Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Asus Transformer Pad vs. Samsung Galaxy Tab 2

Asus Transformer Pad vs. Samsung Galaxy Tab 2

Web-TV: Sammenligning mellem Asus Transformer Pad og Samsung Galaxy Tab 2, hvilken Android-tablet skal du købe?

Asus Transformer Pad TF300TG
Asus Transformer Pad TF300TG

Du har 3.000 kroner, der brænder i lommen og bare skal investeres i en Android-tablet, men hvilken skal du vælge? Vi har set nærmere på Asus Transformer Pad og Samsung Galaxy Tab 2, og fortæller dig hvilken af disse du skal vælge.

Begge tablets har Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), men her hører lighederne også næsten op. Der er nemlig stor forskel på blandt andet processorvalget.

Samsung har valgt kun at sætte en 1 GHz dual-core processor i deres Galaxy Tab 2 10.1, mens Asus har valgt en 1,2 GHz quad-core processor i Asus Transformer Pad.

Læs hele testen af Asus Transformer Pad

Det får også Asus Transformer Pad til at virke langt mere flydende og lækker at bruge end Galaxy Tab 2 10.1, som virker sløv, hakkende og tung at anvende på de fleste punkter.

Læs hele testen af Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab 2 10.1
Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Internettet – ingen oplevelse

Tablets afløser for mange computeren når det kommer til internettet. Men på disse to tablets er det desværre ikke nogen stor oplevelse, det fungerer, men heller ikke mere end det.

Dog er Asus Transformer Pad i direkte sammenligningen, den af de to tablets, som giver den bedste oplevelse.

Er det for at få Adobe Flash understøttelse du ønsker en Android-tablet, skal du dog lige vide Adobe senere i år fjerner supporten for Flash-understøttelse. Så ønsker du fortsat dette, så skal du uden om Google Play Store for at få Flash.

Asus Transformer Pad TF300TG
Asus Transformer Pad TF300TG

Asus Transformer Pad – mere end bare en tablet

Har du lidt mere end 3.000 kroner til investering i en tablet, så kan du købe en pakke fra Asus der også indeholder et tastatur foruden en Transformer Pad.

Med tastaturet bliver din tablet en lille bærbar-computer med Android styresystem, og dermed gøres besvarelse og skrivning af notater og tekster betydeligt nemmere.

Tastaturet har desuden indbygget batteri, hvilket gør du har langt længere driftstid. Du får også USB-stik, SD-kort/microSD-kort indgang, samt HDMI-udgang. Det betyder du også kan benytte din Asus med et eksternt tastatur, mus og få indholdet vist på en ekstern skærm.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 og Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 og Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Samsung Galaxy Tab 2 – i flere version

Samsungs Galaxy Tab 2 10.1 minder mest af alt om den tidligere Galaxy Tab, hvortil der også er et bemærkelsesværdigt sammentræf på specifikationerne.

Men set bort fra det kommer Galaxy Tab 2 også i en udgave, hvor skærmen kun er på 7 tommer. Denne er til nogen opgaver mere handy, men dens performence og brugeroplevelse minder om det, som du får med 10.1 tommer udgaven.

Tilbage under Mobile World Congress så vi nærmere på Galaxy Tab 2 enhederne.
<span>Asus Transformer Pad TF300TG</span>
Asus Transformer Pad TF300TG

Konklusion

Under testen var det klart Asus Transformer Pad, som begejstrede mest. Den kører bare bedre, og kommer med nyere hardware og giver flere muligheder.

Samsung skuffer på de fleste punkter med både Galaxy Tab 2 10.1 og Galaxy Tab 2 7.0, og lever på ingen måde op til hvad de med, topmodellen på smartphone markedet, Galaxy S III viser de egentlig kan.

Dermed er vores konklusion såre simpel i denne direkte duel– ønsker du dig en af disse tablets, så Asus Transformer Pad klart det bedste valg. Asus ender i testen på 4 ud af 6 stjerner, mens Samsungs to enheder må nøjes med 2 ud af 6 stjerner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Johnny Klintebjerg 30-07-2012 14:43:48

Hej
kan vi forvente en test af Asus Infinity, ud fra spec noget af et brag

0 0
cbp 26-07-2012 20:10:11

Jeg købte tf300 for 2 dage siden.
Efter at have set det dårlige panel som sidder løst på min, så bliver den
sendt retur. Det kan godt være den kører flydende, men med så dårlig
panel, så er den bare ikke det værd.

Generelle fejl er:
Glasset er ujævnt og er ikke gorilla glas.
Glasset er ikke limet ordentligt fast og går meget let løs.
Jeg har pt tf101t som er extrem bedre kvalitet....

Nu må jeg kan få en tf700 istedet for tf300t

0 0
26-07-2012 23:19:03

Lyder til at jeg må bide i sandet, ha min dejlige android fon, og så supplere med en DDR tablet hvis det skal være nu! Lyder til at den fra Windows bliver svine dyr!

0 0
jiaobo 26-07-2012 14:25:46

Jeg kunne godt tænke mig at se en anmeldelse af en af de efterhånden mange Kina-tablets. Man kan få ganske fine Android-tablets for under 1000 kr, men af en eller anden grund er de stort set oversete i tech-pressen. Selvfølgelig er oplevelsen en anden end med de store topmodeller, men de billige modeller gør tablets tilgængelige for flere mennesker og er måske mere egnede til børneværelset eller bagsædet.

Jeg tænker blandt andet på den, der sælges på Amazon.co.uk som NATPC M009S med kapacitativ skærm og ICS.

0 0
26-07-2012 17:28:40

Nu har jeg være ude i forretningen igen, og lavede div. Test på DDR tablet og 300T, og Asusèn køre bar super, er en My bagefter når man roder med web sider! EN MY. Men det der glas, er der nogle der kan sige hvad det så er for et materiale, i forhold til DDR tableten ?

0 0
cbp 27-07-2012 00:05:45

Glasset er almindelig forstærket glas i følge Asus.
Men gorilla glas er det ikke...

På xda forum kan du læse at rigtig mange klager over skærmen meget nemt bliver ridset, så den er på ingen måde egnet til familier hvor børnene er Tablet brugere.

At panelet så også er ujævnt, vidner til at det er en budget tablet...
Her er det meget klart at der er sparet på kvaliteten, ærgerligt..

Jeg vil ikke anbefale tf300t hvis du forventer en Tablet der minder om kvaliteten på den gamle tf101...

Jeg er extrem skuffet over Asus vælger at sælge sådan en Tablet :-(

0 0
BosseFreak 26-07-2012 13:53:30

I har jo allerede givet Tab 2 en dårlig kritik, hvorfor så trække den helt ned i sølet, der er rent faktisk nogen som er tilfredse med den!
som heldigvis ikke læser jeres såkaldte "anmeldelser"

0 0
Slaraffenland 26-07-2012 17:31:07

Hahaha... :-) Så, fordi nogen var dumme nok til at købe den, må mobilsiden ikke kritisere den mere?

0 0
BosseFreak 26-07-2012 22:24:31

Dumme nok til at købe en Tab 2?????

Det må da være folk der køber Ipads og støtter Apple der er dummere!

Tab 2 med 4,0 er faktisk ret god, min kæreste har en og er virkelig glad for den, ingen af os gider Apple mere!!!

0 0
hellas7 15-08-2012 12:44:05

@BosseFreak: Fantastisk når folk er så saglige som dig.

Jeg har et hurtigt spørgsmål. Hvor mange new ipads bliver der solgt hver gang der sælges en galaxy tab 2?
Godt, så har vi det på plads.

Ifølge dig er 90 % af danskerne så dumme, at de ikke har købt galaxy tab.

0 0
hellas7 26-07-2012 12:07:31

Det er jo (foruden de manglende applikationer) web-browsing, der vel er det mest anvendte på en tablet. Når Android så fra og med version 4.1 ikke har argumentet med flash længere, bliver deres tablets fortsat blæst væk af iPad.

0 0
CJ 26-07-2012 19:05:10

Det er jo helt off topic, men sæt Nexus 7 overfor iPad 3 (2000 kr overfor 5000 kr) og sig igen at iPad er value for the money. Tsk

0 0
hellas7 15-08-2012 12:41:04

nu glemte jeg helt, at jeg havde skrevet her (sent svar).

Faktum er, at Android-tablets (modsat telefonerne) IKKE reelt vinder markedsandele fra især iPad.

Ja, jeg har flere Android-tablets, herunder har jeg lige modtaget den nye nexus 7. Min pointe er, at hvis jeg kører med "browser" ville jeg indtil nu få flash, men til gengæld få en elendig browser. Når jeg har kørt dolphin eller chrome får jeg en markant bedre browser uden flash. Især chrome gør det godt.
Problemet er bare, at ingen browser slår Safari på the new iPad, der er specielt lavet til en opløsning på 2000x1500 (kan ikke huske præcise tal). Det betyder at hjemmesider ser meget BEDRE ud. Indlæsningstiden er nogenlunde den samme, men NAVIGERING er langt bedre på the new ipad.

0 0
Andreas 26-07-2012 14:53:48

Nej, det viser blot, at du ikke ved hvad du taler om. Har du nogensinde prøvet en heigh end tablet med Android?

Mobilsiden.dk bruger kun stock Android browseren som følger med produktet i deres tests, og den performer rigtig nok ikke optimalt. Men på Android kan du uden problemer skifte standard programmerne ud, og vælge nogle andre. Det er ikke på samme måde muligt på en iOS enhed, at erstatte Safari fuldstændig.

Google har lige udgivet Chrome til Android, som giver en hel anden og forbedret browser oplevelse. Oplevelsen er helt i top. Den kan man uden problemer hente, og lade den erstatte stock browseren. Sådan noget nævner Mobilsiden aldrig.

Så nej, Android tablets bliver ikke blæst væk af en iPad på det område, hvis man bare henter en ordentlig browser i Google Play Butikken.

Chrome til Android skal desuden på sigt erstatte stock Android browseren.

Der er desuden også Opera, som også performer langt bedre end stock Android browseren.

Jeg synes det er ærgerligt, at Mobilsiden aldrig tager disse ting med i sin bedømmelse. Det er så nemt at skifte disse standard programmer ud på en Android enhed, og det burde tælle som et stort plus.

Men man vælger simpelthen på mobilsiden, at se bort fra denne gode funktionalitet, og giver karaktere efter hvad der følger med som standard. Den oplyste Android bruger vil jo aldrig bruge enhederne på den måde, og straks hente sin ynglings browser, hvor performance er i top.

0 0

Om brug af cookies