var sikker på, var at når man stod foran en android mobil, så viste man hvad den kunne og ikke kunne.

Den almindelig forbruger, ved som regel hvad de vil bruge mobilen til, og hvilke krav de har til den. Internet, e-mail, facebook osv osv.
Informationen om disse produkter, burde være ens i alle butikker som sælger et produkt, som fx DHD.
Hvis man ikke har noget sort på hvidt, så går man ud fra hvad sælgerne siger. En sælger er MEGET forskellig i hvad de siger om et produkt. Det har jeg selv været ude for. Og alle de ting som sælger mente var muligt med denne mobil, passet ikke (da jeg selv gik ud og begyndte at google.dk vedrørende denne mobil).

Alle har forskellige meninger om sagen. Men hovedbudskabet i indlægget, omhandler IKKE os på mobilsiden.dk, men den ALMINDELIG FORBRUGER. For den almindelig forbruger kan Android mobiler sammenlignes med alle de forskellige mobil abonnementer som findes på markede. It's a jungle out there!!!!

0 0
07-07-2011 23:40:57

helt ærligt andriod liderligere fanboys...

"andriod kan bare så meget mere end iOS"

hvad kan den iOS ikke kan?

"den kan vise widgets"

jeg kunne ikke være mere ligeglad med om jeg kan se vejret i startsskærmen. hvor tit bruger i lige de skide widgets?
iOS har alt andriod har og mere til. andriod viser måske temperaturen i startsskræmen men er det så svært at trykke på et vejr-ikon og se præcis det samme bare i bedre design?
alt på iOS ser bedre ud og mere flydende og mere smidig. bare se på browser oplevelser i en iPhone og en HTC mobil f.eks.

og så er problemet med andriod som John meget rigtigt nævner at det kører på en lille billig plastik mobil til 499 og i en mobil til 5000.
det er bare ringe.

0 0
madslvig 10-07-2011 17:58:26

Øh, altså jeg bruger mine widgets hele tiden? Jeg kunne slet ikke klare mig uden dem. Eller live-wallpapers, for den sags skyld. Har et live wallpaper hvor jeg f.eks. lige har kunnet følge kærestens fly til Canada, bare ved at kigge på telefonen. Det synes jeg i hvert fald er meget nyttigt.
Desuden benytter jeg mig faktisk rigtig meget af min vejr-widget, min ATK-widget, min kalender-widget, min facebook-widget powercontrol-widget, og hvad jeg ellers har kørende af widgets, og ved du hvad? Jeg synes virkelig det er genialt!
Jeg ville simpelthen bare blive dødtræt af at hive min iPhone op af lommen og den så bare så ud næsten som da jeg købte den, og i øvrigt er fuldstændig magen til alle de andre mennesker der har iPhones. Det er sgu da kedeligt! - Jeg vil skille mig ud, og jeg vil selv kunne vælge hvordan min telefon ser ud. Derfor har jeg Android.
Widgets er langt fra ubrugelige, ej heller er jeg stødt på decideret grimme widgets. - Widgets der ikke har kørt så godt, eller gjort det jeg havde håbet på, ja, men ikke grimme widgets.
Meget muligt, at widgets så sluger lidt mere strøm end iPhones interface gør, men det rager mig egentlig ikke en skid. Min telefon kan holde strøm en hel dag, og det er nok for mig.

0 0
08-07-2011 01:02:22

"Hvor tit bruger i de skide widgets?"

- Eh, hele tiden? O.o Det er ligesom meningen med dem. De kører hele tiden.

0 0
MGApcPro 08-07-2011 02:06:55

Du har faktisk ret, de bliver brugt hele tiden, men det er bare for med vedkommende små notifikationer som tid. vejr og selvfølgelig powerkontrol :)
Ikke u undværeligt, men stadig virkelig nice at have, ligesom live-wallpaper, er det kommet til iOS endnu? seriøst jeg ved det faktisk ikke xD

0 0
08-07-2011 14:35:20

Du kan vist nok få Live-wallpapers til iPhone hvis du jailbreaker den :)

0 0
08-07-2011 17:59:14

min pointe var: widgets er batteri slugende, ubruglig og grim

0 0
Daniel Jørgensen 11-07-2011 01:43:37

Jamen så hyg du dig med dine utallige sider med ikoner .. Det er jo bare så fedt og se på 150 ikoner som du så kan klikke ind og ud af for at se simple informationer, som vi andre bare kan se på skærmen uden at skulle røre en finger.. Men selvfølgelig du kan jo ligge ikonerne ind i mapper nu, det er jo totalt high tech....

0 0
MGApcPro 08-07-2011 00:15:21

Jeg kan godt li' at du siger at iOS kan mere uden at give et eneste eksempel xD

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 23:35:43

PeterL - Nu kommer du igen med en masse sludder, du overhovedet ikke kan underbygge.

Forskellen er netop (og her er pointen som du ikke forstår), at man med en Iphone stadig har den samme hurtige telefon. Jeg behøver ikke på nuværende tidspunkt at købe en hurtigere telefon. Problemet med lag på Desire HD og andre android telefoner oplever jeg ikke på Iphone - i hvert fald slet ikke i samme grad - ikke nok til at irritere mig.

Det er hele forskellen på iOS og Android. Når man meget kraftigt styrer kvaliteten, så får man aldrig noget lort. Jeg har selv prøvet at JB min Iphone, og droppede det igen. Netop pga de apps der var til den, som var ustabile og crashede alt for tit.

Så pointen er, at jeg IKKE behøver en ny telefon. Det hele kører stadig lige så flydende som da jeg købte den. I sidste ende kommer det jo an på hvilke apps der er, og der halter Android stadig efter.

0 0
Erik jensen 07-07-2011 23:45:35

Der er ikke skyggen af lag på en HTC Desire HD -tværtimod! Endnu er absurd og desperat påstand fra forkælede Applefans, som endnu engang tydeligt demonstrere, at de ikke ved hvad de taler om

0 0
Kim 09-07-2011 15:31:13

Hehe, er Applefans forkælede? Fordi hvad... at deres OS ikke crasher? Hvordan er Apllefans forkælede, er det ikke et selvmål? Man skal arbejde for det selv, hvis man er Androide?

0 0
07-07-2011 23:27:30

Men var det ikke dig, John G. der jublede over den lille og meget billige SE Xperia mini ? Denne er nu en dårlig oplevelse af android, og viser hvor dårligt det går for android.

Ja android har lidt problemer, MEN google ved det jo godt. Og vil vædde med der bliver rettet op på det. Bare ikke på Steve J måden, hvor vi alle skal gøre det som ham.

Forskellen er nok noget ala, iPhone folket vil gerne have en mobil de kender. Næste gang de går ud og smider 5-6k for en ny super mobil, så smækker de den i deres Mac (snart OTA, wauw) og den ligner deres gamle mobil... Det ville jo kede android folket ihjel, vi vil da have at den nye eller den gamle kan se ud/føles på 1000 forskellige måder. Og at nogen piver over at der ikke er ordentlige apps, ja de har sq ikke lært at bruge div søge/tips funktioner overalt i android communities...

Jeg syntes hele denne debat omkring android er totalt overdrevet, men tillykke mobilsiden, i får da noget trafik og en hed debat :D

0 0
Clemens Byager 08-07-2011 01:00:59

Og at nogen piver over at der ikke er ordentlige apps, ja de har sq ikke lært at bruge div søge/tips funktioner overalt i android communities..

Siger du dermed, at den almindelige forbruger, på Android communities, skal læse sig frem til, hvor de gode funktioner og programmer findes?

0 0
MGApcPro 07-07-2011 22:28:18

Jeg tror at det med at man kan få billige androids, dyre-, hurtige- og langsomme er bare noget android gør. ligesom i PC verdenen, der er ikke kun 1 PC til at dække alle folks ønsker og behov.
Hvis du er android bruger, så prøv at forstille dig at der kun kom 1 android ud om året... det ville være lamt! Så jeg tror bare at det er en android ting, hvilket måske også er grunden til at android er så utrolig populær :)

0 0
jessie 07-07-2011 23:07:08

Jeg er helt enig

0 0
Erik jensen 07-07-2011 22:13:31

Her er udskriften af So ein Ding´s studievært Nikolaj Sonne udtalelser, hvor han sammenligner Android og iPhone styresystemer:

"Det store trækplastere er softwaren, - styresystemet Android. I forhold til iphone er Android langt mere customized"

"Tænk på det som en villavej..."

"På Iphonevej er der en hel stribe af fuldkommen ens villaer. Der er de samme haver, der er de samme trampoliner og der er de samme børn, der står og hopper op og ned..."

"Ovre på Androidvej er det sådan lidt mere... spraglet - der er hvide huse, der er rødestenshuse, der er glaseret tegl,- der er alle mulige forskellige.. OG folk bestemmer selv, om de vil hænge deres lokumspapir med flappen indad eller udad!"

"Næsten alle aspekter af denne telefon(Android) kan customizes, - OG - dette er altså en særskilt pointe - det er nemt!"


Herefter viser studieværten Nikolaj Sonne Motorolas nyeste Super bowl reklame, for ligesom at understrege sin pointe :-)

Se reklamen her:

http://www.youtube.com/watch?v=dhIzY8M6hLA&feature=player_detailpage


Selv benytter jeg gerne sammenligningen mellem de to styresystemer: som en bil kontra et tog, et leksikon kontra en pixibog eller LEGO klodser kontra DUBLO klodser.

Der er mange Android smartphones at vælge imellem, selvom det selvklart bliver sværere og sværere at vælge den "optimale" Android smartphone. Dette selvfølgelig pga af det enorme udvalg som vi ser, men detkan da kun opfattes som en kæmpefordel jævnfør ovenstående: ingen der kan tænke selv vil i 2011 finde sig i ikke at kunne gøre sin smartphone personlig, ligeså lidt det vil accepteres i forbindelse med en PC.

Der er dog ingen regler uden en undtagelser, og der er Apple brugerne som er i en kategori for sig.


En helt ny undersøgelse fra Nielsen viser at Applefans bruger(spilder)over dobbelt så lang tid på spil i forhold til de mere nysgerrige, intelligente, sociale og udafvendte Android brugere ;-)

Det forklarer jo også en helt del omkring hvad de to fan grupper anser som væsentligt; en moderne Android smartphone skal altså kunne betydeligt mere end bare spille Angry birds,(dog ikke hvis det er et af de utallige flash baseret spil, for det kan et Apple produkt som bekendt ikke ikke afvikle..) og det er nok derfor Android fortsat vokser med eksplosiv hast, med snart 500.000 aktiveringen - om dagen!

http://www.engadget.com/2011/07/07/nielsen-majority-of-us-app-purchases-are-games-ios-users-play/

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 23:44:06

Eller også er grunden til at flere Apple folk spiller på deres telefon, er at spil er 100 gange bedre end til Android. Det er rent faktisk sjovt....

0 0
Danni Hansen 08-07-2011 14:22:50

Igen igen Benjamin, udtaler du dig om noget som ikke passer. Der findes altså lige så mange super fede spil til Android som til Apple, men Market er altså en større jungle en App-Store.

Du laver sgu nogle gode indlæg engang imellem.

0 0
Danni Hansen 08-07-2011 14:29:49

Jeg vil nok vædde en plov-mand på at jeg kan finde lige så mange fede spil på android som du kan på apple.

0 0
Footiefan 08-07-2011 17:01:00

Men min far er stærkere end din/jeres far?!

(hvem sagde børnehave ;-))

0 0
Dan 07-07-2011 23:21:52

Præcis derfor jeg har en Android og ikke en Iphone.
Jeg elsker at kunne costomize som jeg lyster
og gør det stort set totalt 2-3 gange pr. md.

jeg elsker at have en telefon hvor jeg via usb kan ligge musik ind via flac format, billeder og video som jeg har lyst til uden brug af særlige programmer hvor ting bliver låst eller smadret.

Det ville fanme være kedeligt hvis vi alle skulle se ens ud og høre det samme musik.

Så til den her vil jeg sige til mobilsiden, at i er for snævert synet.

i er også faldet meget af på den her det sidste års tid.
Kvaliteten af anmelderserne er for dårlige.
Det lyser af Æble eller Winduer

Windows pc ligner jo heller ikke Apple osx eller sony-ericssons symbian telefoner lignede heller ikke samsungs eller nokias telefoner.

0 0
Martin Jensen 07-07-2011 22:11:29

Fedt at kalde sin egen journalist for ekspert og så filme har lidt mere på skrå end man plejer, mens man laver et totalt scriptet interview :D

On topic: Windows kører på 100000 forskellige slags hardware, hvor af langt det meste stinker, og folk køber skidtet alligevel :)

At folk vælger at købe en wildfire er jo bare sørgeligt, jeg havde den i hånden i 1 sekund, før jeg så hvor ringe skærmen var, og lagde den fra mig.

0 0
gert 07-07-2011 22:10:21

kan overhovedet ikke se det store problem med at producenterne lægger deres egen brugerflade ovenpå ellers er der da ikke noget sjovt ved at skifte fon..

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 22:02:01

Der bliver snakket om at folk skal se sig for, når de køber mobiler.

Nu vil jeg sige, at jeg er i kontakt med rimelig mange forbrugere hver dag, når jeg sælger telefoner hjemme hos kunderne.

For hver gang jeg sælger en Incredible S eller Samsung Galaxy 2 S, så sælger jeg 10 stk Wildfire S.

Det er selvom jeg anbefaler at de køber en noget dyrer telefon, for jeg mener ikke man får en ordentlig oplevelse med Wildfire S.

Pointen er, at vi herinde sidder med topmodeller af mobiltelefoner, men den alm. forbruger vælger altså ikke at smide 4000-5000 kr efter en ny mobiltelefon.

Derfor sidder de tilbage med en amputeret telefon for at sige det mildt.

I øvrigt vil jeg da lige sige, at man kan få en Iphone til 4600 kr, og ikke 5000+. En Iphone koster det samme som enhver anden topmodel med android med hukommelseskort. prisforskellen er i hvert fald meget lille.

0 0
Clemens Byager 07-07-2011 22:11:46

Jeg takker og bukker for at bekræfte den pointe, som jeg i mine tidligere indlæg ville frem til!

0 0
Jesper 07-07-2011 21:18:38

Tidligere havde jeg den forståelse at de fleste apple forbrugere var fanboys og det var da også tydeligt på diverse fora'er, når apple tilhængere ikke kunne tåle en smule kritik.
Kender selv mennesker der ville købe en lort, hvis den var pakket ind i Alu og have apple logo på.
Jeg TROEDE så at det var helt anderledes med Android folket, som jeg selv er en del af med en Galaxy S og en Galaxy tab. Men hvor er det tydeligt at Android folket (med fare for at generaliserer) ikke er en fis bedre..I guder har i hørt jer selv ?
Jeg har været tilhænger af Android fra jeg så magic første gang og netop på grund af friheden. Men må dog give John ret i en hel del af de synspunkter han kommer med.
Jeg bruger selv 2 forskellige WP7 mobiler og synes simpelthen det styre for vildt og bliver jo bare endnu bedre med mango. Men jeg har skiftet rigtig meget og haft mange forskellige mobiler - specielt Android mobiler.
Et par ting jeg har bidt mærke i omkring andre menneskers/forbrugeres reaktioner er:
HTC er de der Android telefoner...ikke LG, ikke samsung. Altså i rigtig mange tilfælde sidestilles HTC med Android og folk har ikke en forståelse for at Android er et selvstændigt styresystem, men Android er bare noget HTC har.
Jeg kender næsten lige så mange Android brugere som Iphone brugere og fælles for Android brugere er, at de på ingen måde udnytter styresystemets muligheder for apps, widgets, opsætning af mail osv. Mens Iphone folket gør stor brug af forskellige apps og opsætning af mail, surf på nettet osv...hvorfor ? Jeg synes ikke det er besværgligt eller svært tilgængeligt, men jeg er selvfølgelig heller ikke den typiske forbruger.
Nu har jeg ikke en Iphone, men tilgengæld et par Ipads. Her er jeg eksempelvis slet ikke imponeret og udover surf, tjekke mail med mere synes jeg faktisk ikke den rummer det helt store hvorimod min Galaxy tab er med mig næsten overalt og er langt mere brugbar og fleksibel.
Det jeg egentlig godt ville frem med var, at det er bare så svært at være objektiv.
Perception er altid subjektivt og jeg tror bare at John prøver at se på emnet som han mener den typiske forbruger vil gøre.
Den typiske forbruger er bare ikke sådan nogle som os.

0 0
Mark Gjøl 07-07-2011 22:27:20

Jeg har intet imod at der kommer kritik af Android - jeg har selv mange kritikpunkter af systemet. Mit problem er til dels måden det bliver fremlagt, til dels konklusionen om at hvis der ikke bliver rettet op på det, så fejler platformen helt sikkert. På trods af, at platformen PÅ TRODS af disse problemer er blomstret op ud over al forventning! Og det er jo ikke fordi mobillandskabet har ændret sig specielt meget. Jo, Windows Phone 7 er kommet til verden, men med de krav Microsoft stiller, så ligger den nok i ca. samme prisleje som iPhone, så så revolutionerende er den heller ikke. Konklusionen hænger ikke sammen med kritikken, videoen er ensidig, og fremstår mest af alt som et rant.

0 0
Rene 07-07-2011 22:02:51

Helt enig, jeg har så aldrig haft en Iphone, men jeg har brugt ca. 20x længere på at sætte min mobil op end min Ipad, min mobil kan så nu også mere (Inden for den rammer) end min Ipad kan... Men lige ud af boxen er Apple bare bedre.

0 0
07-07-2011 21:15:29

Du modsiger dig selv, på den ene side kan du forstå at Google med Android prøver at nå ud til flest brugere, men på den anden side ser du Wildfire som noget lort. Og lige en detalje Nexus S er efterfølgeren til Nexus One, og er som jeg ser det primært som en konceptmobil.

Personligt er jeg fuldkommen uenig. Hvis du tager smartphones som HTC Wildfire(og nu med S) og SE X10 mini(og efterfølgeren) så viser de præscist hvorfor google står stærkt. Du kan få en smartphone til de penge, og nej den kan ikke det samme som en smartphone til 4000+, men du får stadigt en telefon som du kan gå på nettet med og som grundlæggende har rigtigt mange netfeautures. Det kan jeg ikke med en iPhone med iOS medmindre jeg smider ca. 5000kr over disken eller køber en meget forældet 3GS(som jo heller ikke er billig).

Med andre ord, med Android kan du få en smartphone til ca. 2.000kr.

Med iPhone kan du få en smartphone til ca. 5000+ kr. Men hvis du er interesseret i en topklasse Android smartphone som konkurrerer eller pt. udkonkurrer iPhone4(i sammenlignelige tests) så er det også muligt. Android giver dig et valg det gør Apple med iPhone ikke.

I bund og grund er det simpelt, som Tobias skriver så gælder det om at lave sit hjemmearbejde før man brænder flere tusinde kroner af. Læs tests gå i butikker og prøv og naviger derved uden om de telefoner der ikke opfylder dine behov, det forkerte/rigtige valg kunne lige så vel være en iPhone som en Android. Vha af lidt hjemmearbejde er det også muligt at styre udenom de Androids som virkeligt er dårlige.

0 0
Clemens Byager 07-07-2011 22:01:46

Nexus S er en efterfølger til Nexus One - det er helt rigtigt. Grunden til jeg fremhæver Nexus S, er fordi den i alle anmeldelser har fået stor ros for netop at holde sig til at være en ren Android mobil (er før Galaxy S II blevet udråbt som værende den bedste Android telefon). Derudover er det den eneste rene Android mobil, vi har haft herhjemme, og derfor er det irrelavant at henvise til Google Nexus. Konceptmobil eller ej, så er det et udtryk fra Googles side om, at man ønsker at fremhæve Androids fortrinligheder uden så meget meget andet.

Du misser desuden hele min pointe, som består i, at det ikke handler om, hvad telefonerne rent faktisk kan, men snarere om uoverensstemmelsen mellem forbrugerens FORVENTNING til produktet, og så det REELLE produkt, som kunden får i hænderne.

Jeg synes da, det er fantastisk, at udviklingen har gjort, at alle har råd til at anskaffe sig en smartphone. Sådan skal det være!
Men det ændrer ikke på dilemmaet om, hvorvidt Google kan/bør tillade sig at opstille retningslinjer, som producenterne skal følge. Det vil kun komme forbrugerne (læs: os) til gode!

Og ja, for os er det simpelt at afsøge markedet og finde en telefon, som opfylder ens behov. Men for den almindelige forbruger er det en jungle! Som John G fremhæver kan man let (igen, som almindelig forbruger) gå ind i en telebutik og få stukket en billig Android telefon i hænderne, som på papiret ser fin ud, men som senere viser sig at have en masse uhensigtmæssige fejl på. Netop her er det relevant at henvise til Wildfire - den har solgt massivt, og jeg tror, at rigtig mange mennesker bliver skuffede over den ringe oplevelse af Android, som denne telefon tilbyder.

Det går, som jeg argumenterede for, i sidste ende ud over Google..

Det er tydeligt, at du er modstander af den ensretning, som Apple dikterer, og det har jeg sådan set også respekt for. Men selv om tanken bag et fuldstændig åbent system er både smuk og ønskværdig, så tror jeg personligt ikke, at det er en holdbar løsning, og derfor tror jeg også, at Google i fremtiden er nødt til at opstille nogle restriktioner..

0 0
08-07-2011 10:27:16

Problemet er at du og John G ser Android smartphones som en enkelt gruppe, det er her jeg mener i begår en fejl, HTC og samsung tilbyder meget forskellige ting og kan ses som to forskellige telefoner på samme måde som at HTC Desire og iPhone4. Android telefoner har da mange fælles træk, men det har Android også med ios og det endnu mere med ios5. Med andre ord så køber du ikke bare en Android, du køber enten en nexus s. sgsii eller en HTC wildfire osv.

Det google skal koncentrere sig om er at få Android market op på niveau med app store.

0 0
Vugge 07-07-2011 20:48:52

Det er fuldstændigt korrekt set - Android platformen er mangelfuld og det skyldes først og fremmest at der er for mange billige droid telefoner på markedet - jeg bruger selv iPhone 4G og Samsung Galaxy SII og de er omtrent lige gode, men jeg kan også se fra mange venner med billigere udgaver af Android telefoner at de halter gevaldigt - for mange er det religion ikke at anskaffe sig en iPhone og fuld respekt for det, men de gør deres arbejde godt hos Apple og det kunne Google godt lære af. Risikoen er at markedet bliver oversvømmet af billige android telefoner fra Kina og de vil ødelægge det overordnede fine billede af Android systemet.

0 0
toysoldier 07-07-2011 20:59:18

iPhone 4 får ikke et ben til jorden i forhold til SGSII. Jeg fik jo nærmest et chock da jeg brugte min SGSII ved siden af en med iPhone 4. iPhone 4 ligner jo iMiniphone ved siden af SGSII. Ja Android "sejler" og ios har kastet anker.

0 0
Raikkonen1974 08-07-2011 09:10:23

Hvorfor bliver der igen sammenlignet med Iphone 4, Jeg mener det er for gud skyld en 1 årig gammel telefon, vent nu med at sammenligne til den nye iphone 5 kommer, så er det mere reelt, Hvad med at sammenligne en SGS2 med en 1 årig gammel Android telefon...

Jeg havde indtil fornylig altid haft Android, jeg startede dog med Iphone 3GS og så SE X10 mini, HTC Legend, HTC Desire, Samsung Galaxy S, og så Samsung Galaxy S2.

Men nu røg jeg altså på Apple vognen igen, og hvad er så grundet dertil?

Jo min beslutning traf jeg da jeg fik SGS2, det er det ypperste indenfor Android tlf, i highend klassen, dualcore og rigtig hurtig system/nettet, men dog skuffede det mig meget, at jeg fandt ud af at den havde pixelfejl, den er måske svær at se men den er der på alle, hvis du river kontrolbaren ned og skruer din lysstyrke ned til 25% så vil du se at den er lidt mørkere i venstre side end højre, og troede altså kun det var min men Samsung erkender fejlen, og 3 af mine kammerater har også den fejl, og det syntes jeg bare er for ringe af så dyr en tlf, og på bare 1 uge som jeg havde den har den op til flere gange kommet med "Android ioscore har lavet en uventet fejl og lukkes" så kan man tvinge den til at lukke eller vente, og venter man sker der ikke en skid, så man lukker, og det er sket på samtlige Android tlf jeg har haft og det syntes jeg bare er for ringe....

Hvor mange gange har man hørt at en Iphone Crasher?? Zip,Zerro,Nada, min kammerat har siden han fik 3GS aldrig nogensinde oplevet den har genstartet uventet eller crashet på nogle måder...

Så med hensyn til brugeroplevelse og hvordan hele styresystemet er skruet sammen så er der virkelig ingen der når Iphone til sokkeholderne, jeg mener i de 14 dage jeg har haft den, har den givet mig en bedre brugeroplevelse en nogen anden mobil, ikke fordi jeg er inkaneret Apple fan, har haft Android i nogle år, men som det ser ud nu så vil min næste mobil helt klart blive en Iphone

"IT JUST WORKS"

Men lad os sammenligne det bedste fra Android når Iphone 5 kommer som også får dualcore så bliver det mere rimeligt... :-)

0 0
Danni Hansen 08-07-2011 14:33:29

Jeg har skruet op og ned på lysstyrken på min SGII, og det virkelig MINIMALT lysforskellen er. Enten er det mine øjne eller telefonen der mærkelig.

Det med at man kan sammenligne den med IPhone5 dur heller ikke da man iflg. rygter regner med SGIII kommer i det nye år.

Men bliver da spændende hvad Samsung vil gøre ved skærm problemet, muligvis ny telefon eller det kan vel være en opdatering der skal til for udligne problemet.

0 0
Raikkonen1974 08-07-2011 15:34:45

Det kan da godt være den er minimal men forskellen er der og det og det vil sige pixelfejl, det er simpelthen for ringe, og det værste er at erkender fejlen, men ikke rigtig ved hvad der skal gøres, de havde håbet på det ændrede sig i den sidste opdatering men nej, måske de finder ud af det om nogle måneder som LG....

Og hvorfor er det ikke rimeligt at sammenligne Iphone 5 med SGS2?? Iphone 5 kommer angiveligt til september kun 3 md senere end SGS2 - Hvorimod der her bliver sammenlignet med en tlf der er over 1år gammel!!

Og alligevel så lad da SGS3 blive sammenlignet op mod Iphone 5 også når den kommer, SGS3 vil stadig pga android have crash, bugs og unødvendige genstart, hvor Iphone ikke vil have et eneste crash eller genstart i hele dens levetid.

0 0
Clemens Byager 07-07-2011 19:37:04

Jeg har netop set John interview og efterfølgende siddet og gennemlæst alle jeres kristiske debatindlæg. Til det kan jeg kun sige: "Det er en ommer"! - og her tænker jeg ikke på John!

Jeg vil, modsat jer andre, prøve at holde en saglig og sober tone, så det hele ikke bare ender i mudderkastning...

Lad mig side det med det samme - jeg har en iPhone. Jeg er ikke Apple-fanatiker på nogen måde - jeg holder mig dagligt opdateret på alt hvad der rører sig indenfor mobilverdenen - især Android!

Der er mange grunde til, at valget, for mit vedkommende, faldt på en iPhone, men først og fremmest er det et spørgsmål om, at den opfylder mit behov, der er et fantastisk udbud af apps, designet er lækkert og sidst, men bestemt ikke mindst, så virker det bare!

Og jeg stiller mig langt hen ad vejen enig med John G.

Jeg er enig i, at Android er druknet i dets egen succes. Android er det hurtigst voksende styresystem, og det skyldes blandt andet at alle producenter kan tage det til sig.
Det er derfor oplagt at for at opnå en konkurrencemæssig fordel, så er man nødt til at differentiere sig fra konkurrenterne. Dette gøres ved at "tweake" styresystemet, så man på den måde er mere attraktiv overfor kunderne.

Men fordi konkurrencen i blandt mobilproducenterne er blevet så hård, så fragmenteres styresystemet, og den røde tråd i systemet er langsomt forvindende.

Jeg tør næsten vædde med, at langt størstedelen af jer, der kommenterer og læser disse debatindlæg selv er interesserede i elektronik, og derfor repræsenterer I IKKE den almindelige forbruger. I har formentlig allesammen en mobiltelefon, der koster på den anden side af 3500?

Folk som går ud og køber en Android telefon (skoleeksemplet er her en HTC Wildfire) får en hammerdårlig oplevelse af Android styresystemet, fordi telefonen mildest talt er noget lort. Hvorfor skulle de så vælge det styresystem igen?

Lad os lave en lille analogi: Når I ringer til et telefonselskab, afhænger jeres indtryk af selskabet som helhed af, hvilken kundeservicemedarbejder i får igennem i røret. Hvis det ikke er en serviceminded ansat, så bander og svovler i ad selskabet og vice versa.

Man kan allerede nu se tegn på, at Google prøver at gå "back to basics" ved at lave deres Nexus S. Det er en ren Android telefon uden så meget fnidder. Det er en forretningsstrategi, der unægteligt ligner Apples. Styresystemet er simpelt, den bliver opdateret med det samme og vigtigst af alt - ifølge anmeldere - så får man en hurtig og brugervenlig telefon.

Jeg synes på ingen måde, at alle producenter dermed skal afskaffe deres "tweaks", men jeg synes ikke det er urimeligt, at Google stiller nogle klare krav til, hvilke versioner telefonen skal køre på, og hvad minimumsspecifikationerne skal være. Noget som i sidste ende kommer forbrugerne til gode.

På den måde respekterer og anerkender man åbenheden og diversiteten indenfor Android styresystemet - samtidig med at brugerne får en langt bedre brugeroplevelse!

Og ja, folk som køber en billig smartphone må forvente, at tingene bare ikke kører ligeså lækkert som på en telefon til det dobbelte. Problemer ligger i, at folk forventer meget mere.

Og så kan man sige: "Jamen, så er de da også godt dumme!"
Og JA, det er folk! Men folk, som køber billige Android telefoner, interesserer sig ikke for telefoni, og vil typisk heller ikke bruge ligeså meget tid og, i nogle tilfælde, kræfter på at have den seneste softwareversion. Forbrugere lægger dog altid vægt på, at, uanfægtet af pris, så skal produktet virke, som det skal.

En analogi igen: TDC ejer nu TDC Mobil, Telmore og Onfone. Tre teleselskaber, der har tre forskellige prisniveauer. På trods af disse tre prisniveauer, vil det altid være i TDCs interesse, at forbrugerne har det bedst mulige indtryk af alle selskaberne, for i sidste ende har det indflydelse på folks indtryk af TDC.

Pointen er, at det ikke er til gavn for hverken producent eller forbruger at få stukket en Android telefon i hånden, som dybest set ikke repræsenterer den værdi, som forbrugeren tillægger det, fordi forbrugere ALTID vil forvente det ypperligste.

Og i henhold til ovenstående argumentationen, ser jeg ingen problemer i, at Google udstikker nogle faste retningslinjer for, hvordan deres styresystem skal køre, da lorten i sidste ende ellers vil hænge på dem.

Lad det være ordene for nu!

/Clemens

0 0
BE 12-07-2011 21:36:54

Når mankøber en mobil(smartphone) hvadenten den er dyr eller billig, så forventern man skidtet virker ifølge reklamens løfter.

Det duer ikke rigtigt med opfindsomme historier om den billigere hardware.

Køber du en billig computer eller en dyr computer, så ligger der enten Windows eller Apples styresytem på, som fundament!

På smartphones er styresystemet fundamentet, og ligesom ved PCer ligger der drivere ovenpå dette fundament.
Det kan være til skærm, netkort, printer trådløst netkort, USB o.s.v., og forskellen eller rettere ligheden til Android er ret enkel at få øje på.
OVenpå dette kommer så de programmer man selv indlæser/downloader, som skal køre på styresystemet med de tilhørende drivere.

Når fundamentet Android ikke er i orden, så er det ikke andres fejl, - men Goggles alene.

- så enkelt kan det siges!

0 0
07-07-2011 23:24:37

Folk som går ud og køber en Android telefon (skoleeksemplet er her en HTC Wildfire) får en hammerdårlig oplevelse af Android styresystemet, fordi telefonen mildest talt er noget lort. Hvorfor skulle de så vælge det styresystem igen?


Eh, jeg kender en del med en Wildfire (både normal og s) og de er galde for den. Jaja, det ér deres første smartphone, men hvis man ikke interessere sig så meget for smartphones, men bare vil lege lidt med det. HVORFOR så ikke bare købe en Wildfire?!?! Det er vel derfor den eksisterer? Siger du at vi alle burde gå ud og købe den dyreste telefon, bare fordi de er de bedste? Så vi skal alle have en iPhone nu? Why, why why?! Android udvalget er så stort at alle kan have en at være glad for... Lad det nu blive sådan. Hvis google vil lave deres egen telefon
(nexus serien), så go ahead. Do it! Jeg synes de er super kedelige. Og jeg er ked af det, men der er vel grund til at SGII ligger nr. 1 i øjeblikket, og ikke Nexus S.

Pointen er, at det ikke er til gavn for hverken producent eller forbruger at få stukket en Android telefon i hånden, som dybest set ikke repræsenterer den værdi, som forbrugeren tillægger det, fordi forbrugere ALTID vil forvente det ypperligste.


Igen. Mener du virkelig, at der KUN burde laves de ypperste telefoner? Hvilket vil sige at folk med en mindre pengepung end andre, må nøjes med en 3310? Ingen arme, ingen småkager?

Hvis du absolut vil af med Touch Wiz og HTC Sense, så er det heldigvis muligt at fjerne det. Så hvad er problemet? =E

0 0
Clemens Byager 08-07-2011 00:34:00

Hold da helt op - så røg den saglige tone!
Desværre har du så travlt med at forsvare Android, at du fuldstændig misser hele min pointe (som jeg ellers synes, jeg gjorde mig umage for at nå frem til!)

Min pointe er ikke, at Google skal afskaffe low-end Android telefoner. Et eksempel på en low end telefon er Sony Ericsson X Mini. De har med den telefon formået at skabe en prisvenlig telefon, som kører en anderledes og brugervenlig version af Android. Alt i alt et gennemtænkt og velovervejet produkt, som holder, hvad den lover.

Så er der modsvaret, i dette tilfælde HTC Wildfire. Og ja, den kan da godt surfe på nettet, og klare alle de der andre "smart-phone-agtige-ting", men (undskyld mit fransk), for fanden hvor er det ringe!
Jeg ved, at jeg har en forudindtaget holdning til det, netop fordi jeg er villig til at betale prisen for at få en ordentlig smartphone, men det ændrer ikke på min væsentligste pointe.

Almindelige forbrugere har en FORVENTNING om at de måske får en super smart Android telefon, som både kan have 1000 widgets kørende, multitaske, sure super hurtigt på nettet samtidig med at den navigerer dig rundt i byen. Problemet er, at selv om det er funktioner, som den på papiret godt kan klare, så klarer den det bare ikke særlig godt. Dette medfører så, at den almindelige forbruger SKUFFES over en wildfire telefon, fordi telefonen ikke indfriede forventningerne. Og denne negativitet tilfalder så i sidste ende, ja, Google.

Så spørger du til, hvad de skulle vælge som alternativ, hvilket i grunden er et godt spørgsmål. For sagen er den, at der lige nu er to styresystemer der dominerer: Android vs. iOS..

Og ja, jeg mener faktisk dybt seriøst, at hvis du har tilpas mange dårlige oplevelser med Android, så mister du fuldstændig incitamentet til at købe endnu et "lorteprodukt", og folk er villige til at betale mere, for så til gengæld at få noget ordentligt. Det bliver her spændende om Nokia bliver i stand til at løfte arven!

Derudover nævner jeg ingen steder i mine indlæg, at jeg vil af med hverken Sense eller Touch Wiz. Det er super lækre skins, som efterhånden er kommet af med sine børnesygdomme og som nu fungerer glimrende!

Stick to the point, tak!

0 0
08-07-2011 14:55:31

Det lyder umiddelbart som om du har haft nogle ret dårlige erfaringer med Android systemet. Jeg kender umiddelbart ingen der er "kede" af deres Wildfires. Netop fordi de har overvejet prisen, og rent faktisk har brugt deres sunde fornuft og dermed sagt: "Hey, jeg køber en billig android telefon, den er nok ikke lige så god som den dyre, men pyt med det, jeg er ikke en hardcore bruger" Og derfor er deres forventninger ikke høje! Folk der ikke gør det, burde måske overvejer om de overhovedet har brug for en Smartphone endnu. (For det får de sikkert på et tidspunkt med denne udvikling).

"Almindelige forbrugere har en FORVENTNING om at de måske får en super smart Android telefon, som både kan have 1000 widgets kørende, multitaske, sure super hurtigt på nettet samtidig med at den navigerer dig rundt i byen. Problemet er, at selv om det er funktioner, som den på papiret godt kan klare, så klarer den det bare ikke særlig godt. Dette medfører så, at den almindelige forbruger SKUFFES over en wildfire telefon, fordi telefonen ikke indfriede forventningerne. Og denne negativitet tilfalder så i sidste ende, ja, Google. "

Jeg tror det bunder i, at vi er uenige i denne sammenhæng. Jeg tror som sagt ikke, at folk har skyhøje forventninger til en telefon, der koster det halve af andre. PRÆCIS, som at de heller ikke ville have høje forventninger til en PC til 2000 kr, frem for en til 5000. HVIS de har, så er det forhandlerens skyld.

Du skriver i dit første indlæg følgende:

"Og ja, folk som køber en billig smartphone må forvente, at tingene bare ikke kører ligeså lækkert som på en telefon til det dobbelte. Problemer ligger i, at folk forventer meget mere."

JA! Du har ret! Det MÅ de forvente. Og nej, de forventer ikke mere!! Produktet er nemlig lavet til en low-end bruger. Kan du ikke se det?!

"Og så kan man sige: "Jamen, så er de da også godt dumme!"
Og JA, det er folk! Men folk, som køber billige Android telefoner, interesserer sig ikke for telefoni, og vil typisk heller ikke bruge ligeså meget tid og, i nogle tilfælde, kræfter på at have den seneste softwareversion."

Her modsiger du dig selv. Hvis de ikke interesere sig for deres telefoner, hvorfor så gå ud og og investere i en telefon til 4-6000, når de kan få en til 2k? og når de så gør det, må de forvente (som du selv påpeger) at den bare ikke vil kører så godt som andre. Hvilket er helt i orden, fordi de har betalt mindre, og forventer mindre!

"Forbrugere lægger dog altid vægt på, at, uanfægtet af pris, så skal produktet virke, som det skal.. "

Hvilket det også gør, netop fordi det er LAVET til at være en low-end telefon. Produktet virker præcis som det skal!(jaja med nogle småfejl, men det er ikke kun low-end telefonerne der døjer med dem)

Jeg prøver ikke kun at forsvare Android her, men i det hele taget idéen med at der findes mange forskellige telefoner til brugerne, da folks forventninger er forskellige og folk ER forskellige! Ikke alle har brug for en SGSII, så derfor køber de noget andet og billigere.

0 0
Clemens Byager 08-07-2011 00:43:39

Desuden forstår jeg heller ikke, hvorfor I stiller jer sådan på tværs over, at der bliver udstukket nogle retningslinjer.
Det er ganske normalt: Der er jo også en grund til, at der bliver angivet minimum system egenskaber for et styresystem.

Hvorfor ikke hæve barren, så ALLE forbrugere får en optimal oplevelse af Android?

Jeg kan simpelthen ikke se logikken?

0 0
Mark Gjøl 08-07-2011 09:29:08

Problemet for mig - og for mange andre er, at vi ikke ved hvad du (og andre) mener med minimumskrav. Ville en S/E X10 mini være mulig med disse minimumskrav? Og hvordan adskiller den sig rent hardwaremæssigt fra en Wildfire?

Det er let at forestille sig en situation hvor man kun sidder med high-end telefoner fordi alle skal have den optimale oplevelse, men kun få får den fordi resten ikke har råd.

Svar på de spørgsmål, og jeg vil muligvis forholde mig mere optimistisk til dit forslag. Som det står nu, så forestiller jeg mig en situation hvor de mest solgte Android-telefoner ikke kan være med.

0 0
07-07-2011 23:25:20

ups, det gik lidt galt med citaterne.. :d

0 0
Mark Gjøl 07-07-2011 22:19:11

Folk som går ud og køber en Android telefon (skoleeksemplet er her en HTC Wildfire) får en hammerdårlig oplevelse af Android styresystemet, fordi telefonen mildest talt er noget lort. Hvorfor skulle de så vælge det styresystem igen?

Hvad er alternativet? Hvad får man den bedste oplevelse ved? En Android-telefon til 2000,- (lad os sige en wildfire eller en S/E X10 mini) eller en... Symbian? Eller mener du, at fordi en forbruger har købt en billig telefon med et O/S som er andre telefoner på samme prisleje overlegen - men dårligere end en high-end telefon med samme O/S, så vil de, næste gang de skal ud og købe en telefon, bruge tre gange så meget på en telefon med et andet system?

Man kan allerede nu se tegn på, at Google prøver at gå "back to basics" ved at lave deres Nexus S.

De gjorde nu det samme med Nexus One, og der kommer også en Nexus Prime (?) til efteråret/jul. Men jo, jeg kender flere der sværger til Google-telefoner netop fordi man ved at de virker, og at de bliver opdateret forholdsvist hurtigt.

Google stiller i øvrigt minimumskrav til telefonerne. Ting som accelerometer, GPS osv skal være til stede før man må få Google Market mm. ind. Jeg synes det er fint nok at der er low-end telefoner som kører lidt langsommere, så længe de virker!

0 0
Jan Møller Christensen 07-07-2011 21:05:51

Thums up Clemens. Sobert og sagligt indlæg. Det bliver så useriøst når man forfalder til følelsesladet mudderkastning.

0 0
Jan Møller Christensen 07-07-2011 21:05:50

Thums up Clemens. Sobert og sagligt indlæg. Det bliver så useriøst når man forfalder til følelsesladet mudderkastning.

0 0
jessie 07-07-2011 18:48:39

Jeg synes der var lidt for ledende spørgesmål og måske skal ikke kun tænke på os men også på producent f.eks i steden for at be om en android mobil og be om en htc eller en samsung eller en google.

0 0
Steffen 07-07-2011 18:46:19

this again?
Kom nu - den helt store forskel på iOS og Android er såmænd ikke selve OS'erne men strategierne bag.
Jeg har været iPhone-bruger siden den første iPhone kom i USA men er på ingen måde blind over for de mangler som er ved iOS.
På sigt vil iOS blive en niche - det er strategien Apple har valgt. iPhone's har en PLC på ca 1 år og det samme har hver iOS-version ca. Men Apple's rolle på markedet har altid været niche, det gør at de kan kræve en højere pris for deres produkter.

Google's strategi er at nå så mange forbrugere som muligt, og det er derfor naturligt at Android tilbydes på både low-end og high-end telefoner. Bare se deres andre services som Gmail, youtube osv - det er blevet stillet gratis til rådighed, hvor vil du have en Apple-mail, jamen så har det kostet ca. 500 kr om året (Før iCloud kom).

Det er okay at være mærke-loyal, men det bør aldrig være så meget at man bliver blind for at konkurrence gavner forbrugerne. Uden Android var udviklingen af iOS nok gået lidt i stå, og iOS gør at Android konstant skal tilbyde en del ting for at overvinde Apple's stærke brand - forbrugerne vinder!

Så ja, man kan muligvis sammenligne iOS og Android rent specs-mæssigt, men for at det skal give mening bliver man nødt til at have strategien bag systemerne i baghovedet.

0 0
JP 08-07-2011 12:22:54

Apple har ikke valgt en niche strategi. Du kan f.eks. se hvordan de håndterede iPod's. Der startede de med top line modellen, og udvidede til de fik 80% af markedet.
Det samme vil de forfølge her (jf. deres COO)
Når Apple kommer med en iPhone som prismæssigt svare til en billig Android, så er alle ovenstående kritikpunkter netop relevante, og kan ende med at blive et seriøst problem for Andorid.

0 0
Footiefan 07-07-2011 18:21:40

Ved nu hvordan Salman Rushdie og Kurt Westergaard har haft det... ;-)

0 0
Mark Gjøl 07-07-2011 18:37:18

De vidste at det var en kontroversiel artikel da de lavede den. Det kommer næppe bag på nogen, at de får røg for at lave et 7 minutters indlæg der udelukkende kritiserer den mest populære platform på markedet.

0 0
dominant 07-07-2011 23:11:06

man kan næsten ikke lade være med at drage paralleller mellem John G og de gamle systemkritikere fra den østelige side af jerntæppet, når man læser kommentarerne igennem. det er åbenbart "forbudt" som det var dengang, at have fri censur til at sige hvad man ville, uden at der vil falde brænde ned...
Det siger da i den grad noget om hvor ensporet folk, når de ligefrem truer med at forlade mobilsiden.dk og at man kommer med personlige spydigheder mod mobilsiden.dk's medarbejdere, just fordi at der er fremsat lidt kritik.
Hvorfor ikke se postivt på sagen og sige at på de og de punkter kan det gøres bedre og derved medvirke til at udvikle Android, istedet for at stikke næsen i skyen og nægte at anderkende at Android ikke har nogle problemer og ikke er et perfekt OS(hvilket intet OS er).

0 0
Mark Gjøl 07-07-2011 23:18:13

Som jeg også har skrevet andre steder her, så er problemet ikke at han fremhæver fejl. Problemet er formen og konklusionen. På den anden side, hvis artiklen hed "irriterende ting ved Android jeg gerne vil have rettet" så fik mobilsiden næppe så meget trafik.

0 0
07-07-2011 18:08:51

Jeg er stort set uenig med alt det John G siger, som andre har jeg en fornemmelse af at John G vil have Android til at være iOS eller WP7. Med andre ord så siger du at vi ikke burde have andre android telefoner end Google Nexus serien, altså WP7 eller iOS om igen.

Nikolaj Sonne fra So Ein Ding beskrev meget godt forskellen på iPhone og Android(en ca. gengivelse):

På iPhonevej er alle husene ens, alle børnene lejer på identiske trampoliner på samme måde og røgen stiger op af skorstenene på samme måde.

På Android vej er vært hus forskelligt, børnene der leger er forskellige og du må selv bestemme om flappen på dit toiletpapir vender den ene eller den anden vej.

Android tilbyder forskellighed, hvilket logisk betyder at hvis du ikke ser dig for så risikere du let at få noget forkert, men du har også muligheden for at få noget med mere personlighed, du har mulighed for at vælge imellem et stort eller lille hus afhængig af den økonomi, det er bare vigtigt at gøre sig klart at i et billigt Andoid hus må man nøjes med klaver fordi der ikke er plads til et flygl.

iOS findes kun til iPhone "take it or leave it", du kan vælge imellem en, nogle gange to forskellige telefoner, de kan det samme, har stort set identiske brugerflader. Funktionelt, men sterilt og upersonligt, desuden så kan du kun købe dine varer i en butik, men hvis du så vælger at købe et grand piano, så ved du også at det passe ind i dit hus. Hvis du ikke har mange penge til et hus skal du dog være opmærksom på at alle huse på iPhone er dyre og findes til to priser.

Jeg tror der plads til begge dele, jeg har lige selv skiftet fra en Android til en anden og jeg tror også at den næste bliver en Android medmindre Nokia trækker en kanin op af hatten i mellemtiden. Apple derimod komme nok ikke med nogle overraskelser så en iPhone bliver det ikke.

0 0
jessie 07-07-2011 19:03:47

Enig

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 18:50:56

Den sang har vi hørt så mange gange før. Det bliver den ikke mere rigtig af.

På Iphonevej ved du at alle apps virker.

På androidvej ved du ikke helt om dine apps virker. Vil du tale på Skype, så sørg for at modparten har den rigtige telefon. Du ved aldrig helt hvilken oplevelse du får, samt hvornår og HVIS producenten har lyst til at opdatere Android, eller om de hellere vil sælge det sidste nye skrig af telefon som udkommer hver 6. måned.

Iphone er IKKE dyr! Hvis man sammenligner med dem dem der købte Desire HD og nu har købt Samsung Galaxy S 2, så har de brugt dobbelt så mange penge på telefoner som Iphoneejere. Vi har stadig den samme oplevelse, og får opdateret vores OS.

0 0
Danni Hansen 08-07-2011 13:46:33

" Iphone er IKKE dyr! Hvis man sammenligner med dem dem der købte Desire HD og nu har købt Samsung Galaxy S 2, så har de brugt dobbelt så mange penge på telefoner som Iphoneejere. Vi har stadig den samme oplevelse, og får opdateret vores OS."

Der er jeg godt nok ved at grine min røv i laser over den udtalelse. IPhone 4 koster det samme som en SGII, og den er endda ved at være forældet teknisk i forhold til. Prisen er stort set det samme som en iphone

0 0
08-07-2011 14:59:33

Danni, se på 3's hjemmeside. En iPhone koster 6k og en SGS2 koster 4.3k

0 0
TF 09-07-2011 02:05:31

ret skal være ret 3´s priser er: iphone 5.242,00 kr og sgs2 4.342,00 kr

0 0
07-07-2011 20:53:25

Sikke en gang vrøvl, som Lector har jeg heller ikke oplevet at en app ikke virkede. Dermed ikke sagt de alle er gode, men virker det gør de generelt.

Angående det at du stadigt har samme oplevelse på din iPhone ja, alt andet ville være ulogisk, det er jo ikke ligefrem sådan at en iphone hver anden måned blander funktionerne rundt.

Og ja hvis du køber en Desire HD og siden skifter til en SGSII så har du brugt dobbelt så mange penge som en iPhone ejer. Men iPhone4 kom ca samme tid som HTC Desire og SGS I, de var alle ca. lige hurtige til sammenlignelige ting fx at hente sider på nettet, ofte var iPhone4 faktisk en smule langsommere når Android konkurrenterne havde flash slået fra.

Dem der så har skiftet fra en Desire eller Desire HD til en SGSII, en HTC Sensation el.lign har nu en dobbelt så hurtig telefon, de/vi har gjort det fordi det var muligt og gave mening. Men fortæl mig hvis du har en iPhone4 og vil have en significant hurtigere iPhone hvad findes der så, intet!! Dermed giver det heller ingen mening at skifte sin iPhone4 ud nu. Det er en af de friheder Android giver, vi er ikke afhængige af at en enkelt producent skal snøvle sig færdig, i stedet er der adskillige producenter i hård konkurrence som sikre en langt hurtigere udvikling.

At du foretrækker iPhone, fred være med det, men pt er din eneste mulighed for at få en hurtigere smartphone at skifte til en topmodel med Android.

0 0
07-07-2011 19:33:59

Hvad er der galt med at nogle telefoner kan køre nogle apps, som andre ikke kan? Jeg kan ikke se det? Hvis du går ned og køber en smartphone med Android til 1800 eller 2500 og du ser at du kan få en til 4000 kroner. Så må man da formodes at folk ved, at de får mere, hvis køber den til 4000? Hvis ikke, så burde sælgeren gøre folk opmærksomme på det. Nøjagtigt som at man må gå ud fra at en bil til 200k er væsentlig dårligere end en farrari til 2 mio?

Eller også skal man bare have lavet sit hjemarbejde ordenligt, inden man går ud og investere i en smartphone.

Vi lever ikke længere i en tid, hvor den hotteste mobil er den der kan spille Snake 2 med farveskærm og 1.3 mp kamera. Der er efterhånden så stor forskel på smartphones (den nye mobil, en smartphone er IKKE EN MOBIL, men nok nærmere en "pocket pc" med mobil egenskaber) og denne store forskel kommer bl.a. de folk til gavn, der ikke har lyst til at investere i en super smartphone, men bare gerne vil kunne tjekke mails osv. på telefonen, hvorfor ikke give dem lov til det for en billig penge?

HVIS de absolut vil spille Angry Birds med 34637 fps og kunne spille musik, surfe på nettet, tage billeder på samme tid, jamen så må du bide i det sure æble og give de ekstra penge der skal til. Som stadig er ca. 2000 kroner MINDRE end en ny iPhone. Hvem sagde en iPhone ikke er dyr? iPhone 4 er nu 1 år gammel og den koster stadig 6000 kroner for ny. Den nyeste Samsung og HTC koster 4300. Det er ikke rocketscience.

Forskellighed er godt. Vi lever i forvejen i en verden der konstant rettes ind efter regler og normer. Så lad os dog please selv bestemme hvordan vores telefon skal se ud. Hvis du er ligeglad, så køb en iPhone.

PS: Jeg er meget enig med dig PeterL :d

0 0
JP 08-07-2011 12:18:27

Artiklen nævner flere eksempler på nye dyre Android telefoner som ikke kan køre bestemte apps. Der er ikke et spørgsmål om hardware, det er også en spørgsmål om producenter vil teste deres apps på alle de Android varianter der er.

Forventer du at sælgeren vil begynde at fortælle forbrugeren alle de apps som en billig Android telefon ikke kan afvikle?

0 0
Lecter 07-07-2011 19:28:38

På androidvej ved du ikke helt om dine apps virker.

Jeg tror måske det her er en smule overdrevet. Jeg har været igennem tre Android telefoner, og har endnu ikke oplevet en app, som ikke virkede.

Jeg synes nu heller ikke rigtig jeg ser de store tråde om problemet på mobildebat.

Du ved aldrig helt hvilken oplevelse du får

Det er vel her folk er grundlæggende uenige. Nogen kan lide forskelligheden, andre kan ikke og foretrækker at deres nye telefon er præcis magen til den gamle.

Heldigvis, så vælger vi selv :)

0 0
Sven A. 07-07-2011 23:19:05

Tror du skal prøve nogen flere apps. Jeg har prøvet flere apps som overhovedet ikke virker.

Det eneste positive fra Googles side nu, er at når man går ind på Android Market igennem din PC, kan du se om det apps som er på Market er kompatibelt med din telefon, hvis du nu har lagt din telefon ind under indstillinger.
Denne funktion kan dog ikke bruger på din mobiltelefons android market.

0 0
madslvig 09-07-2011 02:08:43

Den funktion fungerer faktisk på mobilens android-market, bare på en lidt anden måde. Hvis du søger efter en app via mobilen, og den ikke kan bruges på din mobil - ja, så kan du slet ikke se den!
Derimod kan man godt finde den på market i browseren på din computer, hvor der så bare står at den ikke er kompatibel med din enhed

0 0
wooky7 07-07-2011 17:35:34

Synes det var ret sjovt at en "nyhed" her i sidste uge var at der ingen nye telefoner var i juli. Now that's news!

Og nu sætter man gang i den samme "Android sucks" debat en gang til. Kunne I i det mindste ikke havde fundet en "android doesn't suck" journalist så emnet kunne nuanceres lidt mere?

Det virker iøvrigt mildest talt suspekt, at John G. pludselig lancerer ubetinget offentlig støtte for en medarbejder der skrev en bredt kritiseret artikel om samme emne.

Politichefen "det er da meget normalt at omtale nye dansker som perler"

0 0
Footiefan 07-07-2011 17:44:34

......"bredt kritiseret artikel". Hvad betyder det? Af Android fans på mobilsiden.dk eller af mobileksperter? Eller af gns. mobilbrugeren eller?? ;-)

0 0
wooky7 07-07-2011 18:38:06

Af mig og en jeg kender..det var sørme bredt ikke? Men tak for din feedback, altid cool at blive udfordret med spændende nye vinkler ;-)

0 0
Mark Gjøl 07-07-2011 17:19:22

Jeg kan ikke se den store ændring på hvordan markedet ser ud nu (Hvor Android kun stormer frem) og de problemer John ser. Android har altid set sådan ud, og det har kun givet succes. John fremstår mest af alt som en der forvirret ser en platform han ikke mener bør få succes, blive ustyrligt populær. Og som reaktion gentager sit mantra om hvorfor platformen bør fejle.

John: Du forstår tydeligvis slet ikke hvorfor folk er glade for Android, og det er fair nok. Men ved at udstille dig selv som du gør her, hvor du nærmest virker vred når du taler om alle de mange problemer du ser ved platformen, og når du bliver spurgt om en god ting ved Android kun kan nævne at Apple begynder at kopiere elementer fra den, så er du altså ikke til at tage seriøst. Som chefredaktør for et medie omhandlende mobiltelefoni virker det som om du har skræmmende lidt føling med hvordan mobilverden ser ud.

0 0
DaDane 07-07-2011 17:49:45

Han har faktisk nogle pointer, - jeg mener bare hans konklusion er uholdbar.

Ja android har problemer, - men hellere det end alternativerne.

Jeg så dog meget meget gerne at der var en plain-vanilla Android på alle telefoner som man kunne opdatere den dag en ny version kom. Og så gerne med producenternes GUI og hvad de ellers vil have med.

0 0
Villiam 07-07-2011 17:19:19

får alle store problemer i fremtiden, for vi dør nemlig på et tidspunkt. lev dog i nuet og lad dagen i morgen komme i morgen!

0 0
Peter 11-07-2011 22:56:36

Hæhæ, god pointe..:-) Og elers må jeg sige, at jeg fornemmer at kritikken går på at oplevelsen ikke er mere iOS-lignende..Mobilsidens redaktion er måske ved at blive lidt for præget af Apples tankegang? Og derfor kritiserer at der ikke bliver styret mere fra Googles side, sådan at opdateringer ikke er klar på samme tid fra alle fabrikanter. Men hvis dette skulle implementeres, så forsvinder netop den frihed der er, til at producenterne selv kan lægge deres bruger-flader ovenpå.

Mere frihed = giver mindre ensartethed. Hvis man vil have mindre frihed og mere ensartethed og forudsigelighed, så vælg Apple, men lad være med at sætte det op som en standard for alle andre at følge..

Mht kritikpunktet om utilstrækkelig hardware, ja, så kan Google for min skyld godt lave minimums-specifikationer, men jeg tror langt lagnt fleste potentielle købere godt kan regne ud at en 2000 krs telefon ikke kan det samme som en til 5-6000 kr. Det er jo helt som på PC markedet..

0 0
Peter 11-07-2011 22:56:34

Hæhæ, god pointe..:-) Og elers må jeg sige, at jeg fornemmer at kritikken går på at oplevelsen ikke er mere iOS-lignende..Mobilsidens redaktion er måske ved at blive lidt for præget af Apples tankegang? Og derfor kritiserer at der ikke bliver styret mere fra Googles side, sådan at opdateringer ikke er klar på samme tid fra alle fabrikanter. Men hvis dette skulle implementeres, så forsvinder netop den frihed der er, til at producenterne selv kan lægge deres bruger-flader ovenpå.

Mere frihed = giver mindre ensartethed. Hvis man vil have mindre frihed og mere ensartethed og forudsigelighed, så vælg Apple, men lad være med at sætte det op som en standard for alle andre at følge..

Mht kritikpunktet om utilstrækkelig hardware, ja, så kan Google for min skyld godt lave minimums-specifikationer, men jeg tror langt lagnt fleste potentielle købere godt kan regne ud at en 2000 krs telefon ikke kan det samme som en til 5-6000 kr. Det er jo helt som på PC markedet..

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 16:45:44

John G. har jo ret i det han siger. Men hvis man slet ikke vil høre på kritik, så bliver man aldrig klogere og ja, man udvikler sig heller ikke. Det mest pinlige er, at folk vil forlade mobilsiden, fordi man fra mobilsiden fortæller om de reelle problemer som android har.

Personligt har jeg også valgt android telefoner fra, indtil de retter op på mange af disse ting der bliver nævnt her.

Det er jo helt tåbeligt at man f.eks. ikke kan køre skype på top telefoner som HTC Sensation og Samsung Galaxy S 2. Eller bare det faktum, at man ikke aner hvilke apps man kan køre når man køber telefonen.

Jeg har set rigtig mange brokke sig over, at de ikke kunne køre Angry Birds på deres wildfire, mens andre godt kunne køre det på deres wildfire. Det er næsten sikker hver gang, at mobilsiden fortæller om en app, at der opstår diskussion fordi nogle kan køre programmet, mens andre ikke kan.

De problemer har jeg slet ikke med Iphone. Jeg har aldrig prøvet ikke at kunne køre en app på en Iphone.

Det minder mig lidt om de problemer hardware producenter havde i mange år på pc markedet. Ikke alt hardware spillede lige godt sammen, og man forsøgte med Plug and play (plug and pray), og når jeg samlede computere, så var der altid forskel på kablerne, selvom disse ting burde være ens. Det har man heldigvis fået rettet op på i dag, og det at samle en pc selv kan de fleste gøre.

Det gør altså ikke noget at blive klogere. Det vil faktisk gavne android utrolig meget at få rettet op på disse ting.

0 0
07-07-2011 17:02:02

At apps ikke kan kører på div HW er ikke androids problem, men karlkoderne....De er åbentbart ikke dygtige nok til deres job. Men det er nok fordi de ved android ikke kan tage steve jobs i hånden og blive "vejledt" i alt hvad de programmerer...

0 0
JP 08-07-2011 12:14:15

Og det rod der er nu i Android er netop en konsekvens af at Android er åbne, og der ikke er noget (selv ikke Google) som står indefor brugeroplevelsen ved en Android telefon.
Du ved ikke hvad du for. Den ved du med Apple.

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 17:08:21

Nu går jeg ikke så meget op i personer som du åbenlyst gør. Had og misundelse er jo en grim egenskab ved mennesket.

Jeg vil bare have, at lortet fungere, og det er et lotteri ved android. Det er fakta!

En godkendelse fra Android Market ville fungere, så der ikke kom så mange skodprogrammer, som der åbenlyst er til Android.

0 0
Morten Jensen 07-07-2011 14:29:35

John G. mener at Google bør udstede nogle minimumskrav til mobilproducenterne, for at de kan få lov til at anvende Android.
Hvornår skal disse krav revideres? Og hvordan skal det afhjælpe at forbrugeren køber en lidt ældre telefon, som dog overholder Googles minimumskrav, men alligevel ikke kan spille de nyeste spil?
F.eks. kunne man forestille sig, at HTC's tidligere topmodel, Desire, snildt på udgivelsestidspunktet ville kunne overholde Google's minimumskrav, men hvordan klarer den telefon de nyeste spil?

Hvis Google skulle gøre noget i den retning, så skulle de angive nogle retningslinjer for, hvilke hardware der som minimum er anbefalet for at køre med en bestemt Android version. Nøjagtig som Microsoft gør det med Windows versionerne.

0 0
DaDane 07-07-2011 14:19:15

Jeg kan i denne artikel og i det blog indlæg der refereres til se at Lene gør sig bekymringer på Androids vegne. Det tror jeg ikke er så nødvendigt endda.

Men [url=http://www.zdnet.com/blog/btl/google-500000-android-devices-activated-each-day/51533]500.000 android aktiveringer pr. dag[/url] så tror jeg at Android er i topform!

Diversiteten er en af nøgleideerne i android og det er muligt vi kan blive uenige over den, men der er heldigvis mange der mener at det er godt.
Problemet er ikke at folk skal købe en "snob"-telefon så kun de der betaler nok har adgang til alle funktioner. Nej problemet er det modsatte. At Apple vil beslutte hvad vi må og ikke må. Inklusiv f.eks. at vi ikke må bruge Flash.
Apple's beskyttelse er godt, men båndene kommer nødvendigvis til at snære i en sådan konstruktion.

Jeg vil dog, som også skrevet oven, give dig at Google gør ændre sådan at de kan udrulle nye OS'er på en måde hvor alle får adgang til dem meget hurtigere end det sker i dag.

0 0
JP 08-07-2011 12:10:50

Konsekvensen af at Android er åben er at Google ikke kan udrulle opdateringer ligesom Apple kan.

0 0
DaDane 07-07-2011 14:19:56

Linket er: http://www.zdnet.com/blog/btl/google-500000-android-devices-activated-each-day/51533

Mobilsiden bruger åbenbart ikke samme koder som mobildebat. Så meget for ensretning

0 0
Thomas jørgensen 07-07-2011 14:12:40

Du siger at Ios5 kommer 22 aug. Det er jo klart når det er apple selv som står for ALT.

Var det f.eks HTC som lavede android som det skulle være og lagde det på deres egne telefoner, , så ville opdateringen jo også rulle ud til tiden så det synes jeg er et dårligt argument.

Jeg forstår ikke hvorfor Android ikke er basis styresystemet og så vil man f.eks fra Htc kunne downloade sms tilgang, opkald, ur osv. Altså som en slags programmer.
og så kommer det kun an på det hardware der er i telefonen.
En computer kan du sagtens installere nyere OS på, men jo ældre computer jo værre kører det.


Der er flere "programmer" på min HTC telefon som jeg gerne vil afinstallere hvis jeg kunne. Jeg får ikke brug for dem.
Så det bør være installer styresystem og så kan man gå ind og downloade det man vil bruge og hente diverse ting som skal få telefonen til at virke som man vil have den.

Ja, folk som ikke har forstand på det - der kan være en standard funktion som henter de basale ting.

Det er bare en tanke.

Jeg synes da også det er irriterende at man skal vente i uvished fordi de enkelte producenter skal tilpasse deres overbygning til den nye opdatering, men er ked af sige det folkens, men en smartphone er en computer og bevæger man sig over i computerverdenen, så har man haft det problem siden skabelsen af computeren.

Hvis min nabo eller bekendt ser mig spille et spil, lave grafik, komponere musik m.m og går ud i butikken fordi han gerne vil kunne det samme, så vil jeg mene at det er forbrugeren samt butikken som har ansvaret for enten skal spørge "hvilken computer eller i det tilfælde her mobil skal jeg købe for at kunne sådan og sådan." eller "Skal du spille, eller er det kun for at ringe osv.)
Folk skal flytte med og det er bare ikke sket.
.
Alle tror stadig at en mobiltelefon er en mobiltelefon - nu hedder det smartphone men bagvedliggende kalder man det mobiltelefon - det er bare en håndholdt computer som skal behandles på samme måde som den computer man har stående derhjemme.


jeg kommer fra en gammel telefon over på android og jeg er blevet afhængig af den, men der er skam også flere mangler, men jeg stod mellem Apple eller android og der var bare flere ting ved apple der sagde nej for mig.


Hvorfor er android market så ringe angående brugervenlighed. Jeg kan ikke søge på danske apps, frasortere dem på sprog som jeg alligevel ikke vil anvende.
nye apps står hulter til bulter hvor der bør have været en dato på så man kan se de nyeste og hvornår de er blevet lagt op.

Kvaliteten af spil og programmer er langsomt begyndt at komme op i omdregning, men alt bliver bare lavet til Iphone først. Det er klar at android af en døende race hvis man kun kan få ting til iphone.
Ja jeg er da jaloux på apples apps, men jeg håber da at dem som programmere dem eller vil have lavet apps at de begynde at se android også skal laves.

Nææh skulle google gøre noget så ja, minimumskrav til telefoner, lave en basis som de har nu, man kan opgradere programmer eller tilføje fra producenten og så skal der være maksimumsrulle ud fra producenter ellers kan de ikke anvende android.
Læste at HTC ville vist garanetere opdatering i 18 måneder på deres telefon, men jeg tror ikke på det.

Wow - sikke en smøre man fik skrevet der hehe

0 0
07-07-2011 15:17:03

Til dit lille problem med Android Market - Download AppBrain :) Det er super fedt. Det burde løse dine problemer!

0 0
Thomas jørgensen 07-07-2011 15:46:33

Har prøvet denne.
Og har lige prøvet den igen.

Den kan ikke finde de nyeste apps og sortere efter dato og tid.
Den kan godt finde apps fra DK, men det er hotteste.
Dvs jeg kan ikke finde nye dk apps :)

0 0
07-07-2011 16:34:06

Aha, der kan man bare se :d øv altså

0 0
DaDane 07-07-2011 13:49:31

John har ret i mange ting, men han er ikke helt den guru som MD gerne vil gøre ham til.

1) Hardware er gratis. Dobbelt hastighed på 18 mdr. siger Moore, - og det har virket siden ~1970.
Det har fået folk til lidt overdrevet at sige at hardware er gratis. Det er selvfølgelig ikke rigtig. Men det er ikke helt ved siden af. Pånær de vildeste gamere er PCere jo i den situation at enhver computer er kraftig nok.
Og mobiler er kun marginalt bagefter.

2) Det virkede med et åbent system på PC, - også da de ikke var nær så kraftige som telefoner er i dag. John vil sikkert også have ment at Amiga'en vil vinde og PC'en vil tabe. For Amigaen havde jo meget mere standardiseret hardware og software. Grafiken var vild og udviklerne vidste hvad den kunne, for det var fælles. Men PCeren vandt. Hvorfor? Af mange forskellige årsager, men en af dem er diversiteten og åbenheden - som Android også står for.

3) Jeg er enig med John om at vi skal have en fælles udrulning. Og det mener jeg ikke Android som det er tænkt af google forhindre. Så det skal de da bare i gang med!

0 0
JP 08-07-2011 12:07:28

2)..
Hvis åben altid vinder hvorfor vandt iPod'en så over alle konkurrenterne?

0 0
Jonas 07-07-2011 13:36:34

Jeg synes John gør forbrugerne dummere end rimeligt er. Man kunne fristes til at fortsætte: Naboen har en blå bil der kan køre 200 km/t og har klimaanlæg. Derfor går jeg også ud og anskaffer en blå bil. Men hov - min nye bil kan ikke køre 200 og der er intet klimaanlæg?

Eller den nye pc med windows, som ikke kan køre de samme spil som en anden pc med windows.

Forskellighed er fint. Man skal bare vide at alle android-telefoner ikke kan de samme ting. Der er flere parametre der tæller.

0 0
PiX 08-07-2011 12:45:02

Jonas. Det er jo netop det, det handler om, som du skriver:

"Forskellighed er fint. Man skal bare vide at alle android-telefoner ikke kan de samme ting. Der er flere parametre der tæller".

Ja, man skal vide det, mht Android!
Det har jo ikke noget at gøre med at være dum!

Jeg synes det var et godt indslag med John G.

Jeg hører til dem som bestemt ikke var klar over den store forskel på Android, som John G beskriver. F.eks mht. Sony Ericsson, HTC og Samsung telefoner, som jeg har haft.
Jeg har til tider undret mig over forskelligheden på telefonerne selvom de alle havde Android. (Det er ikke altid telefoner i den billige ende, jeg har haft). Og jeg tror bestemt ikke at jeg er den eneste forbruger, som måske ikke lige er inde i det!!
Jeg regnede med at de billigere telefoner bare var langsommere end supermodellerne og at det ikke havde nogen særlig indflydelse på Android delen. Så meget kendskab har jeg heller ikke til Android.
Men her er jeg så blevet klogere og kan nu forstå de problemer, som jeg har stødt på gennem tiden.

Så husk lige på, at alle her måske ikke har den nødvendige tekniske indsigt i de forskellige produkter, som nogle gange er et "must" for at kunne deltage i debatterne her på siden.

Thumbs up - John G. :)

0 0
Rd2000 07-07-2011 13:18:04

wow.. farvel til siden her. Havde hørt at mobilsiden hældte til iphone, men her har vi jo beviset, at mobilsiden hader android og elsker iphone.

ifølge mobilsiden, ville forbrugerne være bedst tjent med ikke at have nogle valg ovehovedet. Det skal dikteres for dem.

få nu bare skiftet navn til iphonefan.dk

0 0
GrandDevil 11-07-2011 09:57:56

Ja det var dråben for mit vedkommende...Mobilsiden.dk er simpelthen så piv ringe, dårlige artikler, en million stavefejl, gamle nyheder og på ingen måde et objektivt billede af mobilerne på markedet.

Farvel og tak for denne gang.

0 0
07-07-2011 14:03:48

helt enig med dig - pt. så håber jeg virkelig at de stopper med at sende nyheder til mig for efter tiden, har et bruger navn i siden tidligere opsætning men de fortæller blot at de ikke kan finde min e-mail adresse.

Så pt. så har jeg fortalt mit mail program at mails fra mobilsiden.dk er spam. Ellers må man jo gå skridtet videre til CERT så må de hjælp migaf med deres mails, når de ikke vil tjekke deres database om man ønsker nyheder eller ej længere, og alle har ret til at skifte holdning.

Farvel til mobilsiden

0 0
Rene 07-07-2011 14:22:03

Farvel farvel

0 0
07-07-2011 13:29:46

@Rd2000: Jeg tvivler på at du har ret;-)

0 0
Jim Flower 07-07-2011 13:23:39

Jeg tror nu hverken af John eller May er iPhone-liderlige. Og jeg tror heller ikke at Lene ikke kan forholde sig objektivt, når det kommer til sit arbejde.

Jeg tror derimod at man har set dette som en smart måde at få rettet lidt op på Lenes katastrofalt pinlige blogindlæg om Android. Dermed ikke sagt at dette er mindre pinligt, for at gå på kompromis med sin status, for at forsvare en ansats brøler, er i mine øjne ikke respektabelt.

Det er okay at lave fejl og blive klogere, så her burde Lene måske bare tage kritikken til sig og se alternativer til iOS med nye briller :-)

0 0
Lindberg 10-07-2011 23:29:31

Enig. Hvad fanden har mr. John rodet sig ud i her?

Total useriøs nedslagtning af Android. Mobilsiden har mange danske besøgende, men det står klart, at det kun er i mangel af bedre at mobilsiden.dk kan have så stor en brugerbase.

0 0
Hj0rt3n 07-07-2011 15:22:27

Helt og aldeles enig med Jim Flower.

Lene-katastrofen gik da helt i skoven, og magen til talentløs forsvar/argumentation skal man næsten over til at pauseklovnen fra mobil.nu at finde magen.

Men nu er man så også begyndt kollektivt at drikke af natpotten på mobilsiden ser det ud til. :-)

Men selvfølgelig kan jeg godt se at det er alt afgørende for Android's fremtid at der er nogle ord hos nogle mobil producenter, der bliver delt på en inkonsistent måde.

0 0
Kalle 08-07-2011 14:34:42

JOHN G har jo fat i noget rigtigt, nemlig at forbrugerne nemt ville kunne meste overblikket når de skal ud og vælge telefon
Men det er lidt svært hvis sider i sin egen lille IT-Nørde-DEV - Boble
Jeg tror man skal passe på der ikke går for meget "DEVeloper" i det
det tror jeg ikke alle kunder er interreseret i

0 0
Mobilsiden.dk 07-07-2011 20:42:00

@Hj0rt3n Det okay at være uenig. Men tonen kan godt være lidt pænere. Både overfor vores medarbejdere, men også overfor konkurrence websites.

0 0
07-07-2011 13:14:29

John har drukket mindre vin i denne video

0 0
gert 07-07-2011 22:13:05

LOL

0 0
Jim Flower 07-07-2011 13:14:50

lol

0 0
Jim Flower 07-07-2011 13:14:02

Måske var Android fra starten af, ikke tiltænkt som en platform der skulle give den samme oplevelse, uanset
enhed? Hvorfor ellers give udviklerne alle de muligheder for modificering af udseendet?

Tager man udgangspunkt i ovenstående, giver det sig selv at en telefon med Android, ikke bare er en telefon
med Android. Her er forskelle fra producent til producent og ikke mindst prisklasse.

Android er kernen i telefonen, der kun lige giver det mest nødvendige. Producenterne har mulighed for at give
telefonerne et personligt præg med unikke funktioner som skal gøre den specifikke model attraktiv.

Igen bliver der sammenlignet med iOS, hvilket er som at sammenligne æbler med pærer.

Symbian kom også i mange forskellige prisklasser og med forskellige funktioner, på trods af at der var tale
om det samme styresystem. Det de dog havde til fælles, var de basale funktiner - multitasking, mv. Dette var
ikke et problem?

Ærlig talt føler jeg at dette indslag udelukkende har til formål at forsvare Lenes tidligere "blog-indlæg" og
jeg føler at du, John, enten har misforstået det totalt eller blot går på kompromis for at forsvare din(e) ansatte.

0 0
Mobilsiden.dk 07-07-2011 13:24:30

Hej Jim...

Jeg mener bestemt godt, at Android kan sammenlignes med iOS.

Grundlæggende mener jeg bare, at der ligger en KÆMPE opgave i, at forklare forbrugerne, at "Android ikke bare er Android". Bare køberne ved det, er det ikke et problem.

I forhold til Symbian så kan man jo sige, at deres fremtid jo netop er "ikke eksisterende".

Dette handler i øvrigt ikke om at forsvare Lenes tidligere blogindlæg. Jeg er HELT enig i det Lene har skrevet. Indslaget er lavet, for at sætte lidt flere ord på det, som allerede er skrevet.

0 0
Thomas 07-07-2011 13:49:31

Mange af dem der vælger Android VIL HAVE forskellighed og muligheden for at bruge ekstra penge og derved få mere power.

Det samme med PC markedet. Dem der går ud og køber en PC gør det typisk fordi en iMac slet ikke kan følge med til det som en PC i samme prisklasse kan.

0 0
MGApcPro 07-07-2011 22:16:57

Android ligesom PC er faktisk en rigtig godt sammenligning :)
og ligesom på PC'en får man også kun det man betaler for.
Måske skulle de integrere setting i android-spil :/
Men jeg tror at den eneste grund til at Android bliver sammenlignet med iOS er fordi at der ikke er noget andet at sammenligne det med.
Ligesom Battlefield bliver sammenlignet med Call of Duty, spillene er utroligt forskellige på trods af at de ligner hinanden :P

0 0
BE 08-07-2011 23:17:32

En smartphone er hardwaren og Android er et styresystem.

Det svarer til en PC og et styresystem.

"Smider" du software på din smartphone forventer du i almindelighed, at der sker det samme, som når du "smider" software på din PC.
- "Skidtet" virker efter hensigten(om man så kan lide spillet(programmet) eller ej er jo en anden sag).
De kriterier der er for grafikkort og andre dele af hardwaren i PC er generelt opfyldt i dag, så det er ikke der et evt. problem er.

Sådan er det desværre ikke med Smartphone og Android og producenterne bag hardwaren eller softwaren.

Desværre gil "alle" nærmest i svime over navnet Android, - et "gratis" styresystem, som var bedre en Symbian, og det var det så alligevel ikke da det kom til stykket.

Omstillingen fra mobiltelefon til smartphones var en sær oplevelse, og er det stadig for mange, da producenterne leverede halvfærdige styresystemer til deres smartphones.

Min hTC ingen undtagelse, men der kom dog rimelig hurtigt en opdatering, som fjernede de værste ting, og med Android 2.2 blev det endnu bedre. Niveauet var da ganske pænt.
Med Android 2.3 bliver det efter sigende endnu bedre.

Det samme kan ikke siges om Samsung Galaxy S, - tværtimod!
Kun de bassale funktioner virkede nogenlunde med Android 2.1, men enten skulle der slukkes helt eller batteriet tages ud, og mobilen genstartes med jævne mellemrum.
En opdatering til Android 2.2 trak nærmest ud i årevis, og da den endelig kom Android 2.2 var der kun moderate forbedringer.
- Der er altså plads til voldsomme forbedringer med Android 2.3 - når den engang ad åre bliver frigivet, og udsigterne hertil er fortsat meget lange.

Et af problemerne er at komme tilbage i en applikation i f.eks. 3. niveau.
Samsung skriver selv i brugsanvisningen, at det er bedst(og man helst) skal gå tilbage 1 skridt ad gangen, og ikke bruge "hjem"-knappen i midten.
- Halleluja, og det forstår man godt hvorfor de skriver!

De kan simpelthen ikke engang tømme og reclaime stakken og memoryen i eet hug, som ellers ville være det helt rigtige.
(det kunne SE godt finde ud af i Symbian på flere modeller)

Du skal i øvrigt belemres med G-mailkonto inden du kan bruge kalenderen.

Mail kan du ikke opsætte til både WIFI og datatrafik med prioritering af WIFI i nærheden, - det er et enten eller.

Så er der fejl i regnemaskinen.

Du kan ikke slukke for de programmer du ikke bruger, - så fanden løs i Laksegade, og ud skal batteriet igen, og mobilen genstartes.

Android er noget roderi og makværk uden lige, som ikke burde kaldes et styresystem på linie med f.eks. windows eller Apples til computere.

0 0
Thomas 07-07-2011 13:47:54

iOS er en mobil/smartphone.
Android er mere en smartphone/PC.

Derfor kan man ikke sammenligne det.
Ville svare til at sammenligne en Playstation med en PC.

0 0
Kalle 08-07-2011 14:31:11

Android er mere en smartphone/PC
Øhhhhhh kan vi få det sort på hvidt tak, eller er det din egen opfattelse af dettehilsen kalle

0 0
evilguy 07-07-2011 14:49:48

God sammenligning - den vil jeg lige huske.

0 0
Jim Flower 07-07-2011 13:05:06

Og denne gang turde man ikke at angive hvilken skribent der stod bag artiklen. Ha ha... :-D

0 0
kasper 07-07-2011 13:09:58

og hvor kan man se klippet?

0 0
Mobilsiden 07-07-2011 13:12:01

Du kan se klippet i bunden af artiklen :-)

Og skribent der står bag artiklen er denne gang som sådan "ingen" - da det er John G. Pedersen der kommer med hans holdning i video'en.

0 0
Jim Flower 07-07-2011 13:14:39

Jeg var lidt for hurtig på aftrækkeren. Jeg skrev kommentaren før jeg havde set videoen - som i øvrigt er rigtig fin, så tak for den :-) Har skrevet en kommentar nedenfor.

0 0

Om brug af cookies